• Undran­de M
    Äldre 6 Jan 16:34
    106275 visningar
    25 svar
    25
    106275

    Hur ska livmodertappen kännas?

    Kanske är en dum fråga, eftersom alla svar som gäller kroppen brukar vara "det varierar från person till person", men jag frågar ändå. Hur "ska" livmodertappen kännas egentligen?

    Jag har hört om olika hårdhet och läge osv beroende på om man har ägglossning eller inte, eller om man är gravid. Men jag menar mer allmänt. Är den helt slät med ett hål i mitten? Känner mig som jag är 12 år och inte vet nånting om min kropp , men det är först nu som jag faktiskt har känt på livmodertappen. Och det känns som det är två knölar/knutor på den.. Ska det vara så?

    Haha, jag är så trög som frågar det här, för ni kommer nog bara svara att jag ska gå till gyn. Och ja; det ska jag göra. Men jag bara undrar...om någon annan vet. Ni brukar ha bra svar på det mesta.

  • Svar på tråden Hur ska livmodertappen kännas?
  • Undran­de M
    Äldre 8 Jan 12:58
    #0

    Haha! Men okej, det där med helt slät med ett hål känner jag igen. Men jag har ju som två knutor på varsin sida.. Men det kanske kan vara så också. Och knottrigt, som Swing skrev. Hm..

    Tack för era svar, nu vet jag att vi antagligen ser (eller ja, känns) olika där också.

  • Undran­de M
    Äldre 8 Jan 16:34
    #0

    Äsch, den där äckelkänslan är jag för gammal för att känna om min egen kropp. Det är bara att köra in ett finger så långt som möjligt. Som när man använder en tampong. Fast utan tampong då.

  • Undran­de M
    Äldre 8 Jan 16:36
    #0

    Måste dock erkänna att det var först för några veckor sedan som jag läste att man över huvudtaget kunde känna livmodertappen på det sättet. Jag hade ingen aning om det innan, brukar liksom inte vara så långt in och gräva annars.

  • Undran­de M
    Äldre 8 Jan 16:47
    #0

    Ja, spene-liknelsen håller jag med om. Men det är det där f*bannade knutorna jag funderar på.. Är livrädd för att det ska vara någon form av svit efter könssjukdomar jag haft för flera år sedan. Men samtidigt är jag hypokondriker, så det är säkert inget att oroa sig för.

    Ja jag vet, det är bara att jag går och kollar hos en gynekolog.

  • Undran­de M
    Äldre 9 Jan 13:23
    #0

    Ja visst är det!

  • Undran­de M
    Äldre 13 Jan 12:38
    #0

    Jag kör helt enkelt in fingret så långt det går. Som när jag använder en tampong. Fast utan tampong. När man känner att det tar stopp, är man framme vid livmodertappen (Låter som jag förklarar spelregler eller nåt, haha!) Iallafall är det så i min kropp.

  • Undran­de M
    Äldre 16 Jan 12:34
    #0

    Är det någon mer än jag som har knöl/knölar på självaste livmodertappen då?

  • Undran­de M
    Äldre 16 Jan 18:46
    #0

    Haha! Jag håller med om att man får veta väldigt mycket bra saker här! Innan jag fann BT hade jag ingen aning om att jag kunde känna livmodertappen på det här sättet. Tänk så bra internet är ändå, eller vad säger ni?

    jocelyn -> Jag har inte blivit illamående efter sex, men däremot fått skitont i... ja vad kan det vara... livmodern kanske? Eller äggstockarna..? Jag vet inte vilket organ, men ont som f*n gjorde det iaf. Fast inte nu längre. Tror det berodde på stress och att jag spände mig. Eller nåt.

  • Undran­de M
    Äldre 18 Jan 13:06
    #0

    Ja ibland gör man ju saker utan att riktigt tänka på varför.

Svar på tråden Hur ska livmodertappen kännas?