Hej!
Bifogar ett recept på dubbelmarinerad oxfile. Serveras kall och kan förberedas.
/Kjell
Dubbelmarinerad oxfilé
Till 4 personer
Ingredienser
500 g oxfilé, ej för tjock
Marinad 1
2 msk soja
1 msk hoisinsås
1/2 tsk salt
2 msk olja
1 tsk socker
Marinad 2
1/2 dl vitvinsvinäger
1/2 dl vatten
2 dl olja
1 tsk salt
1/2 tsk väl stött svartpeppar
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 dl finhackad persilja
2 msk avrunnen kapris (1 liten burk)
Gör så här:
1. Blanda samman ingredienserna till marinad 1: soja, hoisinsås, salt olja och socker. Lägg filén i en tät plastpåse och slå över marinaden. Marinera i ca 3 timmar, vänd då och då.
2. Sätt ugnen på 175 grader.
3. Lägg filén på galler i en långpanna, stick in en köttermometer och stek köttet tills termometern visar 65 grader, ca 40 minuter. Vänd filén en gång under stekningen.
4. Svep in filén i folie och låt den kallna.
5. Blanda samman marinad 2: vinäger, vatten, olja, salt, svartpeppar, pressad vitlök, hackad persilja och kapris.
6. När filén kallnat skivas den i 1/2 centimeter tunna skivor. Lägg skivorna i en skål och slå över marinad 2. Ställ kallt. Marinera filén i 4 timmar. Ös köttet ett par gånger. Vid servering tas skivorna ur marinaden, de ska inte torkas av.