Inlägg från: Örebrobrud |Visa alla inlägg
  • Örebrobrud

    Bruda i Örebro

    Vad unga ni är! Själv är jag 32. Träffade min m2b när jag var 18.

  • Örebrobrud

    fröken inga: Jag jobbar på samma ställe som din mamma! Vi pratade bröllop hela lunchen igår.

  • Örebrobrud

    fröken inga: Nej, vi ska inte på mässan. Har inte tid i helgen. Vi gifter oss i december så de flesta sakerna har väl börjat falla plats nu ändå.

  • Örebrobrud

    fröken inga: Nu känns det som om jag har kontroll över läget. Lite detaljer kvar bara. Du har ju gott om tid kvar så du behöver inte känna dig stressad. Det viktigaste i det här läget är att boka in kyrka, festlokal etc. Vad man ska äta, vilken bukett du ska ha, hur vigselringarna ska se ut, vilka sånger som ska sjungas i kyrkan etc behöver inte bestämmas nu. Ni har gott om tid!

    Jag hörde att ni var nöjda med mässan. Kul! Det är bra att få lite inspiration.

  • Örebrobrud

    fröken inga: Jag kommer att hyra en klänning på White Night och min m2b ska hyra Frockcoat på Brudspecialisten.

  • Örebrobrud

    fröken inga: Var du på mässan? Var den bra?

    Själv blev jag hippad i lördags...

  • Örebrobrud

    Det hela började med att de kidnappade mig efter min ridlektion, som jag alltid har på lördagmornar. Jag satt och fikade i godan ro när syrran plötsligt dök upp och jag undrade naturligtvis vad hon gjorde där, men det kopplade inte att det var möhippa på gång förens en av mina kompisar också kom in. När hela gänget hade samlats fick jag krona och slöja på huvudet och sedan bar det iväg till en kompis.

    Där fikade vi och jag fick duscha och byta om till omömma kläder (min m2b hade lämnat en väska med kläder). Jag blev även sminkad, ganska färgglatt om man säger så Sedan fick jag gå upp till smeden Lina i Karslund och med hennes hjälp smidde jag en jättefin krok.

    Sedan gick vi tillbaka till kompisen som hade åkt hem och tagit emot en dam som gjorde två henna-tatueringar på mig. Jag har alltid drömt om, men inte vågat, att göra en riktig tatuering. Jag fick en trollslända på benet och min m2b:s namn i svanken.

    Nu fick jag byta om igen till en hemsk, brun långklänning och en rosa och blå 80-talsblus.

    Nästa stopp var Nerikes dansinstitut där Dermot tog emot och höll en latino showdans-lektion med oss alla. Det gick ju bra ända tills jag skulle leda lektionen...

    Sedan var det dags för ett litet uppdrag på staden. Jag skulle fråga folk om tips och råd om äktenskapet och sedan skriva ner dessa på en lapp. Jag måste säga att det är fantastiskt vad mycket visa människor det finns som gärna delar med sig av sina erfarenheter bara man frågar!

    Sedan åkte vi till en föreningsgård där de hade dukat upp en jättegod buffé med massor av mat och vin. Nu trodde jag att det skulle vara slut på aktiviteterna, men där misstog jag mig. En videokamera åkte fram och sedan skulle jag "leka" mat-Tina. En kompis intervjuade mig medan jag skulle laga ihop något gott av diverse ingredienser de hade dukat fram. Anar att jag kommer att få se den filmen på bröllopet.

    Det var en toppendag! Den var verkligen anpassad efter mina intressen och jag hade jättekul hela tiden Efter en hel dag med aktiviteter somnade jag sött på kvällen.

  • Örebrobrud

    Gullan79: Du har gott om tid på dig. Känn dig inte stressad! Det du kanske behöver boka redan nu är festlokal och kyrka.

    Själv gifter jag mig den 2 december, så det börjar närma sig för min del .

  • Örebrobrud

    Gullan79: Jag gifter mig i Glanshammars kyrka och kommer att ha festen i Karolinska skolans lokal på slottet. Den kan jag tipsa om. Den är jättefin och ni bör inte ha några problem att få rum med 100 personer. Den kostar strax över 5000 kr att hyra och då ingår städning. Nackdelen är att det inte finns något kök, om ni ska laga mat på plats.

    fröken Inga: Planerna går bra, men nu börjar det bli lite stressigt och pirrigt. Jag undrar hela tiden vad jag har glömt eller missat att fixa... Jag har ännu inte köpt underkläder, bestämt dukning/dekoration, gjort festhäfte och gjort bordsplacering. Sedan så är den en massa detaljer som ska bestämmas med cateringfirman, solisten i kyrkan, fotografen etc.

    Jag har gjort en liten hemsida via weddingannouncer som ni gärna får titta på: lagerson.weddingannouncer.com/

  • Örebrobrud

    fröken inga: Hur går det med bröllopsklänningen? Jag hörde av din mor att ni skulle iväg och prova lite olika varianter.

Svar på tråden Bruda i Örebro