Inlägg från: anne på grönkulla |Visa alla inlägg
  • anne på grönkulla

    Syrianska svärföräldrar

    Jag tror som övriga (baserat på främst vänners erfarenheter av relationer med syrianer och andra kristna från Mellanöstern) att motståndet ger sig med tiden allteftersom ni visar att ni är seriösa med varandra. Ju mer du blir en i familjen och smälter in hos dem som dig, ju mer respekt får de.

    I funderingar kring barn och så (uppfostran t ex) så är det viktigt både att ni gemensamt är överens och står på samma linje, men också är beredda att visa åtminstone någon förståelse för önskemål om respeskt för deras traditioner.

  • anne på grönkulla

    Nä, vem har sagt att svenskar har monopol på det? Men man hoppas ju att det är generationsfråga även om det inte är säkert (ser man på svenskar så är det ju inte så). Men jag tror att de flesta är lite vaksamma inför det som känns obekant och utanför vilka förväntningar man har - särskilt inom sin familj. Tyvärr, men mänskligt...

  • anne på grönkulla

    Jag kan föreställa mig att särskilt en äldre generation värnar om sina traditioner i ett främmande land ganska lätt. Att de upplever assimileringshotet så starkt (många gånger har de ju flyttat hit också för att de upplevt sin identitet hotad i hemlandet och kunna värna sin tro t ex) att man vill "hålla sig för sig själv". Mina svärisar (väldigt svenska) resonerar definitivt så! även om verkligheten de konfronteras är helt annorlunda.

  • anne på grönkulla

    Nej, absolut, det vet jag också. den fullständiga belysning du efterlyser kräver ju att allas situation och motiv granskas.

    Men som sagt, till TS tror jag budskapet är att hon kan bli accepterad för den hon är i familjen men det kräver tålamod och att hennes kille ställer upp för henne och dem 100% gentemot sina föräldrar.

  • anne på grönkulla

    Grova personangrepp kan du ju lätt markera mot - särskilt när du (som tur är!) har din kille med dig. Att han är lojal med dig i första hand är det viktigaste för dig/er. Om de går så långt som till att vända honom ryggen helt så vore det ju framförallt tråkigt för dem - men det beror såklart på var hans lojalitet i sista hand ligger. Det är ju den som blir övergiven i en öppen konflikt som står med svarte petter till slut. Sålänge ni har gemensam front så är det inte ni som betalar det högsta priset.

Svar på tråden Syrianska svärföräldrar