Inlägg från: InaHjärtarAdam |Visa alla inlägg
  • InaHjärtarAdam

    2008 Sommarbröllop, tråd 3!

    hej alla som ska gifta sig sommaren 2008!
    här kommer en till:)

    jag heter ina och ska gifta mig med min sambo adam i juni 2008:) vi bor i sthlm men kommer gifta oss i göteborg (min hemstad). vart är ej bestämt men datumet blir antagligen på midsommarafton.
    nån som vet vilket datum midsommarafton infaller det året förresten?

  • InaHjärtarAdam

    Hej och tack för välkomnandet:)
    klart vi får följas åt lite extra! hur långt har ni andra kommit i planeringen?
    och vad heter ni på svartbrud? själv heter jag alvaereva.

  • InaHjärtarAdam

    jag var såå sugen på en bröllopstidning igår så jag smet ner på stan och köpte en;) allt om bröllop blev det för 69kr. den var rätt bra! min kära sambo satt på toaletten och läste den igår, haha!
    han har börjat engagera sig mer i bröllopet nu och vi pratar om det typ hela tiden, hehe.
    så nu har vi kommit på att det inte blir något sommarbröllop för oss 2008, för vi gifter oss redan i december-07;)
    jag är så glaaad! och pirrig! det är ju bara ett år och fyra månader kvar! -dansar runt- hur går det för er alla med planeringarna?

  • InaHjärtarAdam

    flera anledningar..
    dels är vi så uppe i planeringen att vi knappt kan vänta;) sen har vi lagt utomhusvistelsen åt sidan och ska gifta oss i kyrkan och då gör det ju inget att det är vinter. vi tänkte att det kanske är lite mörkt och tråkigt, men samtidigt syns ju ett fyrverkeri bättre då plus att man kan tända massor av marschaller...
    och en sak till, det är inte regnsäsong på dom ställen vi funderar på att åka på bröllopsresa till.
    hur kommer det sig att ni har valt sommarbröllop?

  • InaHjärtarAdam

    June20: hahaha ja visst är han söööt;) fast det är nog mer så att han inte hade fått ha tidningen ifred om han inte låste in sej... hehe..

    Mysan98: oj, jag har inte ens tänkt på vad för aktivitet vi ska göra. men INGEN kastar en enda snöboll på mig i min fina klänning, bannemej! annars får jag krupp. hade man inte haft så fina kläder hade det annars varit ett fint alternativ. eller att göra snöänglar tillsammans kanske?

  • InaHjärtarAdam

    vårt val av lokal sket sej för att det inte finns nån handikapptoalett där. så jävla synd alltså. men så fort jag kommer ner till gbg nästa gång ska jag gå å kolla för säkerhets skull hur det ser ut där, ifall det är så att toelatten ändå är stor. då kan ju min pappa få hjälp med att gå på toa så länge det inte är för trångt.
    håller tummarna för jag har verkligen blivit kär i kyrkan vi har valt. vill inte behöva byta den nu när jag är så nöjd. den är från medeltiden o allt och sååå fin!

  • InaHjärtarAdam

    MsNordqvist:

    vi har valt bergums kyrka. men vi kanske måste ändra dom planerna ifall festlokalen vi tänkte inte går att vara i. då blir det antagligen för långt mellan kyrka och festlokal. men det här är något vi klurar lite på fram och tillbaka, vi måste ju inte bestämma oss förrän till jul ungefär, då det är ca ett år kvar.

  • InaHjärtarAdam

    här kommer också lite uppdatering:

    +datumet är inte satt ännu, men om jag får min vilja igenom så blir det den 15:e december.

    +kyrka och festlokal är det ju som skrivet lite snurr med. bergums kyrka och den festlokal vi vill ha ligger i olofstorp som ligger en bit utanför gbg, mot lerum till.
    alternativet är angereds kyrka och en festlokal som ligger precis jämte, där det är gångavstånd emellan.

    +själva vigseln har jag planerat lite smått än så länge. som ingångsmusik vill jag ha rid i skog från ronja rövardotter. sen tänkte vi läsa en dikt var för varandra och dedikera en låt till varandra som några arbetskamrater antagligen ska spela på flöjt, gitarr och sjunga till. vi vill ha egna löften och inga psalmer. tärnor är mina två bästa vänner och marskalker är min blivandes bästa vänner.
    jag skulle vilja ha ett par näbbar också men vet inte vem jag skulle välja då eftersom jag har tio syskonbarn och jag inte vill att det ska bli orättvist...
    så det struntar vi nog i.

    +trycksakerna är färdigdesignade inuti mitt huvud. drömde om det en hel natt och på morgonen var jag helt klar med hur dom ska se ut;)

    +bandet som ska spela på festen heter mr artist och är mina syskonbarns rockband.
    toastmaster och toastmistress är adams bästa vän och min syster. vi tänkte göra som många andra och ha en tavla som folk får måla på till oss som minne.

    +menyn vet vi inte så mycket om ännu, mer än att det måste vara mat som passar till alla. det kommer vegetarianer ochj veganer och jag vill inte att dom ska behöva känna sej utanför. så vi ska ha buffé. spriten inhandlas i tyskland eller danmark.
    tårtan har jag inte tänkt på så mycket. men jag har en barndomskompis vars mamma är grym på att göra tårtor. alltså såna man ser i kataloger och sånt. hon brukar dock vara ute mycket och resa mellan sverige, spanien och sydamerika, så vi får hoppas att hon håller sig i sverige när bröllopet hålls.

    +klänning har vi kollat på en hel del och även ringar, men inte riktigt hittat rätt ännu. just nu är vi så panka att det inte ens är kul att gå på stan. så vi väntar med det tills när lönen kommer.
    det jag vet iallafall gällande våra kläder är att adam vill ha ljus kavaj i typ brokadtyg. det är ju hans dag också så det kan han väl få ha;) jag vill ha en gräddvit enkel känning i siden utan några som helsta krussiduller. och till det en mantel med fuskpälskanter och stor luva. skor har jag ingen aning om vad det blir för några. håret ska vara lockigt och utsläppt efter min sambos önskningar.

    +blommor har vi tänkt ha i olika vita nyanser. den där bågen man har över brudparet ska vi klä i mistelblommor, så att vi får pussas hela tiden;)

    +bil har vi tänkt lite på och kommit fram till att vi ska försöka få tag i en vit strechlimousin. som kör oss till hotellet där vi ska ha vår bröllopsnatt. hotell är inte bestämt ännu.

    +bröllopsresan har vi kollat upp litegranna och kommit fram till att det är sjukt dyrt att åka bort på jul. för mig o min sambo tre veckor till thailand skulle gå på 41 000. vi ska kolla upp lite andra alternativ. vad vi vet iallafall att vi vill ha ut av resan är att det inte bara ska vara sol och bad. vi vill göra utflykter, det ska finnas en storstad i närheten och vi vill gärna kunna snorkla också eftersom vi blev helt frälsta i det när vi var i egypten i våras.
    för att få ner kostnaden lite iallafall tänkte vi bara ha ett finare hotell dom första dagarna och sen byta ner oss till nån mysig bungalow eller så..

    ojjoj. det här blev mycket. det får räcka för stunden;)

  • InaHjärtarAdam

    MsNordqvist:

    ja visst det kan ju vara så att det är ett bra pris just under juletiden. men när man vet att priserna kommer gå ner och man får en resa för halva priset när bara nyår har passerat så känns det dumt att lägga ut så mycket pengar. fast å andra sidan så skulle man ju behöva ta ledigt då och då förlorar man pengar på det hållet istället...
    så det går väl på ett ut.

  • InaHjärtarAdam

    vi hade nog tänkt åka typ dagen efter bröllopet på resan. men nu blir jag lite ledsen att man inte kan åka som mr and mrs... fan! går inte det att ordna på nåt vis?

    man kanske kan springa iväg och smyggifta sej nån månad i förväg;) det kostar väl inget på rådhuset?

    förresten, idag blev det officiellt - vi har berättat för våra mammor;) min mamma blev i eld och lågor och hur glad som helst medans min sambos mamma blev chockad. hon visste inte vad hon skulle säga sa hon. kanske måste hon "ta in det" innan hon kan uttala sig ordentligt... eller vad tror ni?

Svar på tråden 2008 Sommarbröllop, tråd 3!