• Fröken J

    min sambos datorspelande går före allt

    Håller med övriga - du kan inte vara kvar i ett sånt förhållande. Eller rättare sagt - det ÄR0 inget förhållande ni har, han har ju ett förhållande med datorn och har dig som någon markservice... Det låter som om de här killarna inte är vuxna utan snarare är barn "Får jag spela mer om jag dammsuger?"

    Jag har ingen erfarenhet av datorspelade kille men väl av samma typ, dvs någon som ständigt prioriterade annat före mig/oss och som blev arg och betedde sig som en barnunge när jag ifrågasatte hans beteende och krävde annat. Dessvärre stod jag ut på tok för länge, och som tur var träffade han en annan tjej och gjorde slut, annars hade jag förmodligen varit kvar där än, för jag visste inte hur det kunde vara och hur det SKA vara i ett bra och vuxet förhållande. Det vet jag nu. Jag är gift med en underbar man och jag vet att jag alltid är hans nummer ett, självklart kan vi göra saker var och en för sig och ha olika intressen men vi prioriterar varandra och gör allt för att den andre ska må bra för att vi älskar varandra. I vårt förhållande är vi ämlikar - det var jag inte i närheten av i mitt gamla förhållande.

    Rådet? Du är värd något mer. Få din kille att söka hjälp. Vill han inte det så hoppas jag att du har styrkan nog att lämna honom, jag vet att det är skitsvårt, men om han inte älskar dig så mycket att han kan lägga av med sitt sjukliga spelande för din skull så har ni ingen framtid tillsammans, då finns din framtid någonannanstans. Önskar dig all styrka och all lycka i världen.

  • Fröken J

    Att han slösar med sin tid är inget du kan ta ansvar för eler göra något åt, även om jag förstår att du vill hjälpa honom. En tanke jag fick är att han antagligen lätt uppfatttar din oro som "tjat" och därför inte tar det på allvar och antagligen inte heller der sin egen del i det. Kanske inser han inte alls själv hur mycket tid han lägger på datorn. Ett tips som ev kan öppna hans ögon är att du under, säg en veckas tid, skriver upp hur mycket han sitter vid datorn och därefter konfronterar honom med det. Tycker han att den här tiden känns meningsful och är det så han vill leva sitt liv?

Svar på tråden min sambos datorspelande går före allt