Inlägg från: jagärsåkär |Visa alla inlägg
  • jagärsåkär

    Varför gifta sig?

    Själv vet jag inte exakt varför man gifter sig. Det känns bara så naturligt med m2b men innan jag träffade honom var jag bergsäker på att jag aldrig skulle gifta mig. Dessutom trodde jag inte på andras äktenskap heller! M2b har visat mig en ny värld och ett nytt sätt att tänka...

    För mig tror jag att det handlar om att han ska vara en del av min familj. Och jag en del av hans. Som en stor välkomstceremoni. Han är egentligen redan en del av min fam men jag vill göra det officiellt och vackert. Jag vill nog höra alla fina talen och jag vill samla alla jag gillar och fira med dem.

    Jag gillar det officiella i det! Men visst kan jag tänka mig ett liv med m2b utan att vara hans fru, skulle säkert vara lika lycklig för det. Det känns också som att man bestämt sig för att inte ge upp så lätt om man gifter sig. Det visar att man tänker satsa och att "det här är min karl". Det var inte bara nåt som med tiden hände, typ "det blev vi, jag blev på smällen, och på den vägen är det". Det känns mer genomtänkt och mer som att man firar början på ett framtida liv ihop. Det är inte nåt som bara "blev" utan det är nåt vi skapar tillsammans!

    Vad tycker ni om det här resonemanget?

  • jagärsåkär

    MuffinsTönt: nej egentligen har jag inte heller drömt om att gifta mig. Kanske har drömt lite om klänningar men ville inte bli "fru". Det där ändrades rätt sent i livet, jag trodde att äktenskap betydde sämre sex, att ta varann för givna och att hela livet är slut, nu är det bara att vänta på att bli gammal.

    Men jag tror aldrig jag älskat nån, som jag älskar m2b! Med honom känns det bara vackert och roligt att gifta sig. Jag vill fira oss helt enkelt och kan inte tänka mig ett liv utan honom. Och så vill jag ha många barn med honom, om man vet det så känns det också logiskt att gifta sig. Skaffa barn är ett mycket "större" steg än att gifta sig... Men egentligen har de två inte nödvändigtvis med varann att göra. Jag tror bara det var min ultimata bekräftelse.

Svar på tråden Varför gifta sig?