• bröllopivinter

    Mammalediga bröllopsplanerare i Stockholm?

    Finns det några mammalediga som planerar bröllop nästa år som vill snackas lite i denna tråd och kanske ta en fika?

    Jag är 26 år, har en son på 4½ mån, en sambo på 32 år och bor i södra Stockholm.

    Gifter mig i Mars i Thailand.

    Vem är du?

  • Svar på tråden Mammalediga bröllopsplanerare i Stockholm?
  • Stjärn-öga

    MarTh: Vi har oxå lantställe i Norrtälje, på en liten ort som heter Åkerö, på vägen ut mot Kapellskär... Först tänkte vi ha bröllopet i Stockholm men det var så svårt att hitta en bra lokal som inte var superdyr! Så eftersom jag varit ute i Norrtälje varje sommar hela mitt liv så kändes det som ett bra val.
    Min dotter fyller snart 8 månader, den 10:e. Hon är underbar, men ibland kan jag sakna lite egen tid. Men förhoppningsvis blir det lättare med sånt nu då jag inte ammar på dagarna längre. Då kan ju hennes pappa ta hand om henne om jag vill åka iväg på nåt!

  • MarTh

    Stjärn-öga: haha, skumt detta. Jag vet var Åkerö är, vi har stället i Nabbo närmare Gräddö.Min dotter fyller 8 mån den 16e! Försöker sluta med amning men det går sådär.. hon skriker på nätterna och vill ha. Ska prova välling nu tror jag.
    Vilken kyrka blir det?

  • Stjärn-öga

    Ha ha-ja, det är en liten värld ibland!
    Vi ska ha festen i Gräddö, i rådmansö bygdegård vid Gräddö brygga... Och vi gifter oss i Malsta kyrka. Den ligger en bit bort men vi blev så kära i den lilla kyrkan!
    Och våra döttrar är ju nästan precis jämngamla! Jag har helt slutat med ammning under dagarna, men ammar fortfarande på nätterna... Har inte riktigt orkat försöka sluta med det än...
    Hon vaknar några gånger per natt och då är det enklare att amma så hon somnar om snabbt igen.
    Var ska ni ha er fest? har ni bjudit många gäster?

  • MarTh

    hm, ja förstår precis vad du menar nattetid. Men för nån vecka sen var vi duktiga och helt konsekventa - hon fick inge mjölk och hon grät bara 5-10 min. sen somnade hon. Och sen somnade hon om direkt, men nu är hon tillbaks igen, kanske nåt bakslag...

    Vi gifter oss i Vallby kyrka, en kyrka på landet utanför Eskilstuna och ska ha festen på en lokal som ligger vid Mälaren, utanför Torshälla. Vi bjuder 45-50 pers. men räknar med ca 35-40 till middagen. Och ni?
    Åh, det är ju så fint vid Gräddö brygga, otroligt vackert. Hade ingen aning det finns en festlokal precis där, låter ju perfekt! Har ni bestämt nåt "tema" eller så..

  • Stjärn-öga

    Det verkar vara så att precis när man tycker att man fått lite grepp om situationen så händer nåt och det går tillbaka ett steg... Antar att det beror på om det händer mycket annat i utvecklingen. Ett tag vaknade min dotter varje-varannan timma från att hon somnade! Antagligen drömde hon mycket då, men usch vad jobbigt det var. Var såå trött!

    Vi kommer bjuda ca 50 personer, både till kyrkan och festen. Känns ganska lagom.
    Lokalen är fin, det är ju en bygdegård så det är lite "furu-känsla" men vi ska försöka göra fint själva. Det är ju billigt att hyra iaf! Och så ligger det så vackert vid vattnet. Det enda jag funderar på är att lokalen tar 100 sittande och vi kommer bara vara hälften så många. Hoppas att det inte bir en ödslig känsla...
    Ordnar ni egen mat/dryck eller är ni i en festväning som ordnar allt?

  • MarTh

    Vi hyr bara lokalen, så vi kommer att ta catering för maten, det ska vara buffé har vi tänkt. antagligen måste man hyra nån personal också-- hm, inte tänkt så långt än... Men det finns övernattningsrum också på stället för dom som vill. Våran lokal har 50 platser (fast jag vet att fler får plats). Tror inte det spelar roll hur många den "är" för jag tänker att det är bättre om man inte fyller den helt, då finns plats att röra sig/gå runt, dansa..allt sånt.
    Har ni med eller utan barn? Vi tänkte faktiskt köra med barn, lite familje/generationer fest typ.. alla ska va välkomna liksom...

  • Stjärn-öga

    Vi har oxå catering och firman vi anlitar bidrar med serveringspersonal. Först hade vi tänkt ha buffé, mest för att spara in på personal, men när vi pratade m firman så sa han att om vi endast är 50 personer så klarar två av hans personal av att servera vid bordet. Så det blir förrätt, varmrätt och sedan bröllopstårta som efterrätt.

    Vi har inte så många barn i vår närhet så vi har sagt att de är inte förbjudna men att vi inte ordnar nåt särskilt för barnen (typ speciell mat, underhållning osv.) eftersom det är så få barn och de är ganska små allihopa...

    Har du börjat titta på klänning? jag har bestämt mig för den här fast i ivory-färg:
    www.bridefashion.dk/index.php&mid=40&start=6

  • MarTh

    oj, den klänningen var riktigt riktigt fin! Har precis bestämt mig för att en sömmerska ska få sy upp klänningen, det blir en enkel cremevit-färgad med lite spets typ, och ett litet släp.
    Ska kolla upp cateringfirma snart, det är nog lika bra.. får höra vad dom säger.

  • chihiro

    Här är en till mammaledig ..min tjej blir 1 4januari. Snacka om att första året har gått sjukt fort.
    Bröllop blir det 18/8-07 på ulriksdals wärdshus

  • Carro1978

    Här är en till som är mammaledig till en Julia på snart 5 mån och ska gifta mig i juni 2007.

    Stjärn öga: bor också i haninge.

    Bröllopivinter: är dem medlem i FL? Du känner mixa va? i sådan fall har vi träffats. Jag heter skytten78 på FL

Svar på tråden Mammalediga bröllopsplanerare i Stockholm?