• Bilvande brudar i Jönköpingsområdet? Del2

  Mån 6 nov 2006 09:41 Läst 21909 gånger Totalt 653 svar
  Mån 6 nov 2006 09:41

  Tänk vad fort tiden kan gå... Snart tre månader sedan Lilla Li startade den förra tråden.
  Vi är några blivande brudar som träffas någon gång ibland för att fika och ventilera ideer. Bor du i närheten av Jönköping och vill hänga på är du hjärligt välkommen.

  Vi är även öppna för förslag på andra aktiviteter.

 • Lilla Li
  Visa endast
  Fre 10 nov 2006 14:28 #0

  Shiliz: Ja du behöver inte känna dig tvingad att ge dem ett beslut redan när du provar.

  Vi har fått ett prisförslag från Esters och det låg på ca 450 kr/kuvert. Men vi var inte nöjda med vare sig priset eller matförslaget, så vi ska be om ett nytt.

  Mat vill vi ha:

  2 glas fördrink
  Förrätt, fisk/skaldjur + ett glas
  Varmrätt, kött + två glas
  Bröllopstårta
  Kaffe med avec
  Vickning hos svärföräldrarna

  Tror vi har det mesta klart för oss hur vi vill ha allting - återstår bara att boka! :D

 • Fre 10 nov 2006 14:41 #0

  Korall: Ok, vad trevligt med lite fika och att får träffa folk som har samma intresse som jag! Är du också från Jönköping ursprungligen? Och hur gammal är du? Vad bra att man kan test klänningar utan att känna sig dum, för det är ju ändå ett väldigt viktigt beslut tycker jag!

  Lilla li: Ok, hoppas att ni får ett bättre pris av Esters då. I mina drömmar så hade jag gärna varit på Stora Hotellet men det är nog ett mycket högre kuvertpris där kan jag tänka mig.

  Hur många är det som kommer på måndag då?

 • Fre 10 nov 2006 14:59 #0

  Shiliz: Kopiera texten från Lilla Lis inlägg, "Måndag 13 nov..." och skriv dit ditt eget nick längst ner och posta inlägget. Än så länge är det vi tre, men fler har tidigare sagt att de kunde på måndag.

  nopp är inte från Jönköping, utan södra norrland. är 23 år o har bott här i tre år. vill inte skriva för mycket om mig själv här utan berättar gärna mer när vi ses istället.

  Kul att vi blir fler som fikar!

 • Fre 10 nov 2006 15:10 #0

  Utan att veta om detaljerna på Esters prisförslag så tycker jag det låter vettigt med 450 kr/kuvert. Jämför med catering i hyrd lokal:
  catering 2 rätters från 190 kr (företagscatering ink moms)
  lokal: vår hembygdsgård kostar 2000 kr att hyra en hel helg
  dukar, servetter etc: servetter kostar 5kr/kuvert och duk 40 kr /st på kastrullhäxan
  personal: 245kr/timme(företagscatering) minst deb fyra timmar, men tar man personal via dem ökar momsen från 125 till 25%.
  tårta: runt 20 kr/bit om man hittar billigt
  vin: orkar inte kolla pris på det nu
  dekorationer: beror ju helt på vad man önskar, men gratis är det ju inte
  All tid man lägger ner: skulle vara mycket skönare att få allt fixat.

  Kanske låter tråkig nu, men har insett (först nu) att det inte skiljer så mycket i kostnad att fixa allt själv eller ha det på rest, framför allt om man räknar all tid som man lägger ner på allt. Förvisso, det vi tjänar in är ju på alkoholen som vi dessutom åker til tyskland och köper.

  barnen vaknar, återkommer!

 • Milou2­7
  Visa endast
  Fre 10 nov 2006 15:21 #0

  Shiliz: På Stora hotellets hemsida så kan du se vad det kostar att vara där på bröllopsfest. Jag var där nyligen på fest och visst, det är en vacker lokal, men om man inte är väldigt många ( vi var runt 90 tror jag) så blir det väldigt ödsligt och för stort. Jag vet att serveringspersonalen kostade väldigt mycket extra efter kl. 00 samt att deras viner var rätt dyra. Jag och min sambo tittade på Storan först, men nu har vi helt tänkt om! :)

 • Lilla Li
  Visa endast
  Fre 10 nov 2006 15:22 #0

  korall: Jag räknade lite löst på dina prisexempel nu. För 70 pers innebär det ca 30000:-, vilket är ungefär vad vi är beredda att lägga på restaurang också. Vi hoppas på att få 2-3 menyförslag av olika prisklasser, hoppas på ca 350 kr/kuvert + dricka för totalt kanske 5-6000 kr. Då landar vi på 30000:- MEN får allt inkluderat, som du säger. Känns faktiskt som ett väääldigt bra alternativ. Hade aldrig orkat fixa med allt själv och vara orolig för att allt inte klaffar m.m... Tack! :D Nu har du övertygat mig ännu mer om att detta är det bästa alternativet för oss!

 • Milou2­7
  Visa endast
  Fre 10 nov 2006 15:25 #0

  Lilla Li: det är verkligen ett prisvärt alternativ ni har! Runt 500-600kr tycker jag att det ofta brukar kosta! :)

 • Fre 10 nov 2006 15:28 #0

  Lilla Li: Vad bra! Önskar bara att jag hade kommit på det själv innan också...
  Är så less på detta för stunden, tar liksom aldrig slut med saker man måste fixa. Men får tänka att jag får det precis som jag vill ha det iaf =) Kan fixa knallrosa dukar om jag skulle vilja det utan att restaurangen lägger sig i *skratt* OBS: har inte tänkt ha rosa dukar, men ni fattar poängen,

 • Fre 10 nov 2006 15:29 #0

  Måndag 13 nov kl 19.00 på Claras

  Kommer:
  korall
  Lilla Li
  Shiliz

  korall: ok, det ska bli kul och höra om ert bröllop då . Jag har en del tidningar hemma, är det nåt att ta med kanske? Och jag håller med dig, tror inte att det skiljer så mkt i pris om man ska hyra festvåning eller ta catring plus allt annat, men det vi känner är att man kanske kan styra lite mer över festen om man hyr en lokal. För vad händer efter avecen o det när man är på en festvåning?

  Milou27: Vart har du hittat priserna på Stora Hotellets hemsida? Jag har tittat men har ej hittat tidigare, men jag kanske inte kollade så noga. Men ni ska alltså inte vara där nu då? Vart ska ni vara ist?

 • Fre 10 nov 2006 15:30 #0

  Måndag 13 nov kl 19.00 på Claras

  Kommer:
  korall
  Lilla Li

  Lägger till listan igen, bara att skriva upp er som är sugna på en fika och massa bröllopsprat!

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll