• Pink Lady
  Äldre 4 Jan 21:12
  9970 visningar
  18 svar
  18
  9970

  Pdator? Erfarenheter?

  Hej igen,

  startar en annan tråd istället, det var färre som skrivit om P-dator, är det någon här som kan berätta om sina erfarenheter om det?

  Tack!

 • Svar på tråden Pdator? Erfarenheter?
 • Fru Septem­ber-06
  Äldre 5 Jan 14:07
  #0

  Jag kör med p-datorn Ladycomp och är väldigt nöjd! Finns massa info här om du vill läsa: www.ladycomp.com/f_introduction_ladycomp.htm

  Finns ju även p-datorn Persona som det säkert finns lite mer folk som använder: www.persona.nu

  Bäst funkar p-datorerna om man har regelbunden mens - har man inte det får man räkna med en hel del röda dagar. Röda dagar använder vi kondom och det går ju bra det med - det är iaf sååå skönt att slippa p-piller.

  Ladycomp är 99,3% säker och Persona 94%. Sök lite på gamla trådar, jag har iaf skrivit i några om Ladycomp tidigare. Skriv igen om du får fler frågor:)

 • Pink Lady
  Äldre 5 Jan 16:31
  #0

  Hur kommer det sig att Ladycomp har högre säkerhet? Mäter de inte samma sak? Är stor prisskillnad mellan Ladycomp och Persona också, vet du varför?

  Hur länge har du använt pdator? Hur många röda dagar blir det på ett ungefär? På personas hemsida skrev de att man ska räkna med 6-10dagar. Jag har (tror jag) väldigt regelbunden mens, men hur vet man egentligen det när man använt ppiller och pring i många år? Jag har läst att man ska vänta kanske 2cykler innan man ska räkna med att pdatorn är korrekt.

  Köpte du Ladycomp på den hemsidan du länkade till? Behövs det teststickor som till Persona?

 • Fru Septem­ber-06
  Äldre 5 Jan 17:06
  #0

  Nej de mäter inte samma sak. Med L mäter man tempen och det avgörs på så sätt när man haft ägglossning (tempen blir då högre). Med P kollar man något ämne i urinen. Vet inte hur det kan skilja så pass mycket i säkerhet.

  Stor prisskillnad i inköp ja men till Ladycompen har du inga teststickor utan det är en engångskostnad. Till Personan måste du ju även köpa teststickor för ca 150 kr/månad så det har man ju sparat in på några år.

  Jag har använt min några månader nu men tyvärr har min cykel blivit konstig på sista tiden (längre o längre) så just nu får jag ganska många röda dagar pga detta. Annars blir det nog 6-10 dagar även med Ladycompen men om man har jätteregelbunden cykel kan man nog komma ner lite till.

  Båda datorerna tar nog några månader innan den ställt in sig på just din kropp. Jag hade också ätit p-piller många år så jag väntade nog ett halvår innan jag började med datorn istället - då var min mens regelbunden. Vågade inte köpa en dyr dator innan dess ifall den inte skulle funka då:)

  Japp jag köpte min på den sidan men det finns fler sidor också (inga svenska dock). Du kan ju googla lite så hittar du säkert fler siter som säljer.

 • Undran­de M
  Äldre 6 Jan 16:45
  #0

  Är det säkerhet för att INTE bli gravid eller säkerhet för att BLI gravid?

 • Pink Lady
  Äldre 6 Jan 17:03
  #0

  En annan fråga jag kom på... hur är det om man är sjuk och man får feber? Blir det automatiskt en röd dag då för att man har en höjd temperatur i kroppen?

 • Fru Septem­ber-06
  Äldre 6 Jan 20:55
  #0

  Undrande M, eftersom det är ett preventivmedel är det säkerhet för att INTE bli gravid:)

 • Fru Septem­ber-06
  Äldre 6 Jan 20:58
  #0

  Pink Lady,

  Klistrar in texten från sidan jag länkade till i tidigare inlägg ang. feber:

  "Does illness reduce the computer's reliability?

  No: An increased temperature due to some illness will cause the device to indicate "F". On those days, the fertility indicator will be yellow. The best thing is not to take your temperature while you are sick. After that, you can continue taking your temperature as usual."

  "Yellow" betyder att den varken kan säga att det är rött eller grönt. Man lär sig rätt snart var i menscykeln man befinner sig och om det isåfall är säkert eller inte. Är det osäkert så tja... på med kondomen:)

 • Pink Lady
  Äldre 6 Jan 23:32
  #0

  Kondom...jadu, jag önska de vore så enkelt...

  Att ha en välutrustad man i sin säng är inte alltid positivt...är otroligt svårt att hitta kondomer som är enkla att sätta på, de går ofta sönder osv. Vi har nu köpt durex XL, får testa o se hur det går...

  Tack för dina tips, är otroligt sugen på att köpa en såndär ladycomp, men priset var lite saftigt...men som du säger, man tjänar ihop det tillslut, på 2år ungefär är man uppe på samma prisnivå som om man köpt en persona, och jag har tänkt vara sexuellt aktiv i många år till :)

 • Fru Septem­ber-06
  Äldre 7 Jan 08:40
  #0

  Ajdå, inte lätt att hitta kondom då förstår jag.

  Lycka till med ditt beslut. Kan bara råda att läsa på så mycket som möjligt på nätet innan du köper - man vill ju vara säker på att just en dator passar sig själv innan man köper en...

 • Pink Lady
  Äldre 7 Jan 12:05
  #0

  Jag vet inte annars vad jag ska göra, vill verkligen inte äta hormoner något mer, spiral verkar läskigt samt pessar verkar svårt...

  Finns inga fler hormonfria alternativ...eller har jag missat något? Jag vill inte chansa heller med "säkra perioder"...

  Men jag ska absolut läsa mer...
  Tack för alla tips och råd!

 • Undran­de M
  Äldre 8 Jan 13:02
  #0

  Fru September-06: Okej. Men vad jag har hört så används p-datorer mest av de som VILL bli gravida, för att pricka in rätt dagar liksom. Det var därför jag undrade vad 93-99 % säkerhet stod för.

  Men det där kanske har ändrats, p-datorerna kanske, som du skrev, används mer i preventivt syfte numera.

 • Undran­de M
  Äldre 8 Jan 13:06
  #0

  Pink Lady: Pessar tror jag inte du skulle få även om du så ville, det spermiedödande medlet till dem är tydligen slut. Bara en liten parantes

 • Fru Septem­ber-06
  Äldre 8 Jan 13:12
  #0

  Undrande M, OK det var så du menade. Har ingen aning om vad de används mest för men det funkar ju bra att använda datorerna både för att bli gravid och för att inte bli det. Men procentsatserna gäller iaf för att INTE bli gravid i det här fallet.

 • Undran­de M
  Äldre 8 Jan 13:41
  #0

  Fru September-06: Okej, vad bra. Funderar nämligen på att skaffa en. För att INTE bli gravid alltså.

 • Septem­ber mys
  Äldre 13 Jan 15:41
  #0

  när p-datorn visar rött dvs lätt att bli garvid ska man ju använda kondom för att undvika graviditet... vill man då bli gravid så småning om så kan man ju köra på röda dagar i stället för gröna
  två flugor i en smäll

 • silver­drake
  Äldre 13 Jan 22:13
  #0

  jag har haft personan i ett år ungefär. har tyckt det har varit jättebra, har verkligen lärt känna min kropp osv. men nu sitter jag här och är gravid vilket jag inte vill/kan vara just nu.. är tydligen en av de 6% som blir gravida på ett år. :(
  vi hade sex den sista gröna dagen innan det blev rött, visserligen sent på kvällen men det borde ju vara tillräckligt långt innan ägglossning kan man tycka, men så var det inte.
  vet inte hur vi ska göra med preventivmedel nu, för jag vill verkligen inte ha hormoner, har redan provat både kopparspiral och pessar vilket inte funkade.

  kommer nog fortsätta med p-dator men lägga till typ tre dagars karens innan de röda brukar börja eller nått. och alltid ha kondom innan ägglossningen men som vanligt efter kanske. för den här sitsen vill jag verkligen inte vara med om igen.

 • Äldre 13 Jan 22:26
  #0

  Jag funderar på att gå över på en ladycomp senare i år, men då vore det verkligen ingen katastrof om vi blev med barn. Tvärtom ser jag det som ett sätt att sakta slussa över från hormoner till barnplanering, tror jag. Om jag absolut inte ville bli gravid vet jag inte om jag skulle våga, men så funkar p-piller utmärkt för mig också.

 • Hormon­fri
  Äldre 19 Aug 17:57
  #18

  Vet inte om denna tråden är aktiv längre...men det finns flera hormonfria alternativ och metoder:
  cervix- och vaginalpessar
  temperaturbaserade eller urinbaserade p-datorer
  kopparspiral
  billingsmetoden
  kondom
  femidom
  temperaturmetoden
  LAM
  kalendermetoden
  sterilisering

  Gällande p-dator säljs ej de urinbaserade i Sverige längre, men går att få tag i utlandet. Teststickor säljs fortfarande på de flesta apoteken tror jag. De temperaturbaserade finns i Sverige sedan flera år. De är 99,3% säkra (det vill säga i nivå med hormonbaserade preparat och kopparspiral) till skillnad från de urinbaserade som bara är 94% säkra.

  P-datorn är avsedd som preventivmedel, men kan i förlängning användas om man behöver hjälp att få barn. Detta eftersom den visas vilka dagar man är fertil. Det finns även fertilitetsmonitorer, men de är då omvänt till framförallt för dem som vill ha barn.

Svar på tråden Pdator? Erfarenheter?
Logga in
Bli medlem