• jocelyn

    Ja det finns mängder med studier där läkemedel visat på bättre hjälp än placebo. Placeboeffekten ska inte underskattas men INGEN läkare får förskriva verkningslös medicin.

    I större testgrupper för vissa läkemedel finner man att stora grupper blir hjälpta enbart av tron att de tar ett verksamt medel... det finns även rapporter om biverkningar hos personer som ALDRIG fått i sig ett endaste milligram av verksam substans. alltså kan man inte säga att placeboeffekten enbart är gynnsam, den kan även skapa biverkningar som tekniskt sett inte kan existera.

    Då ingen kunnat bevisa att vatten kan minnas -1 miljon dollar har redan fått folk att försöka- så kan man bara dra slutsatsen att det är tron på preparatets verkan som ger det verkan.

    När man har administrerat placebo hos smärtpatienter har man kunnat observera hur hjärnan tolkar placebo som medicin och SVARAR genom att blockera/främja signaler i kroppen. Enbart tanken på att få hjälp kan alltså ge hjälp.

    Enligt kvacksalverilagen får inte sjukdomar som cancer och HIV/AIDS behandlas med denna typ av medel. I andra fall är det i princip fritt fram. Tyvärr!

    Homeopatiska preparat är inte läkemedel. De är ofta dyra och kan i princip innehålla vad som helst. Om du använder dig av denna typ av preparat eller av andra naturmedel så omfattas du ej av den svenska läkemedelsförsäkringen.

    Valet är ditt eget.

Svar på tråden Homeopatmedicin mot acne?