• Bröllo­pstoki­ig
    Äldre 24 Sep 11:24
    15355 visningar
    44 svar
    44
    15355

    Är det bara jag som är för bigami/polygami...?

    Jag anser att polygami borde vara tillåtet om alla i äktenskapet är med om det och tycker att det är Ok. Varför har staten rätt att bestämma hur många man ska få gifta sig med? Om min kille gillar en annan tjej och samtidigt mig och jag gillar henne (jag kanska är BS) så varför ska han inte få gifta sig med oss båda?

  • Svar på tråden Är det bara jag som är för bigami/polygami...?
  • Bröllo­pstoki­ig
    Äldre 25 Sep 12:07
    #0

    1. Jag vill inte ingå månggifte.
    2. Jag tycker Kristys fråga är intressant (och inte särskilt porrig, måste jag säga)
    3. Jag förstår inte riktigt argumenten om inavel, tror ni människor skulle skaffa fler barn om de var gifta med flera personer, eller att kontrollen av vem man är släkt med skulle försvåras (man kan ju annars tänka sig att det vore precis tvärtom).

    Bara några reflektioner. En ganska intressant fråga tycker jag. Undrar hur många som skulle "utnyttja" möjligheten om den fanns.

  • Bröllo­pstoki­ig
    Äldre 25 Sep 12:10
    #0

    Glömde säga att jag tycker Bruttans kommentar om vem som har i ett "giftermål att göra" är fånig. Ska vi åsiktsregistrera människor som vill gifta sig, så att inga ogudaktiga, o så hemskt omoraliska människor får gifta sig.

    Fånigt sa Bull.

  • Bröllo­pstoki­ig
    Äldre 25 Sep 15:44
    #0

    Kristy,
    jag menade inte inavel - min tanke var mer åt hållet att man skulle kunna gifta sig med en vän, alltså nån som man inte har avsikt att ha en sexuell relation med. Sen kom nästa tanke att då borde man ju inte behöva ta hänsyn till incest-frågan heller, eftersom ju avsikten inte är att ha sex... Men jag var kanske för långt ute på grenen i mina funderingar.

    I allafall instämmer jag med att det är en intressant ide (med polygami/-gyni), men tror att det kräver en hel del tanke rent lagstiftningsmässigt innan det skulle gå att införa. och med tanke på hur svårt det verkar ha varit att komma dithän att homosexuella får ingå partnerskap tror jag det ligger långt in i framtiden...

    Ska kanske tillägga (framförallt om min lilla äslkling skulle läsa detta... ) att det inte är aktuellt alls för min del.. Men visst är det en filosofiskt intressant ide... [ Och jag tycker det vore intressant med kommentarer från ett filosofiskt perspektiv på min tanke om vita äktenskap för en grupp - inser att det är lite urflippat, men bara som en tanke?? Och NEJ (för att förebygga) jag propagerar INTE för incest...]

  • Bröllo­pstoki­ig
    Äldre 27 Sep 14:45
    #0

    *Kliar sig i huvudet och undrar vart alla tog vägen?* Flyttar upp

  • Bröllo­pstoki­ig
    Äldre 27 Sep 20:10
    #0

    Jag tycker det är helt OK med månggifte. tror faktiskt alla skulle må bättre av att ha lite fler att välja på.

  • Bröllo­pstoki­ig
    Äldre 28 Sep 10:51
    #0

    Rent juridiskt verkar det bli helskumt. Med tanke på den bitterhet och de komplikationer som uppstår när bara två är inblandade - tänk om en till vore inblandad...

    Och om två insåg att dom ville skilja sig från den tredje... Skulle det vara tillåtet, då? Vem skulle få vad? Hur upplöser man ett äktenskap "till hälften"? Osv, osv

    Så många frågor, och vilket evigt lidande det skulle vara att vara familjerättsadvokat!!! *ryys*

    //Peanut

  • Bröllo­pstoki­ig
    Äldre 28 Sep 13:24
    #0

    NN skrev "...tror ni människor skulle skaffa fler barn om de var gifta med flera personer..." Japp, det tror jag.

    Ta en man... som istället för att bara gifta sig med en kvinna (i sitt liv) och med henne skaffa två-tre barn... gifter sig med fem-sex fruar. Tror du att två-tre av fruarna skulle "gå med på" att vara barnlösa?

  • Bröllo­pstoki­ig
    Äldre 28 Sep 13:27
    #0

    OK , om folk skulle skaffa barn så har vi ju en lösning på alla politikers problem, dvs att det föds för få barn och att framtidens pensioner inte är säkrade. Mitt råd tlll Göran Persson är INFÖR MÅNGGIFTE!

  • Bröllo­pstoki­ig
    Äldre 28 Sep 14:59
    #0

    Då får vi nog importera kvinnor. Många svenska kvinnor skaffar ju barn sent, eller aldrig, på grund av den otrygghet det är att vara hemma med barnen, plus att de också får sämre pensioner och löner. Men det är klart, importerar vi lite kvinnor så kan ju dessa importer vara hemma så kan vi bortskämda svenska tjejer jobba och de sköter barnpassningen. ;-D

    Petra

  • Bröllo­pstoki­ig
    Äldre 28 Sep 15:19
    #0

    Cyberpet....

    ..hur menar du då? Att alla män skulle får gifta sig med fler fruar så länge de andra var invandrare och födde barn? Att nr skulle vara huvudfru och de andra föda barn och sköta hemmet? Blir inte det nästan som slavar? Enda skillnaden mot att ha en anställd hemhjälp är att de också är med och producerar samt föder husbondens barn.

    Näh....nog är väl tvåsamhet den enklaste lösningen...?

Svar på tråden Är det bara jag som är för bigami/polygami...?