Inlägg från: Shannon |Visa alla inlägg
  • Shannon

    Svampinfektion The NEVER ending story!!!

    nej, jag har inte börjat med dieten helt och fullt, idag hade jag "uppvärmning" med kycklingsallad dock...

    läste någonstans att man forskat lite kring huruvida ett ämne i xylocain krämen dödar svamp eller ej.. jag har märkt att jag blivit mycket bättre genom att smörja mig 3 ggr per dag med xylocain.. vet inte om det är så att mitt immunförsvar själv tagit hand om svampen eller om det är själva smärtlindringen av xylocain som gör att jag TROR att svampen börjar försvinna :/

    bjatch: jag badar rejält sällan.. kanske två gånger per år i badkar och kanske en gång vart tredje år i simhall... dushar alltid..

  • Shannon

    du borde smörjt dig med canesten istället som jag sa. Pevaryl ger bara en allergisk chock som känns precis som svamp.. när jag använde pevaryl så sticktes det tusen gånger mer än svampen. testa att inte smörja dig med pevaryl imorgon så kommer du märka skillnad. Köp canesten crémen nästa gång.. eller gå till gyn och be dem kolla om din svamp är borta

  • Shannon

    ja, men "Johannaringer" skrev tidigare att det var första gången hon fått svamp..

    det är av den anledningen som jag inte behandlade mig med något svampmedel den här gången, men ibland undrar jag om det inte är svampen som förstör slemhinnorna mer än själva svampmedlen.. hm.. :(

  • Shannon

    jag har försökt få tag på en gyn på kvinnokliniken nu i två dagar utan resultat, de säger hela tiden att "just nu är det många som ringer, försök igen lite senare eller nästkommande vardag" de sa samma sak i fredags.. fyfan säger jag bara...
    sen ringde jag till en klinik för underlivssbesvär och sjukdomar och där sa dom att de bara tar emot människor med könssjukdomar och att jag ska vända mig till kvinnokliniken... så jag ger upp här i sverige.. tänker köpa cortimyk istället och testa och köpa svampmedel i england. har suttit i för många "kö-lösa" telefonköer.. orkar inte med den här SKITEN längre. svampinfektionerna har förstört så mycket, jag fick hoppa av ett kort jobb en gång för att jag hade så ont att jag inte orkade åka dit, vi kunde inte ligga med varandra på vår årsdag (som vi föressten hade bestämt att vi skulle gifta oss på, men som vi struntade i pga svamprisken och pengar) och vi kommer inte kunna ligga med varandra på min födelsedag heller... inte för att sex är viktigast i världen men ändå!! ibland finns det stunder då man tycker att man BORDE kunna få ha sex, det är ju en rättighet för faan! men nej nej...
    detta är den enda stunden i mitt liv som jag önskade att jag var en MAN. jag undrar om de skulle ta en på allvar då? hm!!!

  • Shannon

    min svärmor ringde till akuten här och gav mig luren, fick prata med en irriterad sköterska som sa att "kronisk svamp inte är akut" med extremt förvånad röst.. jaha? men hon har i alla fall satt upp mig på en tid och jag ska få brev när det är dags.. undrar hur lång tid det tar..
    jag är helt röd där nere och har stora sprickor som blöder, men jag tror svampen äntligen är borta.. när jag tänker efter så har det tagit ungefär lika lång tid att få bort svampen utan att behandla (förutom med xylocain) som att behandla med canesten & pevaryl.. tror jag tänker göra samma sak nästa gång.. kanske jag tränar upp mig immunförsvar då...
    cissig: nej, jag har inte varit hos någon biopat, men jag har en bok där det finns en massa info om hur man blir av med candida ur kroppen (diet)
    Johannaringer: hoppas du aldrig behöver få svamp igen, jag tror nästan du var allergisk mot pevaryl, tur att svidet är borta!!!
    bjatch: ja, jag ringer nog till din gynekolog om jag inte får nån hjälp här i falun...

  • Shannon

    men även om det är svamp så verkar det som att kroppen kan "övermanna" infektionen inom en vecka (eller två) jag tror nästan det är bättre att låta kroppen läka ut den själv, jag tror man skapar antikroppar mot svampen på det sättet.. får se vad som händer om en månad igen.. tror jag tänker börja använda xylocain som behandling

  • Shannon

    cissig: jag har funderat på biopater men har en känsla av att det är mycket dyrt att gå till en, sen får man säkert en massa kosttillskott hos dem som man måste köpa extra.. jag är arbetslös och inneboende så jag kan inte träffa en sådan just nu. men jag ska fundera på det inför framtiden.
    jag har också fått rådet att bara använda olja för att sedan höra av en annan gyn att jag MÅSTE ta medicin för att all svamp och sporer ska dö ut.
    jag får se vad den gynekolog (om det nu blir en gynekolog jag får träffa) säger när jag fått tid hos den...
    tänker i alla fall ta med det där mejlet jag fick så hon/han får läsa på vad en expert säger...

  • Shannon

    fy!!! vad jobbigt, hoppas du fått antibiotika, det är bra att dricka tranbärsjuice när man har urinvägsinfektion, och för att "motverka" urinvägsinfektioner i framtiden.. det finns något i jucien som gör att bakterierna inte fastnar i urinblåsans väggar lika lätt. sen är det viktigt att överhuvudtaget dricka ordentligt med vatten så att urinen aldrig blir koncentrerad.. och att "kissa ut" ordentligt, (många gör inte det)
    och att ALLTID ALLTID kissa efter sex och bad för att spola igenom urinröret ordentligt. för många bakterier kommer upp i urinröret när man har sex...

  • Shannon

    ja, det undrar jag också och hur botar man det?

    själv gav jag upp med att låta svampen läka ut så tillslut tog jag en canesten tablett..

  • Shannon

    Johannaringer: fan vilken tur att åtminstone NÅGON tog dig på allvar! Hoppas verkligen det inte blir några komplikationer för dig senare..

    pickolina: anledningen till att jag inte fått "vård" har ju varit för att jag bara kommit fram i telefonköerna 3 gånger och det har varit de gånger jag fått träffa gynekologer som trott att jag går runt i string och gnider in mig med tvål. (jag kan ju inte veta vem som är "bra" förrän jag träffat den. och jag har varken tid eller pengar att åka runt i sverige för att hitta den perfekta gynekologen)

    alla tre gynekologer jag träffat har tyckt det har varit så himla konstigt att jag får svamp så ofta. de verkar veta lika lite som jag varför jag får svamp, så de vill väl få mig att tro att det är jag som gör något fel.

    som sagt så har jag fått en tid och hoppas att jag kommer att få hjälp. men eftersom de tänker höra av sig så kan det ju ta veckor. hade absolut inte lust att vänta i flera veckor med svamp och därför köpte jag canesten. du vet själv hur det känns.

    hursomhelst, tack för alla råd & stöd du gett ;)

  • Shannon

    Det har inte blivit någon diet i det här huset, bor hos min svärmor och hon lagar all mat.. hon har samma kroniska svamp som jag men verkar inte vilja börja laga dieten än..
    men jag har druckit mycket proviva de senaste dagarna som inehållet lactobaciller..
    sen har jag skaffat en M-kopp :) får se om det gör någon skillnad

  • Shannon

    Johannaringer, hade du klåda i unverlivet innan? gjorde gynekologen en odling av din flytning och SÅG att det var svamp?
    eller hade du bara urinbäckeninflammation och trodde det var svamp?

    tack för att du varnar, tur att du kom till sjukhuset i alla fall!!! tänk att det ska bli sådär? :/

    skönt att höra att du är bättre nu i alla fall och att du inte gav dig utan sökte vård!!

  • Shannon

    ja men ush.. tänk att din svärmor som är undersköterska VET MER än gynekologerna.. de blir "blinda" av att få liknande fall hela tiden. t.om vi på BT trodde ju att det var svamp i ditt fall.. ush, vilken tur att du inte gav dig!

    men du borde anmäla det tycker jag. eller åtminstone skicka ett mejl eller ringa dem, så att de förstår att är viktigt att undersöka ALLA.. du kunde ju faktiskt dött? eller?

Svar på tråden Svampinfektion The NEVER ending story!!!