Inlägg från: Nanna3000 |Visa alla inlägg
  • Nanna3000

    Varför gifta sig?

    muffinstönt

    När det gäller lycka och äktenskap så har jag märkt att viljan att gifta sig ofta inträder när ett par inser att det verkligen vill dela sina liv med varandra och där är man oftast lycklig ju, kan det vara så att men gifter när man är lycklig istället för att bli lycklig när man gifter sig?

    förutom det ekonomiska och lagliga så ser jag det lite som keena gör.
    Mitt (blivande) äktenskap kommer att vara en befästning av mitt förhållande, den dagen jag gifter mig gör jag det klart att jag har en ny familj som i alla avseeden kommer att vara min närmsta, både i lagens och samhällets ögon. Visst skulle man kunna vara sambo i all evighet men då kommer man alldrig upp i samma nivå av seriöshet som med ett äktenskap, oavsett kärlek och barn, för man kommer alldrig att ha gjort det oficiella förkunnadet, och det spelar ingen roll vilka samboavtal man skriver på, man kommer alldrig att ha samma lagliga säkerhet som ett giftemål innebär, för det finns alltid kryphål.

    Faktum är att jag har ett exempel på det: För några månader sedan föddes det ett litet barn till ett sambopar (tror att det var i stockholm) och sorgsligt nog dog modern under förlossningen. Men mannen i paret kunde inte få vårdnad om barnet eftersom modern inte skrivit på en faderskapsförsäkran och de inte var gifta. Det var ingen tvekan om att det var hans barn rent praktiskt men lagligt var han inte fadern utan vårdnande gavs till en moster. Och om jag inte minns fel så var det månaders kö till ett faderskapstest. Jag kommer ihåg att jag läste det i både City och Metro, och då hade tvisten pågått i ca en månad efter barnets födelse och det var fortfarande inte klart.

Svar på tråden Varför gifta sig?