Mat med Norrländsk touch! Behöver era tips
Åh det finns mycket gott på den Norrländska fronten.
Förätter:
Ädelost på tunnbröd med hjortons"marmelad"
Kronärtskockor med löjrom, gräddfil och rödlök.
Laxtartar med löjrom och Västerbottensost
Murkelsoppa med rökt lax.
Paj med Västerbottensost alt en suflé.
Murkelpaté med cumberland sås, och sånna där små saltgurkor (som jag glömt vad de heter)
Huvudrätt:
Renskav (gjord på stek/inte hals)
med chaminjoner, brockli, en sås på vitt vin med gratinerat potatismos (alt potatishalvor)
Eller
Renstek på Rönnbärsspegel
sås gjord på rönnbärsgelé, gifter sig utmärkt med renköttet, gärna päroncognac i också)
Serveras gärna med en mandelpotatis puré med getost i.
Rådjurssadel med honungsglaserade rotgrönskaer samt Chevrécreme.
Efterätt
Hjortron och vaniljglass.
Åkerbärs fylls choklad parfait.
Andra förslag:
Surströmming
Eller kanske palt.