Inlägg från: Buslinna |Visa alla inlägg
  • Buslinna

    Hjälp, mitt hår försvinner!!!!!

    Gå till en läkare, de ska bry sig! Framför allt ska de bry sig om att det kliar i din hårbotten.

    Om din hårbotten kliar, prova med Fungoral som finns på apoteket. Det kan vara svamp. Mitt hår blir dock torrare av det, så för mig är det nödvändigt att använda rejält med balsam efteråt.

    Vad använder du för schampo? Kanske idé att börja använda ett väldigt milt? För mig funkar inte salongsvarianter, men det finns sådana som inte svider i hårbottnen och sedan orsakar kliande. Kolla in Barnängens, till exempel.

  • Buslinna

    Som famousfairy sa - hudläkare! Särskilt om den allmänläkare du går till inte verkar veta vad han/hon pratar om. Kräv att få träffa en hudläkare fort som attan då och klaga hä
    ögljutt och med eftertryck! Har du problem med acne och/eller kliande någon annanstans på kroppen?

    Shih Tzu Momma,
    Varför skulle det vara sköldkörteln? Nyfiken eftersom jag har snarlika problem.

  • Buslinna

    Och som sagt, prova ut ett så milt schampo som möjligt - Barnängen eller något liknande. Vi är alla olika känsliga, så man måste tyvärr prova sig fram. Jag har lyckats hitta ett Sunsilk som funkar hittills. Brukade ha L'oréal förut, men det formligen svider i min hårbotten av dem.

  • Buslinna

    Om du äter kalori- och/eller fettsnålt så kan det också påverka mycket. Kroppen kan exempelvis uppleva det stressfyllt. Det är inte ovanligt att man tappar en del hår om man snabbt går ner i vikt, t ex.

    Sedan är det ju tyvärr mycket vanligare att kvinnor tappar håret och blir skalliga än vad man tror. Det behöver inte vara mer komplicerat än så, heller. :( När du går till en duktig läkare så kan ju den utesluta den möjligheten.

    myr,
    Hur påverkar schampot för torr hårbotten håret? Skulle det funka för någon som jag, som har torr hårbotten och lätt får fett hår? :)

Svar på tråden Hjälp, mitt hår försvinner!!!!!