• physalis

    Halmstadbrudar se HIT!!! (del 5)

    Hej!

    Nu är jag tillbaka på tråden efter en skön vecka i provence!

    Jag har uppdaterat mig här på tråden, och gud vad spännande! Det låter som om det drar i hop sig för några här!

    Själv är jag i stan, och försöker fixa lite praktiskt. Inspektera festlokal, kontakta hanna morris för att sy upp, ner, in och ut brudklänningen. Vi har även kollat runt på platser för fotografering, men inget har klickat ännu... några tips? Vi vill inte ha de där traditionella najaden/slottetkorten, och m2b är "skogig" och jag är "havig". Skulle egentligen vilja hitta något grått klippigt....

    Vi tog också en tur till kyrkan, och det kändes väldigt bra...

    Och präst och organist har vi också fått klartecken från, och det känns ju ännu bättre!

    Tårtan är också fixad! Vem kunde tro att det var så kul att gå på tårtkonsultation? Och vilket begrepp! Det är säkerligen något man gör bara en gång i livet!

    Ha det underbart i den lilla sommarvärme som blygt tittar fram!

  • physalis

    Nja, provence var inte en ren semesterresa, utan lite arbete också. Men tursamt nog för min m2b, så fick han följa med och för hans del var det ren semester :) .

    Tårtkonsultationen var på tårtdesign, och tårtdamen var väldigt trevlig. Jag har förstått att inas tårtor är sötare och massivare än tårtdesigns (tydligen smörkrämsbaserade), och vi ville ha något lätt, luftigt och lite fruktigt (moussebaserat). Vi fann precis vad vi ville ha!

    Tack för fotoplatstips! Kom gärna med fler, alla Halmstadbrudar!

  • physalis

    Min m2b har precis överlevt sin första svensexa! (jag misstänker att han får fler... ) Han blev brutalt kidnappad och tagen till en skog i bohuslän där han fick leva rackare över en helg med grabbarna!

    Även jag börjar ana ugglor i mossen.... :)

    Robie!!!! Hur känns det att vara fru? Väntar spänt på berättelse och kanske bilder?

  • physalis

    Inte för att jag vet något om blonda slingor, då mitt hår är snudd på kolsvart, men salong monique på fredsgatan (är det fredsgatan? det ligger i krokarna i alla fall) är väldigt välrenommerade. De är också dessvärre rätt dyra. Men detta ska vara en av de bästa salonger i Halmstad.

  • physalis

    NHstd

    Hej!

    kul med en ny, jag tror jag är den nyaste här innan dig!

    jag gifter mig om lite mindre än 2 månader, och jag har varit på "tårtkonsultation" på tårtdesign, och hittils är jag väldigt nöjd, men jag har ju inte sett slutresulatet än... :)

    var gifter du dig? är du från hstd? Berätta mer!!! :)

  • physalis

    vi hade ca 8 mån på oss att planera, och jag var skitstressad i början, men nu börjar det lugna ner sig. Vi ska snart sätta oss med bordsplacering, göra låtlistor till festen, och sedan verkar det som att jag får skaffa ny florist. Denna har nämligen stängt sin butik utan att höra av sig... och jag hade inget annat kontaktnummer än det till butiken...

    p-a ska hyras, och det ska åkas på tysklandresa för att införskaffa alkohol.
    Det är säkert mycket mer, men huvudet funkar långsamt såhär sent.. :)

    du är snart 30? jag är 28! kanske har vi ramlat på varandra under tonåren! ;)

    jag är också en tvättäkta halmstadbrud, även om jag inte bott där på 10 år.

  • physalis

    vigseln blir utanför falkenberg, i min mammas hemtrakter, men festen blir i Halmstad.

    Vad lyxigt med egen florist!

    Jag är också bekant med robie, hihi, men jag har inte sett henne på mer än 10 år... Ja, Halmstad är litet! :)

  • physalis

    robie

    gud vilken söt tårta! :)

    nhstd

    damen på tårtdesign bedyrar att hennes bitar är jättestora.

    :) :) :)

  • physalis

    NHstd

    vi ska utforma vå tårta så att den ser ut som våra inbjudningskort som vi designade själva. de var vinröda med gammaldags spets och små nålar med pärlor på. smaken blir blodapelsin och vit choklad. Det var de som smakade minst socker och mest frukt/fräscht.

    som caketopper ska vi ha två störtfula apor från naturhistoriska museet i göteborg. Lite knasigt, men det finns en lång historia bakom dessa apor, och de är ett väldigt personligt minne och milstolpe för oss. (fast mamma kommer att dö när hon ser dem... ) :)

  • physalis

    robie!

    gud vad ni var fina!!!!!

    shit, jag får värsta prestationsångesten... :D

    Jättejättejättefina!

  • physalis

    jag är ju som vanligt inte i stan.... ;) men jag ska tänka på er och vara där själsligt! :D

    jag blev förresten hippad i helgen.... ;)

  • physalis

    den lilla tid jag är i halmstad har jag alltid smockfullt att göra av någon anledning... ;) ja, ni om några vet ju... Men jag säger ifrån om det dyker upp någon lucka. Annars får jag nöja mig med nätbekantskapen! :)

    Jo, jag blev brutalt kidnappad på väg till jobbet i malmö, kl 07.00 i söndags (de hade fixat vikarie, så min arbetsplats var helt med på det). Jag blev så rädd att jag skrek, faktiskt....
    Man är ju lite trött vid den tiden...

    En liten krona placerades på mitt huvud, och sedan blev jag körd till Halmstad där frukost i norrekattspark väntade, där jag även fick leka med play-dough - utforma konstverk av min blivande och liknande. Jag fick också svara på frågor om blivande för att senare vinna ett pris.

    Sedan värmde vi upp med lite laser-dome, och sedan var det lunch och bad vid havet. efteråt vart det lyxbad hos systern och därefter kom min "brud-makeup-läggare" och gjorde en ordentlig provmake. Och därefter kör vi mot bongo där jag tror att vi ska bowla..... men där hade jag fel.

    Bredvid har nämligen vår bröllopsfotograf sin studio, och en halv sekund innan han öppnar dörren säger min syster: Du ska göra en pinup-kalender till din blivande make! Gissa mitt ansiktsuttryck! Det var hursomhelst inte så naket som jag befarade, och jag har aldrig haft så kul i hela mitt liv! :) Sedan var det middag på fridolfs och därefter drinkar.

    Mina vänner känner mig väl, och jag är så glad för det. Jag fick den möhippan jag önskat mig, skräddarsydd för mig, inget pinsamt. :)

    oj vad långt det här blev då.... ;)

Svar på tråden Halmstadbrudar se HIT!!! (del 5)