• Festlokal kring Västervik

  Tis 12 nov 2002 11:29 Läst 18831 gånger Totalt 20 svar
  Majala­ja
  Visa endast
  Tis 12 nov 2002 11:29

  Hjälp!
  Vårt stora problem är att hitta en lämplig festlokal i Västervikstrakten. Innan vi har gjort det kan vi inte bestämma datum eller boka kyrka. Problemet är bara att det är svårt för oss "utbölingar" att känna till alla alternativ här i Västervik med omnejd. Vi har tittat på Gränsö slott, jättefint, och vi lutar nog åt det. Men vi vill ha fler alternativ, gärna där man kan fixa lite mer själv, exempelvis med catering, och där det inte behöver bli så dyrt.
  Vi planerar att gifta oss i maj och festlokalen ska ha plats för 70-80 gäster. Vi är ytterst tacksamma för tips, eftersom vi börjar bli väldigt modfällda nu...

 • Tis 12 nov 2002 11:46 #0

  Hej Mys-Mia!

  Vi tittade ocksa lite pa Granso nar vi borjade planera och tyckte det sag jattefint ut. For fler alternativ ar det kanske lont att kontakta Vastervik kommun/turistbyra. De har en webplats pa www.vastervik.se

  Sofia

 • Majala­ja
  Visa endast
  Tis 12 nov 2002 11:51 #0

  Hej Sofia!
  Tack för tipset. Tyvärr har vi inte hittat något via hemsidan. Vi har uppbådat alla krafter att hitta allt "officiellt". Men det verkar lönlöst. Så nu förlitar jag mig på tips om sådant man inte hittar om man inte är inföding.
  Har ni bestämt er för Gränsö eller blev det något annat? När gifter ni er? Bor du i Västervik?

 • Tis 12 nov 2002 12:40 #0

  OK, ska ta och kolla med min far ikvall, han borde veta for han ar dansbandsmusiker fran trakten och har spelat pa fler brollop an han kan minnas. Aterkommer imorgon!

  Vi ska gifta oss 23 augusti, men vi har beslutat oss for Kalmar Slott istallet. Jag kommer ursprungligen fran Vimmerby (grannkommun) men ar nu bosatt i Skottland. Vad ar din anknytning till Vastervik?

 • Majala­ja
  Visa endast
  Tis 12 nov 2002 12:51 #0

  Kalmar slott, det låter trevligt. Har alltid velat gifta mig där tidigare. Vi bodde faktiskt i Kalmar innan vi flyttade till Västervik.
  Min anknytning till Västervik är att jag bor och jobbar här. Men varken jag eller min sambo kommer härifrån.
  Då kanske din pappa kan ge tips om bra band också?

 • Tis 12 nov 2002 13:29 #0

  I Källvik (precis utanför Loftahammar) finns det ett pensionat där jag har hört att folk har bröllopsfester, 50-årsfester och liknande. Jag vet inte hur det ser ut i pensionatet, men det ligger fint med utsikt över en havsvik. Det är några mil från Västervik, men det kan ju vara värt att kolla upp ändå. Kyrkan i Loftahammar är dessutom väldigt söt.

 • Majala­ja
  Visa endast
  Tis 12 nov 2002 16:15 #0

  Hej Lilla A!
  Tack för tipset. Vi har redan varit och tittat på Stenhamravillan, som stället heter. Den ligger intill pensionatet och ligger jättefint vid vattnet. Däremot är vi inte helt nöjda med inredningen. Det var lite mycket "sommarstuga" över lokalen, heltäckningsmatta och träpanel kombinerat med fina vita dukar och gammeldags porslin. Vi är nog ute efter något mer stilrent, fast ändå till ett överkomligt pris. Men det verkar vara omöjligt att hitta. Det känns som om det är antingen slott eller samlingslokal som gäller här i krokarna, och att det inte finns så många lokaler i ett mer lagom mellanläge. Men jag har kanske fel?

 • Tor 14 nov 2002 12:19 #0

  Mys-Mia,

  Har nu pratat med min far angaende lokaler och liksom dig sager han att de flesta lokaler i trakten ar typ samlingslokaler. Det enda andra forslag han kunde komma med var Stadshotellet.

  Han sa dessutom att Granso ar mycket fint, speciellt pa sommaren (vet inte nar ni ska gifta er, men i alla fall). Han ska dit och spela pa lordag faktiskt :)

 • sommar­brud
  Visa endast
  Tor 14 nov 2002 12:23 #0

  Hej!
  Jag var på bröllop utanför Västervik för några år sedan på Odensviholms herrgård, otroligt vackert beläget vid en liten sjö.

 • Tor 14 nov 2002 12:45 #0

  Ett ställe som ligger en bit från Västervik men är jättefint heter Elsabo Herrgård. Vi var gäster på ett bröllop där, och det var toppen. Alla fick dessutom plats att sova över och äta frukost ihop dagen efter. www.elsabo.com

 • Majala­ja
  Visa endast
  Tor 14 nov 2002 16:13 #0

  Hej alla snälla tipsare!
  Jag ska kolla upp Odensviholm och Elsabo. Sommarbrud: vet du vem som äger Odensviholm?
  I dag har vi varit och tittat på en jättefin lokal, Ryvenäs herrgård. Jättefin stil och ligger fint, men tyvärr är den nog lite för liten. Vi behöver plats för minst 70 gäster. Så det är vårt stora problem just nu. När vi väl hittar bra lokaler, så är de oftast för små.

 • Majala­ja
  Visa endast
  Lör 16 nov 2002 15:40 #0

  Hej!
  Det börjar faktiskt bli riktigt jobbigt, det här. De senaste dagarna har vi tittat på massor av lokaler, men ingen tycks passa våra behov. Det är inte det att vi är särskilt kräsna, men man vill ju att det ska vara fint, ligga bra till och vara stort nog att rymma 70-80 gäster. Kan man sedan fixa lite själv är det bara en fördel.

  För oss tycks de riktigt fina ställena bli för små (utom Gränsö slott då, som fortfarande finns med i planerna), och de stora lokalerna är lite tråkiga. Odensviholm har tydligen slutat hyra ut till bröllop, upptäckte vi också.

  Fler tips mottages tacksamt!

 • britta­omorga­n
  Visa endast
  Mån 18 nov 2002 12:05 #0

  Hej! Vi har gått genom samma sak. Vi bli runt 100 person nästa juni i Västervik! Vi har ringt och tittat och frågat överallt men det är definitiv brist på lämplig lokaler. Min fästman kommer från Gamleby men vi bor i Växjö. Vi bestämde kyrkan först (Törnsfall -mysig!)och sen letade efter lokaler. Vi kommer att boka Lokalen i Snasfäll (närar Odensvi). Det är inte så därjättefint - vi kommer att lägga ner ganska mycket jobb, och det ligger mitt ute i ingenstans (men det tycker vi om!).

  Några förslåg for er: Vår första tänken var på Torröns köpmanshus - men det var för liten. Västervikstatshotell tipsade oss om Gamlebys Folkethus, som kanske är en mojlighet för er? så väl som Tindered, norr om Gamleby? eller Ekehagen Golfrestaruang? Det också finns en konferans/restarang ner mot Oskarshamn... Figeholm? Det var bra, men vi tyckte det var lite för långt bort. Det finns också Idö Lotplats i Västerviks skärgård också? Som sagt, med 100 personer de var alla for liten för oss.

  Lycka till! Vi hörs -

 • höstbl­omma
  Visa endast
  Tis 19 nov 2002 21:36 #0

  Min svägerska gifte sig i Loftahammar kyrka i maj och hade sin mottagning på Gränsö slott fast i stallarna. Jättevackert, mysigt och lyckat. De har haft fester där förut och alla tillfällen har varit perfekta. Maten kom från slottet, de dukade och skötte serveringen. Maten var inte heller dyr, inte om man jämför med Göteborg där jag bor. De hade egen alkohol. De tog även bilder där samt inne vid St. Getrudskyrka. Kanonfint. Vackert med solnedgång vid havet.

 • Majala­ja
  Visa endast
  Fre 22 nov 2002 17:49 #0

  Hej!

  Tack för tipsen. Vi får se vad det blir.

  Brittaomorgan, jag blev lite nyfiken på Snasfäll. Kan du ge mig lite mer information om det stället, hur man hittar det och vem man kontaktar.

  Vi funderar också på Törnsfalls kyrka. Men samma problem kvarstår - vi vågar inte boka ett datum och utgå från det när vi bokar festlokal. Det känns viktigare att lokalen blir bra.

  Annars har vi varit och tittat på de flesta av de lokaler jag fått tips om. Men än har vi inte hittat den perfekta. Inte som vi är överens om alla fall. Själv skulle jag inte direkt bli missnöjd med alternativet Gränsö slott... Det är verkligen underbart vackert där - fast dyrt som sagt. Men om och när vi väl är överens om det, lär ju det vara uppbokat för länge sedan... Det blir väl till att skjuta på bröllopet i så fall.

 • britta­omorga­n
  Visa endast
  Fre 22 nov 2002 21:52 #0

  Mys-mia:
  Jag vet inte om det passar er smak? Vi tittade på Gränsö men tyckte inte att det var riktigt vad vi letade efter. Vi ville ha det lite ledigare där man kan lära känna varandra på ett mindre formellt sätt (det är 50 svenskar och 50 amerikaner så många av dem kommer nog inte att träffas igen). Eftersom det är många amerikaner ville vi visa upp lite, som de ser det, pittoreskt smålänskt - det är en stor falurödfärgad bygnnad mitt i skogen, med scen men utan kök. Det har en stor gräsmatta utanför där vi tänkt att barnen kan spela kubb. Det har el, men inte vatten. :) Det blir en upplevelse. Vi räknar med att lägga en del tid på att dekorera. Vi tittade på det i somras och var det väldigt grönt och fint runt omkring - men så här på vintern ser det lite trist ut. Om jag inte avskräckt er än så kan ni kontakta oss på bita_honey@hotmail.com

 • Fre 3 jan 2003 18:57 #0

  Hej!
  Vet inte om Mys-Mia läser här fortfarande...
  Men vi ska oxå gifta oss i Västervik och har bestämt oss för Gränsö slott. Det kostar ju visserlilgen 650kr/kuvert men då ingår ju typ allt!
  Jag har en vännin som just nu planerar ett bröllop med catering i bygdegård och hon säger att det nästan blir lika dyrt - hyra porslin, dukar m.m.
  Vi kollade även upp Golfklubben i Västervik - dom har ett billigare kuvertpris. Kan var ett tips...
  Lycka till!

 • Cinder­ella
  Visa endast
  Fre 3 jan 2003 22:04 #0

  Mitt tips är Gläntan, Svenska Kyrkans ställe vid vattnet, jättefint. Behöver dock piffas till invändigt för an sådan fest!

  Man kan sitta både ute (på en lång altan) och inne, det finns kök, en gräsmatta som sluttar ner till vattnet, och det är säkert det billigaste alternativet.

  Good luck!

 • Majala­ja
  Visa endast
  Sön 5 jan 2003 19:45 #0

  Hej!
  Jodå, jag kollar fortfarande denna tråd då och då. Men vi har faktiskt bokat nu, gjorde det för någon månad sedan. Det blev Gränsö även för oss. Tyckte först att det var lite för dyrt, men som du säger, Puma, så ingår ju allt. När vi räknade på kostnaderna för att hyra annan lokal och fixa med catering och allt annat, blev inte skillnaden så stor. Det är inte lätt att förhandla om priset i en sådan liten stad som Västervik. Konkurrensen är inte tillräckligt hård, helt enkelt.

  Puma, när gifter ni er? Och i vilken kyrka? Bor du i Västervik eller vilken är din anknytning hit?

 • Tis 10 mar 2015 20:48 #19

  Hej
  Jag läste om er förfrågan om en lokal till ert bröllop.
  Jag Magnus och min fru Anna har precis fått i ordning vår nybyggda lokal utanför Gamleby. 
  Vi har redan en bröllopsbokning 2 40 års fester samt en studentbal bokade.
  Lokalen är nybyggd i gammal stil precis jämte vattnet vid Gamlebyviken.
  Vid byggandet har vi lagt stor vikt vid estetiska och praktiska värden. 
  Gå in på vår hemsida www.stenhuggeriet.com
  maila till Magnus.windtravel@gmail.com
  eller ring Magnus Davidsson 0702787947
  eller ring Anna Davidsson 0706599090
  väl mött Magnus och Anna

 • Tor 7 dec 2017 10:54 #20

  Hej!
  Stenhuggeriet i Gamleby är väldigt fint!
  Vet dock inte om det är plats för 70 pers
  Värt att kolla!

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll