Inlägg från: Susss |Visa alla inlägg
  • Susss

    Hur klara av långa flygtider?

    Hej,
    Jag vet precis hur du känner dig. Jag har dödsångest varje gång jag flyger. Jag har aldrig provat lungnande men har hört att det inte är så lätt att få en läkare att skriva ut det. De vill hellre att man ska gå i terapi för att bli av med sin rädsla och gå in på djupet om varför man är rädd.
    Själv brukar jag alltid ta två snapsar gammeldansk innan jag flyger. Jag gillar inte det direkt men kanske blir jag lite lungnare. Sedan så får min pojkvän hålla mig stenhårt i handen hela resan och tala lugnande till mig, trots all handsvett!
    Beundrar honom...
    Vi flög till Thailand för två år sedan. När vi åkte dit gick det jättebra, ingen turbulens eller så. Hem hade vi kraftig turbulens i ca 8 timmar. 6 timmar av dem grät jag oavbrutet. Jag har nog inget direkt bra tips. Det är bara att bestämma sig för att göra det! Det kan ju kanske vara bra att söka professionell hjälp innan också. Det finns flera sidor på internet som handlar om flygrädsla. De är jättebra och lungnande. Lycka till!

  • Susss

    Förlåt, jag missuppfattade dig lite. Trodde obehaget berodde på själva flygningen. Vad som kan vara bra är ju att gå upp och röra sig lite ibland. Planen som flyger långflygningar är rätt stora så man kan ju gå lite fram och tillbaka i gångarna. Jag läser just nu en bok som handlar om presentationsteknik (skolprjekt) och där finns ett kapitel om just det du beskriver. När kroppen inte tycker om en viss situation sänder den ut följande signal: FLY därifrån. Det som rekommenderas i denna bok är andning samt rörelse. Dvs, ta djupa andetag men inte för många för då blir man yr. Sedan är det bra om man håller sig i rörelse. Inte alltid det lättaste på ett flygplan men man behöver ju inte göra de största rörelserna... Det finns säkert massa bra skrivet om att känna sig instängd och tips för att undvika detta. Surfa runt lite på nätet eller prata med någon som vet!
    Jag tycker det skulle vara synd att skjuta på resan. Jag hoppas du finner något bra sätt att kontrollera din obehagskänsla! Det är ju kul att uppleva delar av världen som är långt bort från Sverige! Ge inte upp för lätt, det blir värt besväret när du ligger på någon himmelsk sandstrand tusentals mil bort...
    Haha!

Svar på tråden Hur klara av långa flygtider?