Inlägg från: *Fenix* |Visa alla inlägg
  • *Fenix*

    Ris dödar visst fåglar

    Vi hade en fågel som sprack, en liten undulatunge. Det var ohyggligt hemskt. Den sprack verkligen av att den ätit. Vad hade den ätit? Jo - fågelfrön! Undulatmat. Inte ris. Den hade säkerligen inte klarat sig bättre med ris, men den sprack trots att den inte ätit ris.
    Usch. Fortfarande hemskt såhär 20 år senare.
    Att den lilla parveln sprack berodde troligen på fel i själva fågeln, inte på fel i vad eller hur den åt.
    Tror inte att ris är farligt för fåglar.

  • *Fenix*

    Jag är imponerad av TS förmåga att se kännetecken på olika fåglar

    "Ibland ser vi fåglar äta riset som har något kännetecken och hittar sen just de fåglarna döda."

    Vad för kännetecken? Procentuellt sett väldigt få fåglar har skadade ben e.dyl, skulle tro att rätt få personer kan se skillnad på en vild gråsparv och en annan. Ursäkta min skepsis, TS, men jag är ändå en skeptiker i denna diskussion.

    Duvor äter fimpar. De dör inte. Varför inte kasta fimpar på brudparen istället?

  • *Fenix*

    Sis of the NIght: Hoppas du förstår ironin i mitt förlag att kasta fimpar. Fy va äckligt det vore! Men ofarligt för fåglar?

  • *Fenix*

    Att bry sig om djuren tycker jag absolut man skall göra! Och svaret är nej, jag har förstås inte forskat på duvornas fimpätande. Alla duvor dör förr eller senare, det skulle de göra oavsett vad de åt.
    Våra undulater hade alltid fri tillgång till mat, den undulat som dog var en nykläckt unge, de andra levde i många år. Så de överåt sig iaf inte. Dock så gav vi dem inte ris, men jag är av uppfattningen att det inte skulle vara farligare än nåt annat de äter.
    NOG OM DET från min sida.

    Vi undrar i vår lilla stuga: Vad är det för fel på serpentiner? Det skall vi ha. Fåglarna äter det inte, alla glada och lyckliga, och det är festligt och fint. Och lär knappast göra ont att få på sig...

Svar på tråden Ris dödar visst fåglar