Inlägg från: PennyJenny |Visa alla inlägg
  • PennyJenny

    18 augusti 2007, nr 2

    Nu har vi prata med vår festloka om maten oxå och fått ett ungefärligt pris. Vi betalar för kockens tid och för vad ingredienserna kostar i inköp, inget påslag och så. Så max 200 per person inkl personal (kock och servering). Helt okej för oss, då får vi gravad och rökt lax till förrätt och lammytterfilé med tillbehör (kocken får fria händer) till varmrätt. Känns bra. Har räknat igenom vad jag tror bröllopet kostar oss och inkl ringar, mat, fotograf, hår/makeup/naglar osv så landar det på 53 000. Känns mycket pengar men då orndar vi fest för 50 släkt och vänner, har en gård i en hel vecka, får superfina foton, god och bra mat och fina ringar. Tur vi redan har kläderna och inte ska ha transporter och så, då hade vi ju fått lägga på en del till. ;)

    Känns skönt och allt är under kontroll.

  • PennyJenny

    TantBrud>>>Nej, vi har inte bestämt vin ännu. Måste nog få lite hjälp av någon kunnig på systemet för förrättsvinet för jag har inte en aning om vad som går med gravad och rökt lax. Det är ju eg mer ölmat känns det som och det kommer oxå finnas, men det är många som inte dricker det vet jag så vitt vin (ev rosé) ska finnas. Och det röda styrs ju lite av vad det blir för sås och tillbehör så det väntar vi oxå med. Vi kommer köpa vin på systemet så det räcker om vi lägger en beställning 1,5 vecka innan.

    jench24>>>Ja, helt rätt, varför fixa till något speceillt bara för att? Ibland tror jag att man går lite till överdrift med att allt ska vara så personligt och unikt. Gillar man något klassist så varför inte. Själv ska jag titta på blommorna om några veckor när jag är nere på ön.

    Puman-prisen>>>Eftersom tråden heter 18 augusti så ja, vi gifter oss alla då. ;)

  • PennyJenny

    Har varit på "genrep" hela helgen! Kompisar som gifte sig i går, i hällregnet. Var inte så kul utanför kyrkan men faktiskt, alla skrattade bara åt det och så tog man alla grattulationer vid festlokalen istället, så nu är jag inte så orolig för regn längre. Och såg man ju lite saker som man ska undvika och annat man definitift ska göra.

    Och det var verkligen speceillt att sitta där i kyrkan igår med sambon och veta att om 50 dagar exakt är det vår tur att stå där. Och så fick jag öva på att hindra mig själv från att gråta. Tänker på snö och kyla och ser bilder på vita snödrivor och faktiskt, det funkade. Lite tårar kom, men jag brukar vara en som bölar som bara sjutton så några tårar var helt okej. Så nu ska jag fortsätta att öva på tanketekniken genom att se på massa sorliga och söta filmer. ;)

  • PennyJenny

    Har börjat titta på material till vigselprogrammet och menykortet (ska inte ha något festhefte utan ett halvt a4 som är skuret på längden med menyn frampå och bordsplaceringen på baksidan) men får inte riktigt till det. Så jag måste fnula lite på det och ska gå och titta på mer material idag.

    Annars är nog det mesta klart, som kan vara klart. Åker hem till ön om 2 veckor och ska då beställa tårta och träffa floristen och beställa blommor.

  • PennyJenny

    Ritar upp på stort papper och skriver namnen för hand och så sätter vi upp det på dörren in till festlokalen (vi har brudskålen utanför). Regnar det kommer vi ha brudskålen i annan del av huset och sätter då upp två kartor.

  • PennyJenny

    Jamen, vad gör det att ändra namnen för hand efteråt i så fall? Du lär ju inte göra om hela bordsplaceringen för att en person blir sjuk, bara göra vissa justeringar.

    Sedan kan man vänta med att skriva ut namnen till dagen innan eller så och se till att någon annan gör det åt en. En alldeles utmärkt uppgift att delegera.

  • PennyJenny

    Åh, idag hämtar sambon våra ringar!!! Är så spänd. Tänk om den inte passar nu i alla fall, mina fingar är så lynniga och kan skilja en del i ringstorlek.

    Men det värsta är att jag får inte börja använda den ännu. *morr* Vill ju ha den på fingret NU!!! ;)

  • PennyJenny

    Tack! :) Och ringen passade och är jättfin och jag vill ha på mig den nuuuuuuuuu! Men min hemska sambo säger att det får jag inte. ;) Han pratar om att ransonera tiden jag får testa den fram till bröllopet. *S*

  • PennyJenny

    Nu har jag haft min första stressdröm om bröllopet. Drömde att jag glömde gå till frissan och fixa hår och make-up och upptäckte det en halvtimme innan vigseln. Och inget annat smink hade jag med mig utan fick skicka iväg syrran och fixa det. *S*

Svar på tråden 18 augusti 2007, nr 2