Inlägg från: Snart_FruL |Visa alla inlägg
  • Snart_FruL

    2008 Sommarbröllop, tråd 3!

    Då säger väl jag hej här också. Fast jag ska gifta mig redan den 8 Mars 2008. Vi har inte bokat något ännu, men det borde vi nog kanske göra. Vi vill ju gifta oss i St. Birgittas kapell och ha middagen på Malins skafferi.

  • Snart_FruL

    Jo jag hörde det i en annan tråd. Är glad att ha hittat en tråd med fler 2008 brudar.

  • Snart_FruL

    Jag har gjort en sak i alla fall. Jag har mejlat min m2bs kusin och frågat om hon vill viga oss. Hon blev prästvigd i somras och är världens goaste människa.

    Tänkte ringa till kyrkan och Malins skafferi på måndag.

    Nu i helgen ska jag bara njuta, först ska vi till Skene Marten i morgon. Och på söndag så ska jag dra med mig min m2b till kyrkan där hans kusin är delaktigt i Gudstjänsten.

  • Snart_FruL

    Och June var och en gör ju som man vill. Jag VILL bjuda in Gud, eftersom jag tror på honom. Min m2b struntar i vilket, så då tycker han att vi lika gärna kan göra som jag vill.

    Fast jag funderar faktiskt på att ha svart klänning, till min mors stora fasa. Det hjälpte inte ens att jag vädjade till hennes snålhet med argumentet att om den inte är vit kan jag ju använda den igen någongång kanske.

  • Snart_FruL

    Hmm för mig är det tvärtom, vi tänkte ha ett vinterbröllop men ångrade oss.

    Dels för att det skulle bli en massa extra kostnader i form av fler kläder och ombytesskor. Man vill ju inte frysa.

    Sen var det få klänningar som kändes vintriga. Det finns färre blommor att välja mellan, eftersom vintern inte är någon naturlig blomningstid.

    Foton utomhus innebär att man antingen är påpälsad eller fryser så man skakar. Kramas på kyrktrappan känns inte som någon höjdare.

    Det finns färre transportmedel att välja mellan. osv, branchen verkar inriktad på att de flesta gifter sig under de andra årstiderna.

    Sen bor ju vi i Göteborg och vintern här kan ju vara extra vidrig, på grund av den fuktiga vinden från havet. Plus att vi sällan har snö.

  • Snart_FruL

    Jo jag vet. Fast det är väl så att vinterbröllop funkar bättre norrut.

    Skulle inte tycka det kändes så romantiskt att gifta sig en "normal" vinterdag i Göteborg. Gråmulet, slaskigt, allt ser lite skitigare ut än vanligt. Isande fuktig vind... brudens näsa är röd av köld och om hon hade otur stod hon ute i kylan så länge att hon skakar tänder....

  • Snart_FruL

    Nej men vi befinner oss ju tydligen inte i samma del av landet.

    Vi hade ju från början tänkt att ha ett vinterbröllop, men ju mer jag tänkte på det desto mer insåg jag att det inte berodde på att jag gillar vintrarna i Götet utan att jag HATAR sommaren.

    Så nu har jag kommit fram till det bästa för mig, ett tidigt vårbröllop. När ljuset åter börjar komma tillbaka, men inget gräs börjat blomma och jag slipper oroa mig för min getingfobi.

    Sen är det naturligtvis jättevackert på vintern, framförallt en solig dag, med mycket snö. Och ett vinterbröllop kan bli hur mysigt som helst... men det passar inte mig just.

  • Snart_FruL

    Ok lägger till mig själv och sätter oss i datum ordning

    Mysan98 - 12/1-08
    Snart_FruL - 8/3-08
    Jag&Du - 10/5-08
    MrsNyberg2B - 17/5-08
    Coornet - 8/8-08
    MsNordqvist - Mitt i vintern eller midsommarafton

  • Snart_FruL

    Har varit i kontakt med kyrkan och fick svaret att kapellet inte går att boka förrän 11 månader innan. Så den 2 april nästa år ringer jag. Glad att den 1 april var en söndag, för att boka kyrkan känns inte som ett skämt...

    Vi har fått ett ja från min m2bs kusin, hon tyckte det var en ära att viga oss. Vi tycker det är en ära att hon viger oss. Och hon lovade hålla tyst tills dess att vi själva går ut med det.

    Har även pratat med Malins skafferi, så nu ska jag prata med sambon om när vi ska åka dit och äta lunch och kolla in lokalerna. Han gav oss rådet att boka dem senast efter årsskiftet. Men det blir nog snabbare än så...

  • Snart_FruL

    Det beror ju på om man vill ha kyrka respektive ställe som är väldigt populära. St.Birgittas kapell tror jag är Göteborgs mest populära ställe att gifta sig på. OCh Malins skafferi är också populärt, inte bara till bröllopsfester.

    Jag vill ju vara säker på att få just de ställen jag planerar med.

Svar på tråden 2008 Sommarbröllop, tråd 3!