• Undran­de M
  Äldre 2 okt 15:40
  29183 visningar
  24 svar
  24
  29183

  P-plåster och biverkningar

  Efter att ha provat ett otal olika preventivmedel så använder jag nu p-plåster. Jag var så evinnerligt trött på att må dåligt och lade mittsista hopp till Evra. Verkar nu ha fått den biverkningen som nämns som "influensaliknande symptom" i bipacksedeln. Låter kanske inte så jobbigt, men varenda dag runt lunch får jag en fruktansvärd huvudvärk och det känns som jag har 39 graders feber. Spydde även i morse, men vet inte om det har med det att göra.

  Är det någon som vet hur länge den här biverkningen kan sitta i? Jag har bara använt plåstret 1 vecka och känner mig väldigt influensasjuk hela tiden. Är det någon som har erfarenhet av det? Är det något som går över inom tre månader när kroppen vant sig, eller är det något jag får stå ut med så länge jag använder plåster?

  Orkar inte må dåligt mer nu..

 • Svar på tråden P-plåster och biverkningar
 • pickol­ina
  Äldre 2 okt 15:58
  #0

  Ja du... Det kan gå över. Många mår ju dåligt de första månaderna. Frågan är -kommer du börja må bättre med tiden eller kommer du helt enkelt bara vänja dig vid att må dåligt? -vill du/orkar du må så här dåligt i flera månader, är det värt det?

  Bara du kan svara på dessa frågor....

  När jag började med p-piller sist så fick jag omedelbart huvudvärk, illamående, underlivsproblem samt blev deppig... Tidigare har jag valt att stå ut med symptomen under invänjningstiden men nu kände jag att jag varken vill eller orkar så jag slutade...

  Men vad du ska göra kan bara du själv ta ställning till. Ring och prata med din BM, om du har en bra BM som du kan prata med.

 • Undran­de M
  Äldre 2 okt 16:31
  #0

  Alltid detta eviga ställningstagande när det gäller skydd. Jobbigt att ingen annan kan säga åt mig vad som är bäst för mig och min kropp.

  Jag håller med dig helt och hållet Pickolina och funderar hela tiden på om det är värt att må så här. Det passar mig inte att bli gravid just nu, och därför borde jag vilja skydda mig. Men samtidigt är jag spyfärdig på tjatet om hur obekvämt det är med kondom, att allt ansvar läggs på mig och att det är mitt psyke och min kropp som förändras till det sämre.

  Nästan skäms över att erkänna det... Men samtidigt som jag vill att Evra ska fungera bra för mig, hoppas en liten del av mig att det inte ska det, för då finns det inget hormonellt skydd kvar att prova för mig. Och då skulle jag få känna hur jag egentligen mår och hur min personlighet egentligen är.

  Som du skrev, det är bara jag själv som kan bestämma hur jag ska göra. Jag tror att jag ska ge det någon månad och om jag inte mår bättre då så slutar jag med hormoner. Ville bara höra om det är någon som använder Evra och som mått skit först och bättre efter ett tag.

 • pickol­ina
  Äldre 2 okt 16:39
  #0

  Undrande M
  Hoppas någon annan som testat just "evra" kan svara dig.. :) Har du testat att söka på "evra" eller "p-plåster"??? Sökfunktionen fungerar ju numera.. Yay.. :D

  Förstår hur du känner annars... Jag har börjat å slutat några gånger de senaste åren, bland annat för att se hur jag mår utan hormoner + att bli mer medveten om de egentliga biverkningarna och för min egen del så är det inte värt det. Så det blir till att testa kopparspiral när det blir tid för ett mer permanent skydd.. :)

 • Undran­de M
  Äldre 2 okt 17:08
  #0

  Japp, har läst varenda tråd som har sökord "evra" och/eller "p-plåster". Men tack för tipset!

 • pickol­ina
  Äldre 2 okt 17:10
  #0

  Ah.. Hoppas det löser sig med biverkningarna! :)

 • Undran­de M
  Äldre 9 okt 17:06
  #0

  Är det någon annan som har liknande erfarenhet av det jag skrev först?

 • Undran­de M
  Äldre 27 okt 14:11
  #0

  Har sedan trådstarten nu mått exakt likadant dåligt hela tiden. Kräks 1 gång i veckan, har fruktansvärt ont i huvudet och är nog världens mest otrevliga flickvän. Idag fick jag nog och slet bort plåsterhelvetet.

  Funderar nu på vad jag ska göra.. Ska jag sluta stoppa i mig mer hormoner eller ska jag gå tillbaka till de första p-pillrena som nu när jag tänker på dem, är det minst dåliga alternativet för mig?

  Åååååååå varför är det bara kvinnor som ska utsättas för det här??!!!

 • pickol­ina
  Äldre 27 okt 15:45
  #0

  Skippa hormoner om de får dig att må dåligt. Har du funderat på kopparspiral???

 • soffan­80
  Äldre 27 okt 17:38
  #0

  Undrande M :
  vet precis hur du känner dig .. mår dåligt av mina ppiller, humöret är dåligt, huvudvärk i flera dagar innan mens, nu har jag haft huvudvärk i 2 dagar så nu jävla bli det inga mer yasmin för mig, har bokat tid för rådgivning nu, fundera på pplåster! mitt sista hopp just nu!

 • snustr­oll
  Äldre 27 okt 23:41
  #0

  Jag tycker alla som använder eller funderar på att använda Evra p-plåster ska läsa det här först (några exempel):

  www.fda.gov/bbs/topics/news/2005/NEW01262.html

  money.cnn.com/2005/11/11/news/fortune500/patch/

Svar på tråden P-plåster och biverkningar
Logga in
Bli medlem