Inlägg från: PennyJenny |Visa alla inlägg
  • PennyJenny

    18 augusti 2007, nr 2

    *S* Det är väl nu det börjar kännas av att vi inte har så långt kvar. Jag var bara så förvånad i drömmen över hur jag kunde glömma att gå och fixa mig. Ja, tänk om man skulle glömma det, då har man nog lite förmycket den dagen. *fnissar*

    Svärisarna var hemma hos oss och fikade igår och bordsplaceringen kom upp. Blä. Jag vill verkligen inte sitta med honörsbord så alla kan se mig sitta och äta. Det är så enormt stressande. Och ursäkta, men jag vill faktiskt inte bara kunna prata med pappa och mannen under middagen. Vet inte, men det känndes som svärfar var väldigt inställd på klassisk honörsbordssittning. Men sambon är oxå inne på att vi försöker hitta någon annan lösning när vi väl är nere i lokalen (har den ju hela veckan innan bröllopet) och ska göra den slutliga planeringen och det är ju tur det. Att han håller med mig menar jag.

    Hur gör ni andra? Ska ni ha klassisk sittning eller?

  • PennyJenny

    Småbord hade jag helst velat ha, men borde som finns i lokalen funkar inte för det och jag orkar bara inte rodda med att hyra andra bord. Och har inte lust att ta kostnaden för det heller. Vi får göra det bästa av det vi har.

    Musiken har vi inte börjat med. Lite ångest över det. Men vi har två veckor semester hemma i sthlm innan vi åker ner till ön så vi ska fixa lite med det då. Vi jag hoppas på typ två regniga dagar i v 31 och 32. *s*

  • PennyJenny

    När jag tittade i kalendern i dag och såg att det är 1 måndag kvar så rörde det sig av nervosistet i magen. *s* Men vi hade en våg av sånt i krisitflygare helgen då vi var hemma på ön och under 3 dagar avverkade provfotning, träff med de som har festlokalen och en genomgång i kyrkan med prästen. Grät ju redan då ju. *s*

    Men mest tycker jag bara att det ska bli underbart. Ser fram emot att ha vår dag. Vi kommer att vara tillsammans så mycket som möjligt under dagen, hur gör ni andra? Är ni på skilda håll eller tillsammans?

  • PennyJenny

    Och själv så bor vi på hotell både kvällen innan och bröllopsnatten så vi vaknar ihop, äter frulle och så och så går jag iväg och fixar hår och make-up. Sedan klär vi oss på hotellet tillsammans, äter lunchs och går och fotar oss.

  • PennyJenny

    Vi ska inte ha något festprogram, utan bara menyn och bordsplaceringen med beskrivning på varje person. Hade eg bara tänkt ha ett halvt a4, långsmalt liksom, men det räcker inte för bordsplaceringen, så nu blir det ett a4 som viks på längden. Men det är ju inte så jobbigt att göra, så vi skriver ut det några dagar innan bara. Har gott om folk hemma hos mina föräldrar som kan hjälpa oss med sånt. Vi kan inte göra klart borsplaceringen ännu eftersom vi måste komma till lokalen och dra runt med borden för att se hur vi kan ha det.

  • PennyJenny

    Bordsplacering, häftet till middagen (har bara meny och bordsplacering i den så det går fort), vigselprogram (halvklart), välja ut musik. På lörag beställer jag tårta och blommor. Annars tror jag det mesta är bokat och klart.

    Sedan är det ju så klart en massa småfix i veckan innan bröllopet men det är ju sånt jag inte kan göra nu eftersom vi inte har lokalen ännu.

  • PennyJenny

    Vi skippar morgongåvor. Vet hur svårt min blivande har med att komma på presenter i vanliga fall så varför lägga på mer press? ;) Nej men ärligt, jag tycker vi ger och får så mycket ändå så det hoppar vi över.

  • PennyJenny

    Vår fotograf tillhandahåller paraply och han är med hela tiden när vi är utomhus så vi behöver inte fixa det. :)

    Har varit hemma på ön i helgen och nu är brudbukett och tårtor oxå beställda! Så nu är det inte mycket kvar inte, så skönt.

  • PennyJenny

    Jag har bukett då, men min blivande har ingen crosage och brudnäbben har ingen bukett för hon ska hålla den mindre brudnäbben (som är 16 månader då och nyligen börjat gå) i handen och sedan ska hon ju hålla min bukett så det blir bara roddigt för henne med en egen.

    I kyrkan har jag tänkt ha vitarosa liljor på altaret och det lilla maria altare som finns. Dessutom är det lövat med björkar vid kyrkporten och griden och det är det sedan oxå vid festlokalen. På borden inne i lokalen ska vi sedan ha små glas med sten i och en ros och lite murgröna i dem.

  • PennyJenny

    Daia>>>Ska ni ha 34 flaskor mousserande? Det är ju mer än en halvflaska per person. Ni tänkte de skulle bli i gasen med en gång eller? ;)

    Vi ska ha Prosecco Robina till brudskål, vitt vin/öl till förrätten och rött till varmrätten. Avec till kaffet bestående av whisky, bailys och päroncongac. Sedan har vi vin och öl samt lite drinkar i baren efter middagen.

    Mängden har vi ännu inte bestämt...Känns lite jobbigt för jag är så rädd att det ska bli förlite.

  • PennyJenny

    Aha, då fanns det ju en rimlig förklaring. Då förstår jag. Ett glas hade ju varit lite lite under så lång båtfärd, det kan jag hålla med om.

  • PennyJenny

    Men du har väl ändå rätt att retunera den? Det bör ju finnas någon ångerrätt på det, det har man väl alltid om man köper på nätet, postorder eller via telefon. Visst, du får troligen betala frakten men det är ju i alla fall mindre.

    Trist dock att den inte kommer i tid.

  • PennyJenny

    Pratade med de som vi ska hyra lokalen och allt boende av. Hade visst missuppfattat och trodde att priset inkluderade två uthus på tomten oxå, men så var visst inte fallet. Men han var snäll och lät oss få det för samma pris. :) Men så känner ju mamma och pappa honom och bor i samma socken som dem. Tycker dock inte att han varit solklar så jag har inte något dåligt samvete över det för jag tycker nog allt att det var ganska mycket hans fel. Men inget problem eg.

    Och så har vi fixat dukar, servetter, småvaser idag. Och lördags började vi välja ut musik och plita på beskrivningarna till bordsplaceringen. Så det rullar på och är inte så mycket kvar nu. Ska och köpa materialet till menybladen och vigselprogrammen nu i veckan oxå.

    Tänk, om mindre än tre veckor....

  • PennyJenny

    kraman>>>Ja, det var tur att det uppdagades, men som sagt, han hade misstänkt att det var så jag uppfattade det och som sagt, jag tror nog att han själv insåg att han hade en stor del i det. Jag är tämligen säker på att pratade om hela stället. Annars hade vi nog inte tyckt att det var värt priset. Men problemet (de få minutrar det nu var ett problem) är löst. :)

    Jag har fått numret till kantorn idag och ska ringa i morgon. Vill vara ute i tid för att kolla att ingångs marchen är någon hon känner sig bekväm med att spela. Vill ha Bach Air, vet inte hur vanlig den är som ingångsmarch. Och det känns ju som att två veckor är ok tid att kolla upp det och komma på en annan i annat fall. Jag hade nog ringt och kollat om jag var du kraman. Så det inte uppstår några problem fyra dagar innan.

    Så har jag fått vilka tider jag ska vara hos frissan och så. 9.00 drar det igång för mig och då gifter vi oss ändå inte fören 16. Men vi ska fotoas innan och så måste vi ha lite tid för lunch oxå. Så ingen sovmorgon där inte. Å andra sidan tror jag det blir svårt att sova i alla fall.

    tree>>>Det kan ju vara värt att försöka, men är det så pass nära inpå som så här brukar man snällt få betala för de extra kuverten.

  • PennyJenny

    Bakelse>>>Men du behövde väl inte betala mallanskillnaden? Skit i att det blir en förlustaffär för dem, de har ju för bövelen haft sönder din klänning!

  • PennyJenny

    Vi har hela festlokalen full med folk dagarna innan, 20 pers kommer att bo där (det finns alltså gästrum där) så vi behöver inte ha alla uppå oss, vilket är skönt. Bara min familj som i bor hemma hos, men vi har friggeboden för oss själa i alla fall. Och så bor vi på hotell på fredag och lördag natta. Lite lyxigt.

    Fick tag på vår kantor idag och det var inga problem med vårt val av ingångs eller utgångsmarch. Skönt. Och syrran har tackat ja till att vara toastmaster, så det problemet är oxå borta. Nu ska vi "bara" göra klart beskrivningarna av gästerna och välja ut resten av musiken.

    Och var idag och färgade och klippte håret så nu är det redo för den stora dagen. Mörkade bara på det och så fick jag lite tips på hur jag kan fästa upp det (inte min vanliga frissa som gör mitt bröllopshår) och vad jag ska köpa för hårsmycken.

    Nu börjar det kännas av att det snart är dags tycker jag. :)

  • PennyJenny

    tree: 15.30 Ulfsunda Slott, Bromma
    Sommarbröllop 07: 15.00 Bromma kyrka, Bromma
    majasmarie: 15.00 Simris kyrka, Simris
    Majsan_älskar_Martin: 15.00 Svedala kyrka, Svedala
    PennyJenny: 16.00 Träkumla kyrka, Gotland

Svar på tråden 18 augusti 2007, nr 2