• Rosorna

    Nya Kristianstad-brudar!!!!!

    Hej tjejer, det var över 1år sen jag satt som klistrad på denna site men halkade in nu igen då jag behövde lite tips till en när vän som gifter sig.

    Finns Min-Ah kvar här?
    Hängde iofs inte så mkt in Krstd tråden då är 5år sen jag bodde i stan.
    Men jag gifte mig iaf i Åhus och kan gärna ge er lite tips och ideer om det är något ni undrar över.
    Allt från karat i diamter till frisyr tips... hehe.

  • Rosorna

    Thailands brud> Ang utsmyckning av kyrkan valde vi endast massa levande ljus då vi gifte oss på vintern. Varken jag eller min make är så förtjust i massa blomster utan vi ville köra det rätt "plain".

    Ang håruppsättning valde jag en frisör jag gick till när jag var liten. Susanne hon och jag har för mig att salongen också heter så, ligger på samma gata som biblioteket i Åhus. Hon är dock inte så duktig på avancerade håruppsättningar. Hade själv mitt midjelånga hår nere med massa lockar.
    Vill du göra en mer avancerad uppsättning så rekommenderar jag nog de större salongerna i Krstd. Själv gjorde jag min håruppsättning på studio Capelli när jag tog studenten och blev mycket nöjd.

    Smycken, ja våra ringar är också egen designade. IF och River är det finaste du kan ha, så du har klart valt bra diamanter.
    Här är en länk där du kan läsa mer: www.diamantgraderare.se/
    Mina ringar består själv av både stora och många diamanter. Vågar knappt säga, det är mycket men tycker ändå inte det ser vräkigt ut.

  • Rosorna

    Thailands brud> Håller helt klart med att kyrkan är dekorativ i sig. Annars kanske ni kan ringa till dem som ska gifta sig före och fråga hur dom hade tänkt. Man kanske kan dela på kostnaden.
    På vår dag var det endast vi som gifte oss, hade dock ett dop efteråt.

    Fotograf, Ja vi valde en kompis till mig som är fotograf. Vi blev mkt nöjda, fick ett bra kompispris. Jag tycker absolut inte man ska komprimissa på något egentligen. Man gifter sig en gång och sådana saker som man har kvar efteråt som minne är det man vill ska hålla bra kvalitet/standard.
    Personligen hade jag valt Fredrik, Johan är rätt trist och tråkig.

    Ringen ska helt klart blinga, men inte alá hollywood... Sen tycker jag iofs svenskarna är lite dåliga på vräka på, jag har nått emellan. Räknar man ut hur många år man kommer ha en ring så tycker inte jag man behöver snåla.

  • Rosorna

    Angående blommor valde vi att anlita de som ligger i början av Köpmannagatan, välj INTE dessa. Jag var rätt besviken.

    Allt började mig att vi kommer ner till Skåne 3 dagar innan bröllopet, åker bort till blombutiken för check. Min Callor är gula "det var den färgen dom kallar sand/beige". Snacka om besvikelse, fick lite panik där ett tag men dom lovade ordna det, fick bli vita istället.
    Bindningen var inte så jätte snygg och mannens blomma i kragen såg ut som en lång penis! Haha, aja, han var så snygg i övrigt så jag försökte inte tänka på blomman. Marskalkarnas blommor var finare som var en storlek mindre. Man tycker blomtanten borde sett till att det såg bra ut.

  • Rosorna

    Thailands brud> Jag har praktiserat hos båda dessa fotografer och anser att Fredrik är mycket trevligare och får en mer avslappnad. Är man dessutom inte van vid att fotograferas så är detta säkert en viktig del.
    Jag anlitade Fredrik till mina studentbilder och blev mycket nöjd.
    Byt om du kan.

    Jag tror inte heller du behöva lägga ner för mkt krut på blommor i kyrkan, det är knappt ngn som tänker på det. Jag menar ska man smycka kyrkan ska man iså fall göra det ordentligt, ala hollywood, ingen annan märker om det är en kvist vid varje bänkrad.

  • Rosorna

    Thailands brud> Många har säkert varit nöjda med Johan också. Detta är bara min personliga åsikt. Du kanske tycker helt tvärtom.

    Festen hade vi på Hotell ÅhusStrand i Åhus.

    När gifter ni er?

  • Rosorna

    Slottet: Kantor brukar komma med i bokningen. Därimot kan det vara bra att ta dennes nummer så ni kan gå igenom musiken tillsammans. Ska man ha speciella låtar så kanske bon/han saknar noter. Om ni har solister, vi hade 2 så fick dessa öva med kantorn innan.

  • Rosorna

    Marie (Inte min tur än)
    1.
    Vi på honnörsbordet satt lite långt ifrån varandra, tyvärr hade det nog inte gått då det var väldigt mycket gäster och inte så många på honnörsbordet.
    Borde haft mer hårspray till mina lockar.
    Borde fixat blommor från annat ställe, kunde blivit finare om man skall vara noga.
    Borde varit mer engagerad i bröllopsvalsen, jag och min man bad bara bandet spela något vilket blev alldeles för snabb för 2 orutinuerade då, 24åringar.

    2. Vi har vår årsdag den 15 Juli, vi ville hellre ha ett vinterbröllop, därför gick vi tillbaka/framåt 1/2år. Dock inträffade den 15 en söndag så i vårt fall blev det den lördagen 14 Januari 2006.

Svar på tråden Nya Kristianstad-brudar!!!!!