• Anonym
  Äldre 15 Nov 15:20
  32270 visningar
  20 svar
  20
  32270

  Kondylom, någon som haft?

  Hej!

  En frågan, nån som har haft kondylom och blivit frisk? Jag har haft det i ett år och äntligen de senaste veckorna börjar det försvinna. Har behandlat mig om och om igen. Smärtfritt sex har ej existerat. Men, nu, verkar det gå mot ljusare håll. Har någon erfarenhet av detta?
  /Anonym

 • Svar på tråden Kondylom, någon som haft?
 • Anonym
  Äldre 15 Nov 15:27
  #0

  Jag fick kondylom av min M2B för fyra år sedan. Jag visste att han haft sjukdomen någon gång flera år tidigare. I mitt fall märkte jag inte ens någonting själv utan det kom fram i en rutingynundersökning. Sex var smärtfritt endast under behandlingen (avstod dock efter det första försöket) men för min del var sjukdomen borta efter en vecka. Jag har inte fått den tillbaka sedan dess.

  Kondylom är dock ett virus som kommer att finnas i kroppen och inte ens läkarna har kunnat svara mig om jag någonsin kommer att vara helt "frisk".

  Det finns länder i Norden där man inte behandlar kondylom överhuvudtaget eftersom den kan försvinna lika snabbt utan behandling.

  Hoppas att du blir bättre fort.

 • Anonym
  Äldre 15 Nov 15:29
  #0

  Alltså, meningen var att säga att sex var smärtsamt (inte smärtfritt) ..

 • Anonym
  Äldre 15 Nov 15:30
  #0

  Alltså, meningen var att säga att sex var smärtsamt (inte smärtfritt) under behandlingen...

 • Anonym
  Äldre 15 Nov 15:45
  #0

  Det låter som om din blivand fortfarande har kondolym, så nu smittar ni varandra i omgångar. Se till att bli behandlade båda två samtidigt och ha ej oskyddat sex under den tiden!

 • Anonym
  Äldre 16 Nov 02:21
  #0

  jag fick det av mitt ex när han hade vart otrogen... ja, som ett paket på posten va det... gick till gynekologen som konstaterade att det var kondylom och inte bara det... den lille f*n hade klamydia oxå så där stod jag med hakan vid knäna... jag hade tur för klamydia botas av en penecilin kur o kondylomen försvann av sig själv efter ca 2 månader. jag var ju naturligtvis singel direkt efter jag fick veta så jag hade ingen sex så jag vet inte hur det är o ha sex då men som sagt: hoppas du blir frisk o kry det finns hopp.
  lyckokramar

 • Anonym
  Äldre 16 Nov 08:45
  #0

  Min sambo har kondylom, men har inte haft vårtor på ett bra tag. Jag ber barnmorskan kolla när jag är på kontroll för p-piller och jag har inget än i alla fall.

  Hon sa att när man har haft kondylom länge (min sambo blev smittad för ca 15 år sedan) så kommer vårtorna mer och mer sällan. Det läker liksom ut, fast viruset finns ju kvar i kroppen förstås.

 • Anonym
  Äldre 16 Nov 09:50
  #0

  Jag har försökt bli av med det i över 2 år, både med hjälp av frysning (aj aj aj) och med hjälp av salva eftersom det kommer tillbaks efter varje frysning
  Någon som har nåt annat bra tips kanske?

 • Anonym
  Äldre 16 Nov 10:48
  #0

  När jag var 16 år och gick till gynekologenför första gången, konstaterades det att jag hade kondylom, först var det bara ett par inne i vaginan, och då jag skulle på återbesök en vecka senare, för att dikutera behandlling....då hade jag fått så många att det liknade en vindruvsklase! Så jag fick en snabb tid till sjukhuset, och där sövdes jag ner och de brände bort vårtorna med laser. Efter det har jag aldrig haft ngr besvär, och det är 12 år sedan nu.
  Jag vet inte om jag har sällsynt gott läkkött eller ej, men samma sak var det då jag fick herpes i underlivet, har bara haft ett utbrott.....för 10 år sedan!

 • Anonym
  Äldre 21 Nov 15:03
  #0

  Har någon av er haft den erfarenheten att kondylom smittat utan sex? När jag var 17 fick jag kondylom som brändes bort, efter det har det aldrig kommit tillbaka. Men under tiden jag hade kondylom badade jag bastu med en väninna och sedan fick jag höra av henne att hon hade fått kondylom fast hon var oskuld. Jag hade inte berättat för henne att jag haft det, så jag skämdes naturligtvis oerhört och vågade inte säga det. Hennes läkare hade sagt att man tydligen inte behöver ha sex för att det ska smitta. Nu har jag undrat över det här i många år, så jag tänkte passa på att fråga om någon annan råkat ut för det? Kan värmen och fukten i bastun gjort att viruset överlevt länge nog att kunna smitta henne och hon satt sig där jag satt innan? Vad tror ni?

 • Anonym
  Äldre 21 Nov 17:10
  #0

  Jag jobbar på ett bad, och som de flesta vet får man inte ha badkläder på sig i bastun. Detta beror på att i bastuvärmen trivs bakterier o.dyl. jättebra och om man har baddräkt på sig trivs de extra bra där de är instängda mellan huden och baddräkten, framförallt "mellan benen". Om man har badkläder på sig i bastun bildas det snabbt bakterier i och runt underlivet. Huruvida bakterier och virus kan spridas av att man sitter på samma ställe som andra suttit på i bastun har jag ingen aning om, men det är något man borde fundera lite på. Kanske var det så att ni som badade bastu tillsammans också delade handduk? Jag har ingen aning om ifall det kan spridas så, men kanske det är möjligt.

 • Anonym
  Äldre 21 Nov 17:20
  #0

  Ca en tredjedel av alla svenskar i sexuellt aktiv ålder bär på kondylomviruset. Bara de som har symptom smittar, men det är alltså mycket vanligt att man bär på viruset utan att man märker det. Jag har själv haft kondylom i många år som har varit svår att bli av med. Jag har ingen aning om av vem jag fick den. Kan ha varit vem som helst av mina 6 pojkvänner från min sexuella debut vid 16 års ålder. Min nuvarande har i alla fall inga symptom även om jag garanterat har smittat honom.

  För att kunna ha samlag brukar vi använda xylocain bedövningssalva vid slidöppningen och Barnängens barnolja som glidmedel. Det funkar jättebra och nu har vi faktiskt lyckats bli gravida.

  Jag hoppas ju förstås att kondylomet ska gå bort i samband med graviditeten, men det är kanske att hoppas för mycket.

  En sak till som CyberPet skrev. Visst orsakas vissa former av livmoderhalscancer av HPV-virus, men det är inte av samma typ som ger kondylom. Det finns alltså egentligen inget samband mellan ökad cancerrisk och tidigare kondylom. Eftersom så många som var tredje har viruset skulle det ju vara en väldig epidemi i så fall.

 • Anonym
  Äldre 21 Nov 18:01
  #0

  Hej igen! (jag som skrev först)

  Jag trodde ju min kondylom hade försvunnit men inte då...den vägrar lämna mig. Dessutom fick jag lite svamp också. Man undrar när man ska få bli frisk? Men jag kämpar vidare. Du, Milano, det lät förhoppningsfullt att höra att du blev kvitt kondylomet då du blev gravid. Jag hoppas på det jag med, den dagen jag blir gravid. Sålänge får man stå ut. Jag ska pröva med den där bedövningssalvan. Vi använder olja och så...., men den tar ju inte bort smärtan.

  Vad roligt för du, Anonym som blivit gravid. Hoppas att ditt kondylom försvinner. Skriv gärna å berätta!

  Lycka till alla som kämpar med detta problem.

  /Anonym

 • Anonym
  Äldre 25 Nov 11:52
  #0

  Varför har man oskyddad sex fast man har vårtor och riskerar att smitta sin partner? För min sambo och mig var det självklart från början att inte ha oskyddad sex om han hade vårtor.

Svar på tråden Kondylom, någon som haft?