• Netta79

    Finländska brudar!

    Vi bokade fotograf så fort vi bestämt oss, det var i mars och vi gifter oss i augusti. Det var inga problem att få tid, men så är det också i lilla Nykarleby :) Fotograf var en av de saker vi bokade genast, så vi började alltså planera drygt fem månader före bröllopet. Har inte haft det stressigt än.

    Det finns nog ställen här i Finland också som man bör boka i god tid. T.ex. Åbo Domkyrka lär vara populär som vigselkyrka. Den får man dock inte boka tidigare än ett år i förväg, men har man en speciell dag på sommaren man vill gifta sig så ska man nog vara på hugget ett år i förväg, tidigt på morgon, annars kan man bli utan tid. Tur att man inte ska gifta sig där...

  • Netta79

    Vi bytte också temafärg. Hade tänkt ha mörkrött från början, men sen hittade jag klänning med pärlor i rosa-lila, så nu har vi olika toner i rosa och lila (det är svårt att hitta exakt rätt). Gick bra att ändra sig då vi inte planerat så värst mycket detaljer, egentligen bara inbjudningskorten.

  • Netta79

    - lyckligastebruden, 9/9 2006, Vasa
    - Ell, 9/9 2006, Jeppo
    - Sunflower_Girl, 10/6 2006, Pedersöre
    - netateta: 30/9 2006, Pedersöre
    - CKL 31/12 2006, Korsholm
    - aquawoman 9/9 2006 Jakobstad
    - ASG, 15/7 2006, Korsholm
    - nattviol 12/8 2006, Åbo
    - Netta79: 19/8 2006, Nykarleby (men bor nu i Åbo och flyttar sen till Esse)

  • Netta79

    Det finns en ny upplaga av den finlandssvenska psalmboken, efter alla vanliga psalmer finns en del med förrättningsformulär (dop, begravning, vigsel o.s.v.) och efter den finns några psalmer med annorlunda text, anpassad till olika tillfällen. Där finns en handfull till vigsel, men vad jag såg så fanns inte "Den blomstertid" där. Nr 741 är i varje fall "Gud, se i nåd till dessa två", fast med annan text. De andra blir jag inte klok på, kan fråga nån av kantorerna om de syns till på jobbet.

  • Netta79

    Men kan man inte ta den rikssvenska bröllopstexten till "Den blomstertid" och skriva in den i sitt vigselprogram om man så gärna vill ha den? För kantorn spelar det ju ingen roll bara melodin är samma. Nån på bröllopstorget hjälper säkert gärna till att få den rikssvenska texten. Att göra vigselprogram med texten till psalmerna tycker jag är en bra idé för då behöver man ju inte krångla med psalmböcker alls.

    Ell:
    Förslag på svenska sånger:
    "Älska mig" eller vad den nu heter, den med "se mig, för här är jag, låt mig får komma nära..." Är det kanske Ainbusk singers låt?
    "Det vackraste", "Kärleken förde oss samman" och så kom jag inte på flera.

  • Netta79

    Jag är Nykarlebybo, men ingen direkt fiskätare, men få se vad jag kan vaska fram ur minnet. Som nån nämnde så säljs åtminstone i Socklot rökt fisk (sik), kanske Segerwall, men jag är inte säker. Helt säker är jag i varje fall på att Strandcamping i Larsmo har alldeles förträfflig rökt sik! Men det är ju lite längre bort än Nykarleby. Lycka till!

  • Netta79

    Jag bara måste få berätta en grej. Jag jobbar i församling (inte som präst dock) och idag hade vi vårgudstjänst för lågstadiebarn. Den kantor som vi ska ha på vår vigsel spelade också idag och hon spelade vår ingångsmarsch som postludium. Jag visste inte att hon skulle göra det, för hon sa inget på förhand och det var ingenting vi kommit överens om, men jag blev SÅ glad! Jag riktigt kunde föreställa mig hur det kommer att vara, det var så mäktigt! Kanske man i och för sig inte kan jämföra Åbo Domkyrka med Nykarleby kyrka, där vi gifter oss, men ändå... Jag blev bara jätteglad att höra vår marsch, så jag bara måste skriva om det här också :)

  • Netta79

    Lioness *förlovad*:
    Javisst får du fråga. Vi ska ha Jeremiah Clarke "Trumpet Voluntary - Prince of Denmark's march" som ingångsmarsch. Som utgångsmarsch har vi Gordon Young "Preludium". Den senare är jätteglad och vi tycker att den passar jättebra som utgångsmusik. Den första är ganska vanlig, men den är ändå min favorit :)

  • Netta79

    Lioness *förlovad*:
    "Trumpet Voluntary" är nog rätt så vanlig, sku jag säga. Men Gordon Youngs "Preludium" är nog inte så vanlig. Mendelssohns är så vanlig, den vill jag inte ha.

  • Netta79

    Fast jag menar inget illa till er som vill ha Mendelssohn, den ÄR ju fin, bara att jag själv vill ha nåt som inte är fullt så vanligt som just den :)

Svar på tråden Finländska brudar!