• ASG

    Finländska brudar!

    Här var det tyst... :)

    Nån annan som har hamnat ut på möhippa ännu? Jag blev kidnappad igår... :)

  • ASG

    Mm, det kan bli en lång story :)
    Jag blev iaf jätteöverraskad, för jag hade nästan räknat med att det skulle bli 1.7, eftersom det var den enda helgen före bröllopet som jag trodde att alla kompisar ev. skulle ha passligt (men dom hade inte lyckats hitta nåt datum som skulle ha passat för alla, så det fattades ett par stycken igår)... så jag hade ställt in mig på en hel lugn helg vid villan :)

    Igår på förmiddan så var jag o sambon och handlade lite och till blomsterfirman och diskuterade buketten o sånt, och då vi kommer tillbaka till villan så står 3 kompisar på gården!! :) (Kan ju tillägga att dom kört ca 140km för att komma dit... så det hade jag nog inte heller trott, trodde nog jag skulle bli kidnappad hemifrån...)

    Nåja, fick en cider i handen och så fick jag snabbt packa ihop det jag behövde ha med. Sen bar det iväg hemåt, och hämta en väska som jag fått instruktioner om att packa och ha i beredskap (den skulle innehålla simdräkt, handduk, necessär med valfritt innehåll, wcpapper, badanka, säkerhetsnålar, klädnypor, långkalsonger, stickasockor, målartejp...)

    Sen drog dom på mig en gammal grön badrock, en flytväst och band en halsduk för ögonen och så for vi iväg, på en massa småvägar och extra krokar så jag inte alls visste var vi var. En till kompis hämtades upp på vägen och sen då jag fick ta bort halsduken så var vi utanför tropiclandia :) Dit kom ännu några kompisar, så vi blev 8st totalt.

    Där simmade vi då och testade lite rutschbanor och sånt. Sen då jag duschat så skulle jag dra på mig långkalsongerna och en neonorange simdräkt, ett par rosa badtossor, den gröna badrocken och en simring med ett ankhuvud... så bar det iväg till relaxavdelningen, där jag fick en ansiktsbehandling (djuprengöring, massage, ansiktsmask o sminkning).

    Efter det fick jag ännu en "snygg" hatt på mig och så vandrade vi in mot stan. På vägen dit skulle jag vinka åt en massa bilar, och så stannade vi vid en strand där jag skulle laga ett par sandskulpturer (bl.a. en valfri kroppsdel på sambon :))

    Sen gick vi till en restaurang där vi åt jättegod mat, och lite vin o cider...

    Efter det skulle jag sälja drinkar på stan åt folk (som jag skulle hälla upp ur en liten gul leksaksvattenkanna), det var ganska populärt :)

    Då jag sålt slut på drinkmaterialet så bar det iväg in på en krog, där vi sen tillbringade resten av kvällen, med en hel del drinkar, spel, dans, skratt, choklad (krogen bjöd på en choklad-manlig-kroppsdel :))....

    Var väl där till tre-tiden, sen blev det mäcken-mat och taxi hem :)

    Idag har jag suttit och skrattat åt ca 150 foton från gårdagen... ;)

  • ASG

    Netta79:
    Sväng in till Ekstra i smedsby på hemvägen, där hittade jag mina. Vita med ca 1 cm klack :)

  • ASG

    bröllopsfotograf:
    Det verkar åtminstone som om man ska leta fotograf i god tid, vi hade problem att hitta nån 4-5mån bröllopet...

  • ASG

    bröllopsfotograf:
    Det blev en frilansfotograf till sist...

  • ASG

    Min blivande ska oxå ha frack på sig.

    Hur lång tid före bröllopet har ni andra bokat fotograf då?

  • ASG

    Nåja, i september kanske det börjar vara lite mindre bröllop oxå, jämfört med i juli-augusti... vi sökte fotograf i februari tror jag det var, och gifter oss i juli, och då var typ alla redan bokade...

    Inte många dagar kvar här nu... :)

  • ASG

    Lite nervöst börjar det nog vara, bara 2 veckor kvar nu... :)

    Tja, nog har vi en del att göra ännu. Ska till alko idag och handla det vi ska ha därifrån, håller på och filar lite på programbladet o sånt ännu, ska försöka få allting utprintat i nästa vecka. Sen börjar det nästan bara vara mat kvar att handla, och att ställa i ordning festplatsen...

    Är det annars meningen att man ska gå i armkrok in & ut ur kyrkan? :) Började fundera på det igår... eller kan man hålla varann i hand istället..?

    Och är det någon som vet hur man ska gå till väga för att få utprintat över en hel A4, utan några dumma vita marginaler? Är det överhuvudtaget möjligt..?

  • ASG

    Ell:
    Den heter väl Linda Boutique, men vet inte om det finns nåt om den på nätet...

  • ASG

    Ell:
    Nä det närmar nog sig med stormsteg nu :) Dom senaste veckorna har gått så otroligt fort! Men tycker vi har fått rätt mycket fixat dom senaste dagarna nu, och nästa vecka får vi semester båda två, så månne int allt ska hinna ordna sig... :) Så, jo vi börjar väl nog ha kontroll på det mesta iaf... snart :)
    Det som jag är mest orolig över är nog vädret, eftersom vi ska vara utomhus...

  • ASG

    Lioness:
    Nä nu går dagarna otroligt fort! Fullt program varenda dag nu... stressigt...
    Vi gifter oss i munsala kyrka & har festen vid villan i vexala.
    Nu ska jag sova lite... återkommer nån gång efter helgen :)

  • ASG

    Ok, ska väl skriva lite längre då ;)

    Tiden före bröllopet, speciellt den sista veckan, var otroligt stressig! Att ställa till bröllop vid villan krävde nog mycket extra jobb, som man skulle ha sluppit om man valt nån uf-lokal eller liknande, men sen då Dagen kom så var det absolut värt allt extra slit :)

    Hela dan kan sammanfattas med ett enda ord; PERFEKT :) Allt funkade som det skulle!

    Började med att sitta 3 timmar hos frissan, och blev supernöjd med både frisyr och smink. Sen for vi via blomsterfirman och hämtade min bukett (som såg ut exakt som på bilden jag printat ut från nätet!), och så for vi och fotograferade oss (utomhus, där runtomkring kyrkan). Fotografen var jättebra, kunde verkligen sin sak (har inte fått bilderna än, men dom han visade oss då vi höll på såg iallafall prima ut).
    Sen hade vi en stund över före vi skulle till kyrkan, så vi for en sväng till villan och stoppade i oss lite mat.

    Kl.15 hade vi vigseln. Jag var inte ett dugg nervös, men Han stod nästan och skakade framme vid altaret ;) men allt gick bra där oxå. Hon som sjöng solo där, sjöng så fint så tårarna rann på flera av gästerna (var ganska nära för mig oxå, men klarade mig...) :)

    Sen bar det iväg till villan då... vi var 62 pers totalt. Inga tråkiga släktingar, utan bara våra föräldrar, syskon och kamrater, plus närmsta villagrannarna.

    Började med att alla fick champagne och så fick dom gå och sätta sig på sina platser, och så skålade vi där då alla kommit.

    Vårt programblad var en succé :) Definitivt värt alla svordomar det oxå, då man såg folks reaktioner :)

    Sen var det mat då. Som förrätt hade vi ett par olika sallader och batong, sen rökt lax och nypotatis som huvudrätt och kaffe och tårta till efterrätt. Allt flöt perfekt med mat och dryck, trots att vi bara hade 2 personer som hade hand om maten och serverandet...

    Mina tjejkompisar överräckte ett möhippealbum som jag höll på att skratta ihjäl mig åt... ;)

    Våra toastmasters hade hittat på ett super-program! Hade ett par lekar mellan maten och tårtan och sen ännu ett par efter tårtan. Dessutom lekte ena villgrannen trubadur och sjöng lite för oss, och hans föräldrar kom och spelade dragspel& fiol så vi "fick" dansa en vals...

    Elvatiden åt vi nattmat, grillkorv plus rester. Annars fick folk umgås fritt bara, hade inte nåt destomera program sedan. Spelade musik (skivor) i tältet hela kvällen så dom som ville fick dansa. Hade fri tillgång till bål, vin, öl hela kvällen...

    Festen höll på till kl.4 ungefär. Är nog länge sen jag skrattat så mycket som jag gjorde i lördags :) Blev absolut den bästa festen vi någonsin haft/varit på!

    Det var ganska många som sov över vid villan oxå, så bortstädandet gick väldigt smidigt sen på söndan.

    Såå, jag är jättejättenöjd! :)

Svar på tråden Finländska brudar!