Inlägg från: Malin22 |Visa alla inlägg
  • Malin22

    Ris dödar visst fåglar

    GithKat,

    det står ju inte om dom menar kokt eller rått ris, man kastar ju oftast hårt ris och det sväller ju när det blir vått.

  • Malin22

    GithKat,

    OT men om de verkligen är vetenskapliga källor så påstår det inte någonting som helt tillförlitligt. Det framkommer alltid nya rön som motsäger tidigare kunskap. Det är därför inte vetenskapligt korrekt att säga "så här är det" utan t.ex. "det finns inget som visar på att det skulle vara såhäri dagsläget" men imorgon kan det ju vara en helt annan sak... se bara på aspartam, det har gått från ofarligt till farligt till ofarligt igen.

  • Malin22

    tja, en hel vetenskap sa att jorden var platt, gör det teorin mer trolig? Det är inte så länge sen man trodde att småbarn inte hade nån känsel i hälen och därför tog man blodprov där, idag vet man att det gör jätteont. Det finns ju mängder med liknande exempel, vetenskapen ändras ständigt, ibland drastiskt.
    Sen skulle jag inte tro att det pågår sådär jättemycket forskning på just detta ämnet vilket ju gör alla allmäna råd mindre tillförlitliga.

  • Malin22

    fåttettryck

    jo, det var vetenskapen som konstaterade att jorden var platt. det fanns flera teorier som presenterades som skulle bevisa det.
    sen var det ju länge "vetenskapligt bevisat" att solen kretsade kring jorden och att jorden var universums mittpunkt.

  • Malin22

    fåttettryck,

    ja fast det var ju det mitt inlägg handlade om... att det som är vetenskapligt bevisat idag kan motsägas imorgon och att vårkunskap ständigt växer och förändras...
    Du trodde väl inte att jag trodde att jorden är platt!?!

  • Malin22

    Hexmaster,

    du har rätt i att jag inte menade kyrkan.
    men jag tittade på sidan du länkade till och det står rätt så mkt där redan av det jag vet. eftersom jag aldrig varit särskilt intresserad av ämnet har jag inte lagt några detaljer på minnet, utan minns bara hur min lärare berättade om olika teorier som skulle bevisa att jorden var platt. så tyvärr kan jag inte bidra med mer infomrmation än så...

Svar på tråden Ris dödar visst fåglar