Antingen fodrar du tårtan med smörkräm eller så penslar du smör direkt på undersidan av SP innan du klär in tårtan (personligen rekommenderar jag det förstnämnda, då det ofta blir en del SP överlopps som skall skäras bort och det inte är så bra att återanvända SP som är penslad med smör). Ha inte för mycket smörkräm på bara för då är det svårt att få SP att lägga sig fint. Har du gräddbaserade fyllningar i tårtan är det alltid en mycket bra idé att fodra ordentligt med smörkärm längs kanterna då grädde av någon orsak får SP att smälta fort.
Du kan utan problem göra tårtan helt klar dagen innan. Oftast är det viss string work spritsning som man lämnar till bröllopsdagen efter att man transporterat tårtan till festlokalen. Men ska det inte vara den typen av spritsning så är det inget som hindrar att man gör tårtan dagen innan.
Försök också att inte ha så mycket fuktiga saker i tårtan. Fromager och mousser är helt ok, men ska du ha t.ex. färska bär i så är det jättebra om du låter dem rinna av ordentligt innan du lägger dem i tårtan.
Jag brukar göra mina tårtor dagen innan och täcker då in dom med SP. Endast en av dem har "smält" lite under natten och det var den jag fodrade med kristyr...