• GithKa­t
    Äldre 28 Jun 08:21
    10680 visningar
    110 svar
    110
    10680

    Bröllopsträff för oss i Jönköping med omnejd

    Såg att den gamla tråden var avstängd så jag startar en ny.

    Alla som vill prata bröllop över en fika är välkomna att vara med.

    Vi ses tjejer

  • Svar på tråden Bröllopsträff för oss i Jönköping med omnejd
  • GithKa­t
    Äldre 16 Aug 09:13
    #0

    Caranlachiel: välkommen

    Det kommer klart fler träffar och vi ser gärna att det kommer nya brudar som ska gifta sig på våra träffar. Då får vi gamlingar dela med oss av våra tipps och ideér och samtidigt höra om förestående bröllop och möjligheten att drömma oss tillbaka lite till våra egna underbara dagar

  • Lilla Li
    Äldre 17 Aug 09:21
    #0

    Hej hej,
    Vi ska ju gifta oss 7/7 nästa år och funderar lite på vilken kyrka vi vill ha. Måste ju skynda oss att boka nu! Vi vill gärna ha en kyrka med bra lokaler i anslutning där man kan ha festen. Tittade lite på Fjällstugan på nätet nyss, det kändes riktigt bra. Någon som har erfarenhet därifrån?

    Vi ska vara i Jönköping med omnejd (max upp till Brahehus och max ner till Forserum antagligen). Några förslag? Var hade ni era bröllop och hur fungerade det? Vi har inte en jättestor budget så det får gärna vara prisvärt också.

  • GithKa­t
    Äldre 17 Aug 10:31
    #0

    Vi gifte oss i St:a Valborgs kapell i Nässjö. Festen hade vi på svärmors jobb. Men det finns ett jättefint församlingshus man kan hyra mittemot kyrkan om man gifter sig där. Sen finns det säkert fler ställen runt om kring Jönköpingstrakten man kan hyra, som inte är allt för dyra. Kyrka brukar inte vara något större problem om man är ute i god tid.

  • Lilla Li
    Äldre 17 Aug 11:05
    #0

    Vi har pratat lite om Fjällstugan nu, det känns som ett bra alternativ. Inte så långt därifrån ligger tydligen något som heter Bäckaby kyrkoruin där man kan gifta sig om man vill. Vi ska åka dit idag och kolla om det känns bra. Jätteroligt! *hoppar upp och ner*

  • Lintuv­irta
    Äldre 17 Aug 11:20
    #0

    Tjena brudar!

    Jag skulle behöva massor med tips och råd. Har noll koll på bröllop och ska gifta mig 061231. Ganska snart och börjar få panik.Vet inte ens vad det finns för affärer här i Småland. Bor i Sävsjö nu...

    Snälla, snälla...tips?

  • GithKa­t
    Äldre 17 Aug 11:29
    #0

    Lintuvirta: När vet vi nu.. men var ska du gifta dig? Kyrka, borgeligt? var ska ni ha festen? har du kollat in klänning mm... hmm låter som om du behöver träffa oss bröllopstokar =0)

    Ang kläder så har du två bra bröllopsbutiker här i Jönköping. Kristina brud och fest samt Mani. Finns även en mindre butik i Juneporten men de har inte så stort utbud av klänningar.

    Herrkläderna hyr ni enklast i en herrekiperingsbutik på orten du ska gifta dig. Vi hyrde min prins kläder i Nässjö, både billigare och enklare än att hyra i bröllopsbutik.

    Viktigast nu är att ni bestämmer plats och tid samt hittar en lokal för ev fest om ni inte gjort det än. Sen sätta en budget och utefter et bestämma antal gäster. Resten brukar lösa sig.

    lycka till.

    Nästa träff är:
    23/8 kl 17.00 ingen plats är ännu bestämd men det kommer.

    Vi som kommer:
    GithKat
    AnelP
    Hellan (tror jag kan fixa barnvakt, maken jobbar...)
    Ängla

    Välkomna alla nya att signa in sig på listan

  • CmD
    Äldre 17 Aug 12:24
    #0

    Hej allihopa!
    Jag flyttar till Jönköing nu i september och planarar att gifta mig jan/feb 2008... Får man vara med trots att man är ute i god tid

  • GithKa­t
    Äldre 17 Aug 12:33
    #0

    CmD: klart du får..*S*

    Blev lite nyfiken.. av vilken anledning flyttar du hit? själv gjorde jag det för jag skulle börja plugga.

  • Lintuv­irta
    Äldre 17 Aug 13:04
    #0

    GithKat: Vi ska gifta oss i Vallsjökyrka i Sävsjö.Ska ha festen på Bodaborg för att vi har fixat boendet där för alla våra vänner från Stockholm. Har skickat ut en " Save the date"...

    Vi har ingen herrekipering i Sävsjö...
    Men nässsjö är ju inte långt..

    Finns det inte en brudbutik i Nässjö oxå och en i Vetlanda? Eller har jag bara drömt det?

    Jag kommer gärna den 23:e om det går bra...

  • GithKa­t
    Äldre 17 Aug 13:13
    #0

    Lintuvirta: du är så välkommen så. Det finns en i Nässjö men jag vet inte hurdan den är. Den har inte funnits så länge och jag har inte varit inne där.

    Signa in dej på listan att du kommer den 23 så vi vet hur många stolar och bord vi behöver hålla

Svar på tråden Bröllopsträff för oss i Jönköping med omnejd