Inlägg från: jagärsåkär |Visa alla inlägg
  • jagärsåkär

    Börja samla på vinglas!!

    Vi har Kosta Bodas "Chateau" och älskar dem! Vi hade inte valt glasen själva utan fick dem på en fest. När jag först såg dem gillade jag dem inte alls, tyckte det var 80tals varning på "snurret". Men hemma fick jag en helt annan känsla av dem. Formen på glaset är så sofistikerat!! De är så otroligt vackra på ett diskret sätt och det känns alltid jättelyxigt att dricka ur dem

    Så jag rekommenderar chateau. Vi har nu köpt ölglas, snapsglas och fler rödvins glas och våra gäster blir alltid så där "åååh vad snygga de är". Jag köper alltid på rea och det reas ut rätt ofta!

  • jagärsåkär

    Muria & Jocelyn: jag förstår era tankar kring hela finglas-idén. Jag gillar inte heller den så vi använder bara våra chateaglas och fina porslin (inte jättefint men det finaste vi har, Swedish Grace, också en present ursprungligen)

    Jag tycker nog man kan satsa på snygga glas om man är en sån person som uppskattar det. Jag och m2b gör det. Men jag ser till att vi använder dem också, inget får ligga och skräpa i skåp! Silverbestick används och hela rubbet, annars åker det ut efter ett tag. Det finns inget mittemellan hos oss!

  • jagärsåkär

    Vad många bra inlägg här! Det finns tydligen en hel filosofi kring glas!

    Idag gick ett Ittala-glas sönder (som var en present) men jag var ändå glad över alla gånger jag druckit ur det. Jag verkligen njuuuuter av lyxiga glas har jag märkt. Hade aldrig köpt dyra glas själv men vi fick en drös med lyxglas när vi hade fest och sen dess har jag upptäckt en ny sida hos mig själv.

    Skulle gärna vilja samla på "Nobel" serien. Den är nästan löjligt dyr men (vissa) glas är såååå snygga. De skulle däremot vara söndags- eller finmiddagsglas. Det går emot min vanliga inställning att allt ska användas eller langas, men det är kul att ha vissa saker att variera med. Fast 500:- för ett glas är rätt saftigt. MEN! Vi fick såna glas också i present o jag GILLAR dem! Vill ha fler... Jäkla presenter, man börjar ju samla på allt som finns

Svar på tråden Börja samla på vinglas!!