• Rystall

    Äntligen fredag del 7

    Inlägg nummer 18667

  • Rystall

    Vi städar för fullt, men det är inte lätt när man har en kille som gärna vill hjälpa till

    Det blir nog lite pynt som skall upp idag oxå fast det är lite i tidigaste laget tycker jag.

  • Rystall

    Gable: Förmycket kulor i granen kan man inte ha! Det är stört omöjligt. Hälsa maken det.

  • Rystall

    Gable: Jag brukar göra jansson med matjesill istället för anjovis. Då blir den inte så skarp i smaken. Åsså mycket grädde förstås!

  • Rystall

    Visst kan man blöda vid en UVI? Det är ganska vanligt, men inte hur mycket som helst. Gör det mycket ont när du kissar? Det kan oxå vara stenar el grus i urinblåsan som irriterar slemhinnan så att det blöder. Har du feber? JAg tycker definitivt att du skall kontakta sjukvården. Ring sjukvårdsupplysningen om du inte når din VC.

  • Rystall

    Här har vi det lite lätt tungt just nu för att uttrycka det milt.
    I måndags fick vi veta att maken är hjärtsjuk och behöver en stor hjärtoperation inom ett på års tid, max inom 5 år. Hans hjärtklaff mellan hjärtat och stora kroppspuslådern är trasig och behöver bytas och troligtvis behöver en del av kroppspulsådern bytas oxå. Dvs koppla hjärtlungmaskin, stanna hjärtat, ta ut hjärtat ur kroppen, fixa ny klaff, tillbaka med hjärtat i kroppen och koppla in i systemet, starta hjärtat och koppla ur hjärtlungmaskinen.
    Jag vill inte förlora min make!

  • Rystall

    Tack så mycket för allt stöd.
    Vi lever som i en liten bubbla just nu. Jag var väldigt ledsen i förmiddags men pratade med en kollega/god vän som är läkare. Han tycker inte att jag skall ta ut sorgen för Jimmy nu eftersom risken att det går illa är relativt liten. Efter en lång stunds samtal med honom känns det nu lite bättre. Han är dock kirurg och inte hjärtläkare och kan förstås inte svara på varför det hänt och vad som skall ske med Jimmy. Sen har vi pratat med alla i min familj och fått massor av stöd och uppmuntran därifrån. Hans familj får veta i ett mycket senare skede eftersom dom är som dom är och nog inte skulle klara av ett sånt besked.

    Det känns ändå skönt att saken har kommit upp till ytan och är under uppsikt. Han skall få komma till ytterligare en hjärtläkare och konsultation och sedan skall ha få komma på regelbundna kontroller. Det känns tryggt.
    Nu skall jag se om jag kan muta maken med lite vin. Det är minsan bra för hjärtat

    Janos: En UVI är inte att leka med det heller. Kan faktiskt få tråkiga komplikationer om man inte fixar den. Så du skall vara rädd om dig. Var det en UVI?

  • Rystall

    Hoppas att ni får en riktigt underbar alternativ jul ÄPV!

  • Rystall

    Om jag inte hinner titta in i morgon så får ni ha en underbart god jul och ett fantasktiskt gott nytt år. Det är ju året som vi faktiskt skall ses. Kul va?! Ät nu riktigt mycket julskinka och knäck och drick ett par fem sex pavor vin och må framförallt gotttt!

    Stora kramar på er.

Svar på tråden Äntligen fredag del 7