Inlägg från: brud 070901 |Visa alla inlägg
  • brud 070901

    Syrianska svärföräldrar

    Sister of the Night: håller med, tråkigt att rasism från det hållet inte uppmärksammas lika mycket som den som är riktad åt andra hållet!!

    har en bror som e tillsammasn med en syrians tjej, det accepteras INTE kan jag ju säga!! jätte tråkigt tycker jag då jag ibland kan känna mig stött pga att jag uppfattar det som att han inte duger åt henne... i hennes familjs ögon förstås.

  • brud 070901

    "kan oxå tänka mig att dom tänker mkt på framtiden när ni kommer skaffa barn, vilka traditioner barnen kommer att få lära sig, vilket språk osv.våran kultur skiljer sig oxå ganska mkt från svenskarnas.." (babino)

    visst e det som du säger att traditioner och värderingar går isär en del. men barn uppfostran tex kommer väll från båda föräldrarna, så då är det väll hans jobb att se till att hans värderingar och traditioner lever kvar likaväl som hennes! tyvär så har jag den uppfattningen att denna acceptans som ska finnas mot annorlunda traditioner och värderingar endast verkar fungera och eftersträvas från ett håll, och med det menar jag att det är lika viktigt att alla värderas lika ur ett gemensamt medmänniskoperspektiv oavsett om det handlar om syrianer eller svenskar. tråkigt att det ibland känns som att denna strävan blivit skev och konkav och är ett krav som endast läggs på svenskarna och inte lika mycket på alla parter..

  • brud 070901

    bra tråd det här... här är ett ämne som verkligen måste komma upp till ytan och diskuteras kring!!

  • brud 070901

    anne på grönkulla: visst det kan jag förstå, men denna separation i samhället gäller inte enbart den äldre generationen utan även i allra högsta grad den yngre!

    jag bor själv i Södertälje och är uppvuxen med detta och det är väll det som gör att man skulle villja få en rättvis disskution kring ämnet dvs att man belyser problemet från båda hållen.

  • brud 070901

    babino: men då kan jag inte se nått problem !

    jag har bara ändå så svårt att acceptera att det känns som att det måste till en "övertalning" för att de ska acceptera ett äktenskap/förhållande med en svensk. måste det verkligen vara så? hur skulle du reagera om rollerna var omvända?

  • brud 070901

    anne på grönkulla: det håller jag med om! det är ju en absolut nödvändig förutsättning för att det överhuvudtaget ska funka!!

  • brud 070901

    babino: jag vet av egen erfarenhet att det är betydligt vanligare att det blir motsättningar i familjer med utländsk härkomst, i detta fall syrianer, änn i svenska när det handlar om blandäktenskap. det betyder ju inte enligt mig att det är okej att vi svenskar beter oss så men det som gör mig upprörd är att det i desa fall alltid talas om rasism och främlingsfientlighet. jag har aldrig hört att det har talats om det i ett motsatt fall?
    man kan inte försvara sig och säga att "det bara är så", för då skulle man ju kunna vända på det och säga att "det bara är så" att alla som kommer till sverige (av vilken anledning det änn må vara) måste anamma våra seder och traditioner till punkt och pricka. det vore en skrämande tanke, eller hur? vad är det sen som vore så hemskt med att det var "våra" traditioner som stod i centrum i ett blandäktenskap? jag kan inte låta bli att ta det lite personligt i en sån här diskution då jag känner att våra traditioner och seder inte respekteras och värderas tillräckligt högt.

    jag är absolut inte emot blandäktenskap men jag är trött på att ibland känna att man inte respekterar och värderar de svenska traditionerna tillräckliht högt (vi fick inte sjunga nationalsången på skolavslutingen i en skola i södertälje då det kunde ha uppfattts rasistiskt !? ). det är sånna här situationer som skapar motsättningar och det är därför jag blir så uppgiven då det verkar omöjligt att lösa problemet.

  • brud 070901

    jag upprepar mig på slutet... såg det nu o ber om ursäkt!!

    kramis

  • brud 070901

    Emma23: det går tyvär inte så bra för dem de har varit tillsamns länge men efter flera konfrontationer från hennes föräldrar sida så smyger de nu med det.... jag tycker verkligen om tjejen i fråga, verkligen, men inte att de smyger med deras relation! jag tror att det vore bättre att ,som ni, vara öppna och visa att man verkligen älskar varandra och inte smyga runt som om man skäms över det man gör. jag personligen tror inte att ett blandäktenskap möter större problem än ett "vanligt" äktenskap utan det beror nog på personerna isig!

    önskar dig all lycka till och tror att ni kommer klara det galant!! stå på er gemte hans föräldrar bara!!!

  • brud 070901

    babino: vilken rasistisk grupp??? bor också i södertälje som sagt och har aldrig hört talas om detta, menar du när det är nazistiska partier här?

  • brud 070901

    babin: läste ditt inlägg snabbt och tyckte det stod att du bodde i södertälje!! glöm vad jag skrev!!!

Svar på tråden Syrianska svärföräldrar