Här kommer recepten från mig!
Kräftcheviche med ris. 2-4 port.
2 dl Ris
1 Burk kräftstjärtar i lake
3 msk färskpressad lime
1-2 msk olivolja
1 krm salt
1 krm Vitlök på tub ( går med vanlig pressad )
1 Paprika gul/röd snyggt med båda
1 Liten rödlök
1/2 Liten röd chilli
2-3 Färska korianderblad
Salladsblad
Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen, låt svalna.
Låt kräftsjärtarna rinna av i ett durkslag.
Tärna paprikan, skala och finstrimla rödlöken. Dela på chillin, tag bort kärnorna och strimla den tunt.
Hacka korianderbladen måttligt.
Rör ihop: Limesaften, olivoljan, salt och vitlök.
Blanda det kalla riset med kräftstjärtarna, parikan, rödlöken, chillin och korianderbladen.
Blanda sedan ihop allt och låt stå och dra i kylen i minst en timma.
Servera det på en bädd av salladsbladen och ringla lite sweet and sour sås över.
Tiramisu'
2 Ägg
2 msk Socker
1/2 dl Marsalavin
200g Maskarpone
12 Savoiardikex
1/2 dl Espressokaffe
50g Mörk choklad riven/ kakao
Gör zabaione genom att vispa äggulor, socker och marsala i en skål i vattenbad till en luftigsås.
Vispa vitorna till hårt skum.
Blanda den avsvalnade zabaionen med mascarponen och vänd sist ner äggvitan.
Doppa halva kexet ( Ner sidan ) i espresson.
Varva kex och smet i en skål eller i portions skålar, toppa med rikligt med choklad eller kakao.
Låt stå i kylen i flera timmar.
Marsalavin: ett bärrnstensfärgat starkvin, går att byta ut mot konjak, rom,amaretto eller liknande alkoholfri smakesens.
Mascarpone: En mjuk färskost.
Savoiardikex: Hårda, avlånga kex som också kallas Ladyfingers. Blir som sockerkaka när dom blöts upp.