• Ell

    Finländska brudar!

    Förresten, igår beställde jag en tiara från en internetbutik, 20€ kostade den. De hade ganska många olika tiaror i olika prisklasser, och halsband samt smyckeset. Kan vara värt att kolla in, fast en del av bilderna var aningen små och därmed otydlia.

    www.niinatar.fi var adressen dit. Får se om jag är nöjd när tiaran kommer, annars får jag väl skicka tillbaks den och leta vidare.

  • Ell

    Lioness *förlovad*: den finns under hiuskoristeet, heter helmipanta nr. 11629. Man ser inte så bra hur den ser ut på bilden, så jag hoppas jag inte blir besviken när jag får hem den! Jag kommer att ha den ungefär som ett diadem, alltså inte som en klassisk brudtiara. Jag har ganska kort hår, så jag kan inte göra någon uppsättning eller variera frisyren så mycket. Ett annat alternativ jag funderat på är att köpa små hårnålar med blommor, pärlor eller kristaller på, och fästa i håret. Svårt att förklara, men jag ska testa med tiaran nu först, och se om det börjar se ut som jag har tänkt mej! :)

    aquawoman: vadå tröttnar på dina inlägg? :) isåfall är det nog mina inlägg som folk tröttnar på, jag har en ovana att skriva låååånga inlägg. :D

  • Ell

    Lioness *förlovad*: tack för det, ibland känns det som om jag bara skriver och skriver och skriver... :D

    Jag hoppas också att jag blir nöjd med tiaran, blir spännande att se hur den ser ut på riktigt. :)

  • Ell

    Ja, jag kan ju också skriva lite mer, har ju inte skrivit sedan idag på eftermiddagen! :D

    Det känns som om jag fått massor gjort idag, trots att jag inte gjort annat än ringt några samtal...jag har pratat med hon som har hand om vår lokal, vi ska dit på måndag eller tisdag med både mina och sambons föräldrar, så de får se hur där ser ut. Sen har jag pratat med vår vigselförrättare, och bestämt träff med henne strax efter midsommar. Vi blev bjudna hem till henne och hennes man, vi ska dricka kaffe där och gå igenom alla detaljer. Jag känner henne väl, så det känns hur bra som helst. :)

    Ja, det blev ett långt inlägg igen, fingrarna bara rör sig av sig själva, nästan snabbare än jag tänker. :D

    Ska tidigt i säng ikväll, så godnatt med er allihop! :)

  • Ell

    aquawoman: hur gick det igår, kom inspirationen? :)

    Idag fick jag tiaran jag hade beställt. Verkligen snabb leverans, jag beställde ju i förrgår på kvällen! :) Jag är helnöjd med den, ska ta med den till frissan imorgon när dottern ska klippas, så får jag diskutera med henne...ska beställa tid för provkammning också, så jag kan känna mej lugn på den punkten. :)

    Det blir shopping i Seinäjoki med mamma på fredag. Jag har tagit ledigt från jobbet hela dagen, så vi har gott om tid på oss att leta olika saker till bröllopet. Om vi inte hittar allt vi ska ha därifrån, så får vi ta en sväng via Vasa på hemvägen och se om vi hittar det där istället. :) Jag återkommer med rapport över vad jag inhandlat! :D

  • Ell

    netateta: jag är också nyfiken! :) (jag är nyfiken på allt och alla, bara så ni vet) :D

    Nu kopierar jag direkt vad jag skrev i min andra favorittråd, orkar ju inte skriva min rapport två gånger! (Lat-Lena är framme igen) :D

    "Så till dagens shoppingresultat... jag har köpt skor! Ett par vita lätta sandaler, med bara ca. 2 cm klack! Jag har letat och letat, och inte hittat några fina som är så låga. De var inte dyra heller, bara 39 ?.

    Jag köpte också "filéer" idag, och förstår verkligen varför de kallas så! De känns jätteläskiga, men det blir nog bra ändå. :D

    Sen hittade jag ett halsband också, i silver, liksom alla andra smycken jag kommer ha (utom Ringen då ;) .

    En riktigt lyckad dag, med andra ord, speciellt eftersom jag gjorde några andra fynd också som inte har något med bröllop att göra. :) "

    Så, Seinäjoki var inte en så dålig shoppingstad heller, jag har aldrig shoppat där tidigare. :) Åh vad jag är nöjd!

    Jag ska försöka ta lite bilder på allt som är inskaffat snart, vi har ju dukningen så gott som klar nu också, bara Lat-Lena skulle sy de där löparna nån gång! (kan ingen jaga på henne lite så hon får ändan ur soffan? ) :)

    Ha en riktigt mysig helg allihopa! :)

  • Ell

    Ja, filéerna, ja... heter UnBra. Det är en bh som inte är en bh, alltså "filéer" av någon sorts gummi eller silikon, som är självhäftande (de är alltså extremt klibbiga på insidan) och som fästs direkt på brösten. Sedan kan man fästa ihop dem mellan brösten, så de lyfter lite... oerhört svårt att förklara, men när man känner på dem så känns de exakt som råa kycklingfiléer. :D Finns på bild bl.a. här: mega-shop.se/butik/product_info.php

    netateta: jag har köpt ca. 8 meter tyg (fick ett infall i tygaffären, och glömde heeelt bort att Lat-Lena existerar) som ska bli smala löpare, som går tvärs över borden. (alltså inte en enda lång löpare i mitten) Som vanligt är jag inte så bra på förklaringar, men man måste ju försöka! :D Säg till om ni inte förstår, så ska jag försöka förklara bättre.

    Nu ikväll när sambon kom hem från jobbet så visade jag allt jag handlat, och fick för mig att jag bara måste se hur allt ser ut tillsammans...sagt och gjort, på med underkjol, klänning, tiara, smycken, skor och TADAA! :D Synd bara att håret var rufsigt och jag inte fräschat upp sminket sedan i morse. :)

    Men hörni, vad ska ni göra med era brudbuketter efter bröllopet??

  • Ell

    Ja man tänker ju inte ens på att det existerar något "efter bröllopet", men tanken bara slog mig igår, att man vill ju inte bara slänga bort en så fin bukett..? Konservering, hur går det till?

  • Ell

    Netta79: skorna hittade jag på en skobutik i Seinäjoki, jag kommer inte ens ihåg vad den heter. Men det var en fristående butik, alltså den hörde inte till någon kedja. Den kan ha hetat något i stil med Sirkan Kenkä...

    Jag testade bh:n häromdagen, den var inte alls obekväm. Jag tycker nästan att vanliga push-up är obekvämare! Men jag hade den inte på så länge, ska testa att ha den en hel kväll för att se om den hålls på plats. Men jag fick ta lös och sätta fast på nytt flera gånger innan jag kom på hur den skulle fästas för att ge bäst stöd och lyft.

    Pust, nu ska jag gå och duscha i kallt vatten, för att få lite svalka i hettan! :)

    Förresten, har någon av er testat någon brun-utan-solprodukt? Jag har funderat på att testa något nu i sommar, men jag vet rakt inte vilket märke man ska välja? Har någon av er bra tips?

Svar på tråden Finländska brudar!