• NHstd

    Halmstadbrudar se HIT!!! (del 5)

    Hej Tjejer! Här kommer ännu en Hstd-brud som vill vara med, fast ni har kanske redan hunnit gifta er allihop nu?

    Jag tror att jag har haft lite kortare planeingstid än många av er, men nu är det 5 veckor kvar och en hel massa som skall fixas(!!) så även om man är sent ute kanske ni vill vara gulliga och hjälpa till och svara på lite frågor? (Snäääälla)

    Just nu undrar jag över tårtor:
    Jag tror att någon av er har handlat av Tårtdesign och jag vill bara veta om ni blev nöjda? Blev tårtan så fin/god som ni hoppades på och räckte den till alla?

    Är JÄTTETACKSAM för all info ni vill dela med er av!!

  • NHstd

    Ohh tack för att jag fick vara med!

    Är en riktigt Hstd-pingla och har bott här nästan hela mitt liv! Har nu äntligen hittat prinsen och vi gifter oss 12:e Aug.
    Hade först tänkt hålla det hela hemligt och bara bjuda in till 30-års kalas men då vi insåg att det var svårt att få till men planeringen har vi nu avslöjat avsikten och bjudit in till Kals & vigsel. (fyller veckan efter bröllopet)

    Vi skall ha ett trädgårdsbröllop, men med präst, klänning, näbb och hela "fadderullan".. Det är SÅÅÅ spännande!

    Och du, Vem/Var/När och har ni mycket kvar att fixa? VIll gärna veta ALLT!

  • NHstd

    Så trist med floristen!! Jag skall själv inte handla bukett här utan får hjälp av en kusin till M2B som är florist (fick jag reda på igår!) så jag har nog inte så mycket att komma med där!

    Ja stan är ju inte så stor så man kan säkert känna igen varandra! Jag insåg precis att jag och Robie har gått på samma dagis en gång så världen är ju ganksa liten!

    Gifter ni er i Hstd?

  • NHstd

    AnneliE;

    Aj, aj, Rasande tårta är ingen höjdare!! Vi funderar på flera "platta" tårtor och ev sätta dem på ställning, kanske inte lika kul men lättare om man skall hålla den kyld! Det är ju kanske inte helt fel med tanke på rasrisk då? Beställde ni för så många gäster som faktiskt kom på kalaset och fick så mycket över?

    Robie;
    Du vet väl att alla känner apan?!
    Nä det var nog ganska många år sedan vi sågs men du har ju ett ganska ovanligt namn som jag reagerade på. Såg dessutom länken till dina Superfina "boxbilder" och då kände jag ju igen dig.
    Fick ni tårtan lev. från Dreamcakes?

  • NHstd

    AnneliE gäster som förmodligen bara

    Det var ju bra! Jag funderar en massa och vet inte hur jag skall göra! Där kommer att vara en del barn på festen men risken är att de gått hem eller somnat innan tårtan, har dessutom ett par gäster som förmodligen bara stannar till Vigsel & brudskål då det är dubbelbokade. Om man skall beställa till alla för att var på den säkra sidan blir det en hel massa extrapengar för tårta som kanske kastas efteråt!

    Maten är buffe som är väl tilltagen så jag vet att det klarar även ett par extra gäster. Men om jag beställer tårta till lika många som jag beställer mat till så borde det ju klara ett par extra om det skulle bli så! Eller?

    Herregud vad man bekymrar sig om mycket konstiga saker inför ett bröllop!

  • NHstd

    AnneliE; Det låter betryggande!! Då skall jag bra försöka välja utseende och smaken! Pust!! Var din tårta byggd på lösa pelare elelr var vad det som rasade?

    Robie; Tårtan var verkligen jättefin!! Får man vara lite nyfiken och fråga vad brudgumen har i knät?

  • NHstd

    Robie; Måste bara säga; Gud så Coolt!

    AnneliE; Var det ni som hade Supermario-tårtan, jag var inne och pratade med henne på tårtdesign häromdagen och då nämnde hon er tårta! Den är ju bara Jättehäftig!!

    Själv våndas jag lite nu när jag inser hur kreativa ni andra är med era tårtor, vad skall vi hitta på!?!

    physalis; Har ni bestämt er hur tårtan skall se ut/smaka?

  • NHstd

    Physalis.. Ja, dessa mammor!!
    Jag tycker aporna låter jättekul, och som sagt är det personligt så är det!

    Själv så funderar jag en hel massa men kommer inte på något bra.. Vi älskar men pga av olika omständighetet blev det här hemma. Hmm.. Vi förlovade oss i ett buddhistiskt tempel i Thailand så man kanske skulle slå till på en buddha-tårta?

  • NHstd

    Hoppla vad fel det där blev!!!
    Jag försöker igen!

    Vi älskar Thailand och skulle egentligen ha gift oss där men pga olika omständigheter blev det här hemma istället.
    Vi förlovade oss i ett buddhistiskt tempel i Thailand, så om man skall gå på något som är speciellt för oss kanske man skulle slå till med en buddha-tårta!

  • NHstd

    Först måste jag säga Robie; Åhhh vad ni var fina!! Håller med poppinella om kronan, den var verkligen jättesöt! Och vilken fin dikt ni hade under vigseln, Vem har skrivit den?

    Poppinella; Tack! Och vilken stilig sambo du har, den blir det väl inte så svårt att säga Ja till när den stora dagen kommer! Jag vet när vi var inne och provade ut kläder till M2B på Hanna Morris, jag blev helt knä-svag!!

    För oss har det också hänt grejjer, min klänning kom igår!! Jag har beställt från Grace-se och varit rent ut sagt skitnervös, men den blev så fin, och passade perfekt!! JAG ÄR SÅÅÅ GLAD!!! Funderar dock på om den är någon cm för lång men jag vet inte?!?! Hur lång skall den vara egenligen! Det handlar bara om typ 1-2 cm och det är kanske onödigt att lämna den till skräddare för så lite, men man vill ju inte riskera att trampa sönder den!! Är det någon av er som känner till en duktig sömmerska i Halmstad om man skulle lämna in den?

  • NHstd

    Poppinella; Jag köpte klänningen från china, via en tjej i Sverige, det funkade jättebra! Skall försöka fixa till en bild..

    Robie; Jag funderar på att ha underkjol men vet inte vad för modell, kjolen behöver egentligen ingen underkjol men en liten/ställbar kanske kan funka? Man borde kanske testa och se hur det blir med en underkjol? Klackarna är redan ca 9cm och högre än så får jag inte ha för min blivande man (Då bli han för kort)
    Hur mycket vill du ha för din underkjol?

  • NHstd

    Robie; Vad du e gullig! Det hade varit jättebra att kunna prova med underkjol, och om det blir fint med en med ringar kan jag ju absolut köpa din! Jag skall träffa sömmerskan på tisdag, undrar om hon har underkjol man kan prova med eller om man skall ta med egen?

    Är det någon av er andra tjejer som har varit hos Rosie i Söndrum och vet om där finns underkjol/ar?

  • NHstd

    Poppinella:

    Vi skickade in blankett om namnändring till Skatteverket samtidigt som hindersprövningen, detta går sedan igenom när vigseln registreras.

    De som får besked om namnändring är de samma som får det vid adressändring (dvs de flesta) kan hända att det missas av någon liten bokklubb eller förening man är med i men detta märker man juu snabbt och då får man väl ringa. När det gäller körkort har jag hört att det kommer hem en blankett med automatik när namnändringen sker.

    Hmm.. Detta var kanske inte riktigt svar på din fråga, men jag försökte i alla fall!

  • NHstd

    Får jag också följa med?! Så kul!!

    Jag är ganska flexibel faktiskt, även om jag jobbar så har jag en jättesnäll chef så det brukar aldrig vara några bekymmer att smita en stund. (Skall gifta mig med honom om 2 veckor men jag tror inte att det har med saken att göra?)

    Pratar vi v.31 skall jag till sömmerskan på Tisdag fm, men annars funkar det när som..

  • NHstd

    Eftersom jag nu är inbjuden kan jag ju se till att visa min uppskattning och svara först!

    Torsdag skulle passa för mig, vad säger resten av flickorna?

  • NHstd

    Hej Flickor!!

    Har inte varit inne på ett par dar då jag lider av akut tidsbrist!! Jag måste dessvärre hoppa över idag, har en tuff period på jobbet och jobbar i princip hela tiden, enda tiden att träffa vigselförrättaren var i em/kväll så jag måste ta den!! Skall gifta mig om knappt en vecka men inte ens detta finns det tid att planera!! Låång historia som jag gärna uppdaterar er med om ni har lust/orkar höra om det blir en träff vid annat tillfälle!

    Blir det en annan dag är jag gärna med men tyvärr funkar det inte idag!!

Svar på tråden Halmstadbrudar se HIT!!! (del 5)