• viktualia

    Nu har jag gjort det igen..... del 4

    Internetprogramlektion del 43:

    Dataprogram som används ute på nätet på olika sätt, kan påverkas och krascha av otaliga anledningar. Det kan vara hög belastning - för många fönster eller liknande öppet samtidigt. Eller för låg hastighet på internetanslutningen. Eller nån annan mer eller mindre rimlig förklaring som har att göra med kombinationen mellan hårdvaran - datorn, internetkoppling å en sidan och mjukvaran (dvs programmen) å andra sidan. En del av tillvaron för internetanvändare helt enkelt.

    Särskilt skakiga brukar program tillverkade av monopolisten Microsoft vara. Detta för att den uteblivna konkurrensen gör att de inte måste fixa dåliga delar av programmen, de säljer ändå... tänk tex på Word och dess muppiga funktioner.

    Detta är förvisso ganska spydigt och generaliserat - men i princip tror jag att det är en del i förklaringen.

  • viktualia

    Msnlektion del 44:

    Nej, har man registerar sin användare på msn så finns den kvar. Om du vill kan du testa webvarianten här webmessenger.msn.com/

    Då loggar du in med användarnamn= din mailadress och ditt lösenord och så kan du chatta via webben.

    Vill du starta msn på datorn så gå på Startmenyn och leta rätt på MSN - jag har en ganska ny version av msn som heter Windows Live Messenger. Öppna programmet och se vad du hittar!

    (stackars mig... ditt senaste mail har inte kommit fram.....)

  • viktualia

    Vickan hoppar in!

    Har landat hemma i hålan efter en helg i Götet. LJUVLIG HELG!!!

    Götet bjöd på bästa vädret. Igår flanerade vi genom Haga och tog en fika i Linnéstan - njöt av fika ute i strålande solsken! Kvällen startade på nåt grektiskt ställe och sedan var vi på nån bar på Avenyn - jag fastnade på bild för nån sån där vimmelfotograf.. ha ha ha ha.... Ni vet "vi som var ute och partajade syns på bild på vimmelsajten"

    Idag har jag fikat i Trädgårdsföreningen och bara stormnjutit av strålande sol och lugn i själen. Supermysigt att hänga med barndomspolaren!!!

    Måste försöka gå och lägga mig i tid. Har jätteviktigt möte på jobbet imorgon kl 8.00.... *URK*

  • viktualia

    God förmiddag!

    Jag var tvungen att vara på jobbet redan kl 8 för ett mötes skull... och sen hann jag aldrig in här....

    men kram kram på er!

  • viktualia

    Fniss fniss

    jag har grym träningsvärk efter allt vandrande i Götet.. komiskt värre...

    solen strålar i jobbstaden och jag surar över att jag måste vara inne...

  • viktualia

    Muffins - det låter svårt att vara på två ställen samtidigt.. men jag är ju inte naturvetare så jag vet inte hur sånt går till....

    ååååå jag vill bara hem och pussa maken som kommit hem från sin resa nu... sätta mig på balkongen invirad i samma filt som han och pussas... hm... när får man smita från jobbet?!?!?!

  • viktualia

    Muffins - jag stod efter ett par i kön till Rosencaféet i Trädgårdsföreningen. De var verkligen inte pryda som de hånglade och slaskade... hm... Jag tycker att det är rätt onödigt att hångla framför näsan på folk, men pryd skulle jag nog inte kalla mig...

Svar på tråden Nu har jag gjort det igen..... del 4