• HLS
    Äldre 28 Mar 00:23
    49439 visningar
    23 svar
    23
    49439

    gemensamt konto med 2 bankkort

    Jag och min sambo har bestämt oss för att ett gemensamt konto med två kort vore smartast för inhandling av mat och saker till hemmet etc.

    Dock känns det lite knasigt att behöva betala 250*2=500kr om året som bankkorten verkar kosta överallt (eftersom vi har varsitt visa redan blir det nästan 1000kr per år).

    Hur gör ni som har gemensamt konto? Icabanken verkar ju bra, men om man handlar nån annanstans får man det på faktura, känns lite farligt.

    Tips?
    Vilken bank och vilken sorts kort valde ni?

  • Svar på tråden gemensamt konto med 2 bankkort
  • Mycket långt kvar
    Äldre 28 Mar 00:52
    #0

    Kolla upp vi visa! Tror det kostar runt 100:-/året

  • Brud 4 august­i
    Äldre 28 Mar 06:47
    #0

    Vi har varsitt lönekonto, varsina fonder(buffert) och ett gemensamt konto, vi har endast kort till det gemensama kontot, två visa kort alltså... Varför kan ni inte bara ha kort till det kontot? Med hjälp av internetbanken och telefonbanken kan man juh ändå flytta pengarna på studs om det skulle vara så att man behöver mer än där är på det kontot.

  • Phidel­ie
    Äldre 28 Mar 09:39
    #0

    Vi använder Swedbanks Mastercard för att betala mat och gemensamma inköp såsom grejor till hemmet, bilen etc.
    Det kommer på faktura. Kortet kostar 295 kr/år, första året gratis, extrakort kostar inget.

    Sedan har vi egna Visakort i samma bank, de kostar 250 kr/ år som du säger.

    MEN det finns ett alternativ som heter Visa 2 som kostar 50 kr /år, funkar precis som ett vanligt kort i affärerna men där man har begränsat antal kostnadsfria uttag i uttagsautomat. (Därefter 10 kr /uttag) Så tar man sällan ut kontanter i ATM så lönar det sig med Visa 2 hos Swedbank.

  • HLS
    Äldre 28 Mar 09:54
    #0

    tack för svar!

    "Mycket långt kvar": problemet med Vi visa är att det också kommer på faktura, vill att pengarna ska dras direkt (känns tryggare så) men det verkar vara ett av de billigaste korten!

    "Brud 4 augusti": fin idé, men vi spenderar väldigt olika och behöver nog ha våra egna "spenderarkort" ett tag till :)

    "Phidelie": visa 2! tänk att jag missade det när jag gick igenom swedbankkorten! det där är nog precis vad vi behöver, meningen är ändå att vi bara ska handla med kortet, inte göra kontantuttag.

  • PennyJ­enny
    Äldre 28 Mar 09:54
    #0

    Vi har Icabanken med två Mastercard kopplade till och vi får inte något på faktura. Har vi pengar på det kontot kan vi handla överallt där de tar Mastercard, har vi inga pengar går köpet inte igenom. Så det finns nog olika varianter.

    För vår del kommer vi i och med bröllopet att skaffa oss gemensam ekonomi och lägga mer gemensamma pengar på vårt Ica kort och ha kvar fickpengar på våra respektive lönekonton som vi oxå har kort till. Kostar 1000 kr per år för korten, men det tycker jag inte är någon summa.

  • Lilla Li
    Äldre 28 Mar 09:58
    #0

    Vi har vårt sådant konto på Handelsbanken. Ett Allkonto där vi sätter in pengar varje månad till mat, men räkningen dras först i slutet av månaden. På så sätt ser vi tydligt hur mycket vi spenderat på vad. Vi har varsitt kort à 500 kr per år, samt varsitt eget konto med tillhörande kort à 500 kr per år. Så för oss blir det, som du säger, 1000 kr var per år. Utslaget på hela året blir det ca 83 kr per månad, vilket jag inte tycker är särskilt mycket. Så för oss var det aldrig en fråga om att inte ha extra kort...

  • Lilla Li
    Äldre 28 Mar 09:59
    #0

    Äsch... vet inte om jag fick siffrorna rätt. Hur som helst så handlar det om såpass lite pengar att vi inte tycker det känns mycket.

  • janson­77
    Äldre 28 Mar 10:00
    #0

    Vi har oxå Handelsbankens Allkort. Fungerar utmärkt !!

  • Phidel­ie
    Äldre 28 Mar 10:05
    #0

    Jo egentligen skulle jag själv byta till Visa 2, det är ju ändå frågan om 200 kr /år. Man har 12 fria uttag/kalenderår med Visa 2, jag tror att jag tar ut pengar högst 2-3 ggr /år i uttagsautomat.

  • tree
    Äldre 28 Mar 10:08
    #0

    HLS
    vi har gjört samma för flera år... men nu har vi avstängt de kort och beställt GEMoneybany Mastercard... ingen avgift! vi har 2 kort på samma konto. då är det bara att sticker penger över 1 gång per månad till kreditkortet.

Svar på tråden gemensamt konto med 2 bankkort