• Anna25

    Vänner Lund tråd 3

    Nu har jag också hittat till den här tråden. Jag har nog tittat in här någongång för längesedan, för ni har väl hållit på ett bra tag, men planeringen har legat nere ett tag. Gifter mig 21 Oktober i Lund, Bosebo kyrka på kulturen och festen på AF. Jupiter2: Blir förvånad att du har problem med passerkort. Det har vi också fått veta att man ska kunna få dagen innan, genom Edilen Torbjörn som man kan ringa vardagar 10-12. Behöver ni komma till att duka dagen innan? De dukar ju! Vi har fått besked om att vi kan leverera sprit till lokalen kl 10 på förmiddagen på bröllopsdagen och kl 14 börjar dukningen, då föräldrarna får vara där och hjälpa till med bordsdekorationer, men det blir nog rätt så stressigt för bröllopet börjar kl 16. När gifter du dig?

  • Anna25

    Nej, förstår att du är besviken. Jag har dock varit beredd på det, vi fick veta från början att det inte var möjligt att ställa in saker där i förväg, trots att vi har passerkort. Det är ju mycket fester på AF. En nödvändighet är ju att du kan delegera till folk.

  • Anna25

    Var beställer ni tårta ifrån? Någon som har tips? Bertil på Tegnérs tipsade om Klostergårdens konditori som sammarbetar med dem och levererar tårtan gratis, men jag vet inte om de är bra...

  • Anna25

    Jag kommer att följa din väg fram till den stora dagen. I vilken kyrka blir det?

  • Anna25

    Jupiter 2: Vi har bokat AF:s lilla festsal för middagen och sedan Nya Festsalen för fest och dans, vi blir nämligen inte så många, 60-70 personer. Kyrkan Bosebo på Kulturen är också bokad sedan länge (så mysig!). Frisör och smink bokat på Ego, klänning köpt (ska justeras två veckor innan bröllopet), inbjudningar skickade, bestman och tärna tillfrågade, toastmaster ej tillfrågad pga att han bor i annan stad men vi ser honom nästa vecka och vi är nästan hundra på att han tackar jag. Det börjar dra ihop sig för att fundera på blommor, tårta, DJ (som Tegnérs ska förmedla till oss), skor, underkläder, kläder till brudgum, ring etc. Men jag tycker ändå att vi ligger rätt bra till, eller? Något jag glömt?!

  • Anna25

    Chai: Bor du i Lund? Vilken kyrka gifter du dig i? Vilken lokal? Spännande! Då kanske vi kan följas åt! Men jag tänker försöka att inte bli bröllopstorgetslav, jag höll på att trilla dit för ett år sedan och har nu hållit mig borta ett tag. Kommer att vara bortrest en del i sommar, men annars vill jag gärna att vi följs åt. Hur långt har du kommit i planeringen?

    Vad gäller Klostergårdens konditori gör det inget att de bara har "vanliga" tårtor, för man kan väl kköpa/hyra tårtställning? Eller ni menar att de inte har moussetårtor? Det hade ju varit gott förstås! Någon som funderar på det? Vi älskar ju choklad! Vi ska gå dit och kolla och faller de inte oss i smaken har jag ju fått en hel del andra tips här, tack!

  • Anna25

    Chai: Nej, gästerna betalar inget för att gå in på kulturen. Dock betalar vi hyra 4500 för kyrkan + 800 kr för att det är efter stängningsdags och vi har en vakt som vaktar så att ingen annan går in. Men vi hade redan fallit för kyrkan innan vi visste att det kostade, så... Just det, måste ringa prästen! Ert val låter jättebra, minst lika bra som en kyrka!

    Gabbiz: Tack, då ska jag kontakta konditoriet efter att de öppnat igen. Men det räcker väl? Vi gifter oss ju inte förrän den 21 oktober.

  • Anna25

    Grattis Bebop!

    Jag tänkte fråga er alla var ni köpt underkläder till den stora dagen? Jag har blivit rekommenderad Kvinnligt Under i Åkarp, någon som har erfarenet av dem?

  • Anna25

    Jag hade jättegärna kommit med, men ska iväg på semester. Efter sommartider tar jag gärna en fika med er!

    Tack för alla svar. Gabbiz: Du övertygade mig om att jag bör titta in där. Här behöver det också trollas litegrann! Men inte för mycket, det ska ju ändå kännas som en själv... Var det push up du använde?

  • Anna25

    Jupiter2: Jag väntar med spänning på att få höra mer. Ska själv gifta mig på AF. Izunia också väl? När gifter du dig?

  • Anna25

    Izunia: Kul! Jag väntar med spänning på att se hur det går, men jag är övertygad om att du får ett fint bröllop!

    Jag känner mig rätt så lugn efter allt positivt jag hört om Tegners. Vi ska träffa Bertil om 2 veckor och prata planering. Vi har i princip bestämt meny, får väl provsmakning sedan.

    Jupiter 2: Några tips annars vad gäller Tegnérs/saker att tänka på? Barpersonalen vad kostade de? Bertil sade något om att det blir billigare att göra upp med dem själva. Vi får hoppas att de jobbar på snabbare nu då... Var maten god förresten? Vad åt ni? Vi funderar på skaldjur till förrätt och hjortinnanlår till huvudrätt

  • Anna25

    Jag hänger gärna med på fika, är student så jag är mestadels ledig

  • Anna25

    Izunia: Vad tråkigt! Hoppas att de skärper till sig till oktober då jag gifter mig... Nej, men vad synd. På vilket sätt var de otrevliga? Hoppas att de skärper till sig nu då! Det är bra att säga ifrån! Hoppas att du fick en fin bröllopsdag i alla fall, ser fram emot bilderna.

  • Anna25

    Chai: Var har du tagit vägen? Hur gick det för dig med lokal? Blev det AF eller Grand?

    Här går det framåt i planeringen, blommor är nästan bestämda, tårta bokad, kläder till min "man" köpta etc. Ska kolla på ring imorgon och på onsdag planeringsmöte med Tegnérs. Det börjar plötsligt närma sig! 2 månader kvar i morgon!!

  • Anna25

    Chai:
    Vi hade OSA i går och en massa svarade då! Vill de oroa oss eller?
    Lundia funderade vi också på, det blir säkert jättebra.
    Där jag köpt klänning har de sagt att de inte vill sy in klänningen förrän 2-3 veckor innan vigseln, pga viktökning/viktminskning etc. Är det inte lite sent? Man hinner ju bli nervös...
    Ni flyttar inte ifrån Lund väl?

Svar på tråden Vänner Lund tråd 3