Inlägg från: NuÄrDetDags |Visa alla inlägg
  • NuÄrDetDags

    Hur klara av långa flygtider?

    Den sista gången jag flög längre än 4 timmar är 12 år sedan och jag kommer inte ihåg mycket - utom naturligtvis att jag överlevde.
    Nu när vi kollar på bröllopsresor finns det inget under 10 timmar som ser särskilt intressant ut (i mars/april i alla fall). Måste säga att detta gör mig lite orolig... Jag är inte flygrädd eller så men det händer att jag känner mig lite instängd och får svårt att andas. Detta är inget dagligt problem men det förekommer när jag flyger. Det brukar gå bort genom att bara andas djupt ett tag och ett glas vatten men 10/11/12 timmar låter så fruktansvärt länge...

    Min M2B säger att man kanske kan få något lugnande från en läkare (och en bärkasse med nikotinplåster), har någon testat något sånt? Inte bärkassen, något lugnande menar jag.
    Eller är det bara att dricka champagne tills man somnar och hoppas på att man sover sig igenom det värsta?

    Finns det andra tips och tricks? Vi vill ju väldigt gärna till ett varmt ställe med strand och allt...

  • Svar på tråden Hur klara av långa flygtider?
  • NuÄrDetDags

    Usch, stackars dig, det låter inte alls kul.
    Jag är som sagt egentligen inte rädd för att flyga, det händer också att jag får den där instängda känslan på bio eller så men inte alltid. Ibland liksom.

    Det är bara att det är en så lång tid som gör mig orolig... På bio kan man resa sig och gå ut i några minuter och på kortare flygsträckor kan man bita ihop tänderna och tänka "ok, bara 45 minuter kvar, bara 45 minuter kvar,..." men "8 timmar kvar" - det är ju jätte länge när man sitter på en och samma plats, utan verkligen rörelsefrihet!

    Det skulle inte vara en undergång om vi skjöt på det hela tills sommaren, när man inte behöver åka så långt för att ha det fint och varmt, men synd vore det...

  • NuÄrDetDags

    Jo, Marskatt, "sov" är bra men jag är "tyvärr" inte allergisk mot något så jag får nog inte dessa tabletter.

    Det får väl bli en blandning av att "dricka sig till sömns" och vandra runt. Vill verkligen inte skippa det hela för "lite oro", känns helt tramsigt egentligen.

  • NuÄrDetDags

    Jag är egentligen en både lugn och positiv människa och brukar inte heller oroa mig för "småsaker". Jag tror att detta planerande in i minsta detalj gör att man funderar på saker man annars knappt skulle tänka på... Vi vill verkligen göra det och jag skulle säkert ångra om vi valde ett annat mål bara på grund av "lite oro".

    Jag ska nog köpa några böcker som jag väldigt gärna vill läsa och spara dem till just detta. Nackkudde låter bra, och sedan har man ju en MP3-spelare, lite Sudoku,... asch, det kommer att vara lätt som en plätt!
    Kan ju kanske ta med det där Postafen, för säkerhetsskull...

    Tack för alla råd och uppmuntran!

Svar på tråden Hur klara av långa flygtider?