Inlägg från: Bröllopstokiig |Visa alla inlägg
  • Bröllopstokiig

    Kuvertavgift, hur mkt kan man ta?

    Vi kommer önskar 300kr per kuvert istället för presenter. Jag har bara hört positiva kommentarer till detta. Va själv på ett kuvert bröllop och det var såååå skönt slippa fundera på vad de önskar sig. Detta är också ett sätt för oss att slippa välja mellan vänner eller släkten, utan nu kan vi bjuda alla vi vill.

  • Bröllopstokiig

    Å nej! *ler* Inte denna tråd igen...
    Cilla, passa dig för att få massor med svar. Både possitiva och mindre possitiva.

    Vi tog 300kr/pers. INGEN sa nått negativt om det!

    Kör på bara!

    *kram*

  • Bröllopstokiig

    Jag tycker att man får ta lite hänsyn till gästernas ekonomi och om många ska resa långt, ev. övernattning 2 nätter, osv. Vi (kompisgänget) brukar lägga 200 kr/person och köpa något tillsammans eller bara ge pengarna. Det är ju synd om gästerna tackar nej för att de inte har råd...

  • Bröllopstokiig

    Om ni skall ha kuvertbröllop tycker jag att ni skall hålla ner priset så mycket som möjligt. Speciellt om det är många barnfamiljer/långväga gäster.
    Själv hade jag nog kunnat pröjsa 250 kr/pers som studerande.
    Ni kanske kan ha enklare mat till barnen som de slipper betala för, alternativ betalar mindre för? (Om nu barn är välkomna)

  • Bröllopstokiig

    Vem skulle tacka nej till ett bröllop om man var "tvungen" att betala 250 kr. Man missar väl inte ett bröllop för det. Hur dåligt med pengar man har, kan man nog spara pengar för bröllopets skull. Det är ju inte så att man får reda på att någon ska gifta sig om en vecka. Man hinner verkligen och spara.

  • Bröllopstokiig

    Tycker att det är fel att ta ut kuvert avgift om ni ska ha "onödigt" dyra saker. Som transport åt alla gäster, orkester. då tycker jag att man ska dra in på det och stå för HELA festen så att man verkligen BJUDER.

  • Bröllopstokiig

    Säger som Mollie, Å nej :)
    Det finns många skilda åsikter om det här. Sök bland gamla inlägg. Mycket nöje ! :)

  • Bröllopstokiig

    Tack Kristina och Mollie, och alla andra för den delen. Hade inte förväntat mig att folk skulle tycka såå mycket om detta. Jag tror nog att jag fått den respons jag behöver. Dessutom har kommentarerna fått mig att förstå vad jag verkligen vill och tycker!

  • Bröllopstokiig

    Hur skriver ni på inbjudningskorten?

    För det blir inte en inbjudan eftersom gästerna betalar för sig.

    Välkommen till vårt bröllop som ni betalar???

    Vilken egotrip att ta betalt för att gifta sig. För oss kostar det pengar eftersom det är vi som gifter oss är det vi som betalar. Kanske en konstig ekvation?

  • Bröllopstokiig

    Skratt, vad folk kan ha olika åsikter om detta. Jag tycker inte om när man inte kan respektera andras förslag eller åsikter utan måste direkt hacka ner....

    Gästerna betalar oftast för maten... som våra kompisar säger var får man fin tre rätters mat med vin för 300kr???

    Anna: "istället för presenter önskas 300kr kuvert" Alla är inte egotrippade bara för att man vill ha en fin fest med mycket folk... tänk för dig vad du säger!

    Jag tycker det är kul om man kan bjuda på allt och önskar att vi hade kunnat gjort det, men det är inte fel heller att få festen som present av gästerna.

    Lycka till cilla, berätta gärna hur du gjorde, vore intressant att veta.

    /Sari

  • Bröllopstokiig

    Mitt inlägg blev bortfiltrerar. Konstigt för jag uttryckte bara min åsikt och det borde väl vara tillåtet.

    Jag tycker att man ska ta bort "onödiga" kostnader och istället _bjuda_ alla. Levande orkester och transport till festen tex. JAg skulle inte vilja betala för att gå på bröllop om allt är så påkostat att de lätt kunde gjort allt lika fint och bra billigare.

  • Bröllopstokiig

    Nä men usch så PINSAMT! *skakar på huvudet* Har man inte råd med ett bröllop, så sk man väl ändå inte ha nåt heller? Att tvinga sina vänner/släktingar att betala, nej fy vilken dålig stil! Sen till er som gjort sådär, och inte fått höra något negativt - nej, det tillhör väl vanlig hyfs av era 'gäster' (eller, kanske utpressningsoffer är ett bra ord?) att inget säga. De tycker väl att det hela är så pinsamt, och skäms väl å era vägnar att ni över huvud taget kunde med!

  • Bröllopstokiig

    Tycker också det är pinsamt att ta betalt för sin bröllopsfest... huga!

  • Bröllopstokiig

    Det är ju inte säkert att gästerna skämdes och/eller tyckte det var fel och pinsamt. det verkar ju uppenbart att hyfsat många tycker det är helt OK, det borde väl gälla de som råkar vara gästar med..... Men OM de tyckt det var fel och/eller pinsamt, så nog hade de hållt det för sig själv. Lite väluppfostrade är nog de flesta gäster *ler* Ärlighet i all ära, men även jag hade hållt snattran där.... och låtit bli att gå ifall kuvertavgiften var så hög att vår privatekonomi fick lida för mycket.

Svar på tråden Kuvertavgift, hur mkt kan man ta?