• jench24

    18 augusti 2007, nr 2

    Hej på er!

    Ska också gifta mig 18/8, utanför Borås. Det börjar verkligen närma sig nu! Vi håller på och gör inbjudningskort, men sidenbandet som vi ville ha runt korten ligger inne på beställning och kommer inte förrän i slutet av nästa vecka, det är nästan lite väl sent!

    Om man vill ha speciella frimärken, måste man gå till kassaservice då, eller har postutlämningar sånt?

  • jench24

    Vi har precis skrivit klart alla inbjudningarna, ska bara fixa frimärken och skicka iväg dem. Så vi ligger nog lite efter Tant Brud :)

    I övrigt börjar saker lösa sig, min klänning ska snart påbörjas, fästmannens kläder är klara, hotell, kyrka, lokal och mat fixat. Jag åker troligen till Tyskland med mina föräldrar över midsommar och laddar upp med alkoholen också. Det allra största problemet är morgongåva (vi har bestämt att vi båda köper en present)!

  • jench24

    Min kompis ska sätta upp håret på mig, så vi har redan börjat öva :)
    Jag ska göra make-up på Body Shop i Borås, och ska dit för prov-make en och en halt vecka innan bröllopet.

    För övrigt skickade vi äntligen iväg inbjudningarna igår, så de bör väl vara framme på tisdag. Som min fästman sa: "Nu finns det ingen återvändo!" :D

  • jench24

    Oj, vi har osa 18/7! Det är rätt sent, men eftersom vi fixar all maten själva så har vi ingen catering som måste ha slutbesked tidigare än så.

    Men tråkigt att folk inte osar! Man kanske kan skicka ett trevligt påminnelse-sms dagen efter osa och fråga lite försynt? Det finns ju en del trådar här på forumet som handlar om just folk som inte osar, och det är ju synd att förutsätta att uteblivet osa innebär att gästen inte kommer. Särskilt om det är många som inte osat.

    Jag har också förstått att det är ett "fruktansvärt övertramp" (;))att påminna innan osa gått ut, så gör inte det... :)

  • jench24

    Vi tänkte ha en dator inkopplad i musikanläggningen, och bara spela blandad musik hela kvällen. Jag som älskade att gå på mellanstadiedisco kan fortfarande inte förstå att det inte spelas tryckare på krogen förrän strax innan stängningsdags! :) Så vi ska ha bandat hela kvällen.

  • jench24

    Jag ska skicka mamma till floristen med en bild på buketten jag vill ha nån gång om en vecka (päronen bor i Borås, jag och fästmannen i Linköping). Vi måste diskutera med fotografen vad vi vill ha för bilder, och hur mycket han vill ha betalt (det är en kompis till oss), vi ska provsmaka maten nån dag snart, och när alla gästerna har osat ska vi beställa tårtan också...

    Jag hoppas att min klänning blir påbörjad nästa vecka också, sömmerskan har haft så mycket att göra inför alla gymnasiebaler till nu så hon skulle börja med min klänning så snart balerna var slut (= nästa vacka).

    Vi ska inhandla papper och sidenband till festhäften, vigselprogram och placeringskort också, men det tror jag också vi gör när alla har osat så vi inte köper en massa i onödan.

    Annars tror jag vi har fixat det mesta... Det lär ju bli 100 småsaker till när det börjar närma sig lite mer dock ;)

  • jench24

    Hej på er!

    Skönt att höra att det går framåt för er alla. Själv var jag i Tyskland över midsommar och införskaffade all alkohol till festen. Om alla kommer och alla väljer att dricka vin, så kan alla få en hel liter för sig själva... (Ja, vi tog i i överkant, så att det säkert inte tar slut, vi tänker naturligtvis inte låta våra gäster bli allt för fulla!). Det var verkligen jättekul att gå omkring inne på bordershoppen i Putgarden och spana, det fanns verkligen hur mycket som helst att välja på!

    Igår var jag och pratade med sömmerskan också, och min kläning är klar! Tyvärr var den inlämnad för kemtvätt och strykning, så jag kunde inte få se den, men på fredag ska jag gå dit och prova den för de sista justeringarna! Å, så spännande!!!

    Idag beställde jag vår tårta också, och vi har äntligen beslutat vad vi ska servera för kött (kockan försåg oss med två alternativ). Det blir rödvinsmarinerad fläskfilé, med potatisgratäng och tzatziki till huvudrätt. Vi ska inte ha någon förrätt, vi serverar lite snittar och "tandpetarmat" till champagnen och minglet innan middagen istället.

    Slutligen var jag och beställde blommorna i torsdags också, det blir vita rosor och murgröna för mig. Väldigt traditionellt och vanligt, men varför måste man hitta på nåt jätteovanligt och individuellt när jag allra helst vill ha vita rosor och murgröna... Allt måste ju inte vara specialdesignat till mig!

    Visst är det skönt när saker faller på plats? Det enda som verkligen är kvar nu är att min ena tärna inte har hittat någon klänning (de har båda fått fria händer, bara de har grönt på sig), och vi har ingen aning om vad vi ska köpa till de våra tärnor och marskalkar (stavas det så). Jag tror att min fästman har lite ångest över morgongåva också, men jag vet vad jag ska köpa till honom, så det kommer ordna sig! Ringarna ska vi hämta 27/7, så det är ett tag kvar.

    Å, vad jag ser fram emot bröllopet! Nu börjar det bli svårt att ge sig till tåls!!

  • jench24

    Dumma dumma smileysar! Den skulle naturligtvis inte vara där, det var ett frågetecken innan parentesens slut...

  • jench24

    Grattis penni2007! Kul att ha både bröllop och barn att se fram emot!

Svar på tråden 18 augusti 2007, nr 2