Om man byter ut smöret i de här receptet mot mjölkfritt margarin så kanske de kan vara nått?
100g. Smör/margarin --välj då mjölkfri variant
2½dl Socker
2 Ägg
1½dl Vetemjöl
4msk Kakao
1½tsk Vaniljsocker
OBS! Smeten blir ganska fast, men det är så den ska vara, så tillsätt ingen vätska för då blir det konstigt!
Smält de laktosfria smöret i en kastrull
Rör ner övriga ingredienser i en bunke tillsammans med smöret, blanda väl.
Smörj en form som du kan ha i mikron (ex. pajform) och i med all smeten, vill du kunna stjälpa upp kakan så smörj
ett bakplåtspapper och lägg i formen, tänk på att även kanterna måste vara pappersklädda.
Sätt in kakan i mikron, full effekt i 5-7min, känn efter först den ska vara kladdig inuti, men inte alltför kladdig det måste ju gå att skära den med.
Den sätter sig lite när den kallnar, så den inte blir för torr för det är inte heller kul.
Eller ställ kakan i ugnen i 175grader i 30min.
servera med vispad grädde eller glass, de finns båda laktosfria varianter.
OBS är gästen laktosintolerant eller allergisk mot mjölkprotein? olika saker men viktigt för er så ni inte gör nått som hon ändå inte kan äta.