• näsduken

    hatar min släkt

    Jaha,
    var börjar man...
    Visste redan från början att det skulle bli en mardröm att ordna med vårt bröllop men aldrig i min vildaste fantasi trodde jag att jag skulle bli så här otroligt olycklig som jag är nu. Samtidigt går jag i ett konstant chocktillstånd eftersom min älskade faktiskt fortfarande vill gifta sig med mig. Det kan jag bara inte fatta...

    Det är bara en massa krav hela tiden, inte önskemål utan krav. Jag har läst era historier såååå många gånger och aldrig trott att jag skulle hamna där, fast elva gånger om... I nästan ett år nu har jag först stått på mig, inte kompromissat, försökt kompromissa och slutligen helt gett vika för kraven. Och det är alltid gästlistan det handlar om. Ena stunden gillar inte en person - nähä då plockar vi bort dom, andra stunden så gillas inte en annan men pga omständigheter så bjuds dom ändå. Sen måste man bjuda familjen vare sig man vill eller inte, vare sig man kommer överrens eller inte, vare sig man hatar varandra eller inte. För så är det... Det hjälper inte att kontra med att det är andra tider nu, så var det förr, vi har inte råd osv osv osv i all oändlighet.

    *pausar för att gråta*

    Jag vet verkligen inte vad jag ska göra nu, jag vill inte gifta mig under dessa premisser. Inom mig vägrar jag men känner samtidigt att jag inte pallar mer. Har inte kust att ge mig mig - igen - för husfridens skull.. men jag göt det troligtvis ändå. Min älskling lider verkligen med mig och för egen del också men vill ogärna ställa in bröllopet. Men samtidigt vil han inte gifta sig när det gör mig så olycklig.. *paus igen*

    Det är inte det att jag är en väldigt ung brud som inte klarar av att stå emot mina föräldrar, snarare tvärtom. Jag vet vilket helvete dom kommer att få från min själviska släkt och därför ger jag om och om igen efter, för jag vill dom ska slippa glirningar i resten av livet (nej det är ingen överdrift, släkten kommer älta tills dom dör).

    Jag vill gärna slippa höra fler "stå på dig" och "det är DITT bröllop - det är DU som bestämmer", för i verkliga livet fungerar det tyvärr inte så :(

    Drive thru i Las Vegas är så underskattat. Önskar jag kunde göra det; hade dessutom bara gått på $25 inte fantasisumman vi är uppe i nu...

  • Svar på tråden hatar min släkt
  • näsduken

    Först ett stort tack till ALLA som svarat. Jag har verkligen läst vartenda inlägg ordentligt och tänkt ordentligt på vad ni har att säga - alltid bra att försöka tackla problem från olika håll och försöka se andra synvinklar.
    Jag har läst mitt eget inlägg ytterligare en gång och sett två saker som jag förstår har gett upphov till missförstång (vet att jag inte delgett speciellt mycket info om vår situation, men jag vet att vissa gäster är här inne och läser och vill inte att dom ska hmmm...känna igen oss).
    Hur som haver, jag är inte en ung brud utan medelålders. Vi har inte heller diskuterat gästlistan med gäster - bara våra föräldrar. Kanske bara förvirrade ännu mer?

    Ja vad är lösningen för oss då? Hmm, inte att skjuta på det för det blir bara samma visa fast senare då. Då återstår att ställa in spektaklet eller fullfölja... Jag läste i en annan tråd att någon hade ställt in även med gäster från utlandet - vi har samma situation framför oss. Från alla delar av världen och det blir en väldigt kostsam historia om vi ställer in. Dessa människor älskar dock villkorslöst och vi VET att dom stöttar oss om vi beslutar oss för att ställa in. Men just för att dom är så enkla och goa människor vill vi inte gärna "utsätta" dom för det; ekonomisk förlust och besvikelsen att inte kunna dela vår glädje (->ha!).
    Ja, det är inget lätt beslut att ta - oavsett vilket det blir men återigen vill jag ge er alla en stor kram för att ni kommer med synpunkter, styrkeramar och support. Det betyder faktiskt en hel massa, även om vi alla är anonyma här.
    Vi ska läsa igenom inläggen ett par gånger till för alla har gett en ny infallsvinkel till situationen och verkligen fundera ordentligt på vilken väg vi ska vandra.

    /näsduken

Svar på tråden hatar min släkt