Inlägg från: Anonym |Visa alla inlägg
  • Anonym

    Jag behöver också råd inför ev. husköp!

    Hej

    Många bra saker har tagits upp men är så viktiga att även jag nämner dem:

    * Besiktitning - A & O. Se till att det är en besiktiningsman som kan sina saker och att besiktiningen inte bara blir en visuell (bara tittar) samt att han/hon är försäkrad.

    * Det är inte bara huset som kostar - för att få lån måste man ha pantbrev = kostnad, att registrera husköpet sk stämplingsskatt = ca 1,5% av köpesumman tillkommer

    * Skattelättnaden kommer först året efter - ligger ute med kostnaderna ett helt år innan man kan tillgodoräkna sig dem

    * Behovet av kostsamma saker som dränering, byte av elstystem och avloppsstammar, omläggning av tak, byte av värmesystem tillkommer lätt när huset man är intresserad av är av äldre datum än sent 70-tal - fråga därför om vad som är gjort och vad som inte gjorts - varje deltalj för sig och INTE generellt. (Att lämna ut omgrävning och omläggning av tak på entreprenad springer lätt iväg till över 100'000:- per åtgärd om man själv inte är den händige och gillar att tillbringa hela semestern och sommarens alla helger med att slita som ett djur)

    * Badrum kan lätt dra iväg mot summor man inte riktigt tänkt sig om och när man vill/måste åtgärda golv och väggar...

    Dvs förutom att ha råd med själva husköpet måste ni ha utrymme för större oväntade utgifter i underhållet för att tex inte stå där mitt i smällkalla vintern med en trasig panna och inte ha råd att ersätta den.

    Lycka till

Svar på tråden Jag behöver också råd inför ev. husköp!