Inlägg från: martinibruden |Visa alla inlägg
  • martinibruden

    Hur mycket könshår ska man raka?

    Nej jag ser inte heller särskilt många som rakar sig på gymmen. Buske är vanligast faktiskt så jag blir lite förundrad. Men när jag pratar med min kille tillexempel så säger han att alla gör det. Att de säkert rakar sig längre ner men lämnar håret uppe på blygdberget för att de inte ska se ut som barn. Jag vet inte men jag tycker inte det ser ut som de i gymmet rakar längre ner heller.
    Nu ska ni inte tro att jag är en pervo som glor på musar i duchen men det här är ett känsligt ämne för mig så jag tittar lite. Själv skulle jag vilja vara helt slät och behaga min kille men jag får svamp av att raka. Det har hänt så många gånger så det är helt klart ett samband. Svamp får man bla av orsaken av att det blir för tätt och när håret saknas finns inget som 'luftar'. Nu ansar jag mig ordentlig och rakar mycket men jag lider av klåda och problem så gott som varje dag!

  • martinibruden

    Pickolina. Nä men om det är hårigt ända ut på låren så har jag svårt att tänka mig att det är slätt runt själva musen?!?

    Alltså det kliar lite här och där. Och det beror inte på att huden blir irriterad utan för att det liksom blir för varmt och tätt tror jag. Jag går ju såklart i tajta byxor och använder string. Inte alltid av bomull. Men trimma är bättre än att raka. Det ser ju nästan rakar ut då också. Jag brukar välja 3 mm tror jag.
    Men gladast skulle jag vara om den här hetsen inte fanns. För jag gör det bara för att det är press från omvärlden om att man ska raka. Att man inte är fräsch annars. Kommentaren "man vill ju inte ha hår i maten" hatar jag. Men som sagt för mig är det ett känsligt ämne. Och vill jag få nåt o*ralt så får jag stå ut för det vill jag ju. Oj va jag skriver men det är känsligt!

  • martinibruden

    Pickolina. Tack för ditt senatse inlägg, det gjorde mig lite lugnare på något vis. Jag har alltid ansat, ända sen tonåren, det jag vänder mig emot är den här helrakningen och hetsen kring att man SKA raka. Men som du säger så verkar det duga med trimmning. Vad menar du med lady shave? Är det att trimma? Eller är det rakning. Kanske ska investera i en sådan. Kanske fungerar bättre. Just nu brukar jag engångshyvlar.

  • martinibruden

    CareBear

    Tror du att du haft en annan inställning om inte modet var rakat. Låt oss säga om ca 99% hade lurv.?

    Och vad tycker du om tjejer som jag som får sånna problem av att raka mig. Jag får svamp. Och det är ett helvete. Klart jag ansar mig och så för jag tycker inte heller vildvuxet är fräscht. Men det där att vara helt slät är en plåga för mig.

    Jag blev så ledsen i helgen för jag var på en födelsedagsfest och där var det en kille som direkt klargjorde att orakat och ansat går bort. Slät ska hon vara. Kan tillägga att han använde ordet hora synonymt med tjej.

  • martinibruden

    CareBear.

    Menar du allvar???? Att du frågar på första dejten om tjejen har svamp? Eller var du ironisk möjligen?

    Pickolina.
    Du säger att du rakar insidan av läpparna. Där är ju huden superkänslig. Jag försöker men jag får vara så försiktig för skadar jag mig där blir det inget kul.

    Jag har lidit av svamp sen jag var 13 år till och från. Men jag har märkt att rakningen ger mig svamp lättare. Visst har det andra orsaker också som kost och kläder och hormoner och antibiotikakurer men rakningen kan vara droppen som får bägaren att rinna över om ni förstår vad jag menar.

    Och jag är på inget sätt äcklig. Jag sköter min hygienen bättre än många. Jag har nästan en noja. Tvättar underlivet 2 ggr om dagen. Alltid efter nummer 2 på toa och efter en heldag på jobbet och så efter sex såklart. Så hårig eller ej, äcklig är det sista jag är så det så.

  • martinibruden

    CPH tack :D
    Nä man ska inte tvätta så ofta men hur klarar man sig utan? Jag förstår inte. Måste tvätta åtminstone en gång.

    CareBear:
    Har din fru och du barn ihop? Har hon varit gravid? Jag kan tänka mig att det blir svårt att raka muttan de sista månaderna av graviditeten nämligen.

    Civodruk :
    Jag tror inte en normalt funtad person gör slut endast pga könshåret MEN jag kan tänka mig att sexlivet blir lite lidande. Jag inbillar mig i varje fall att det skulle bli mindre oralt.

  • martinibruden

    Så har man fått svamp igen då!
    Den här gången tyckte jag att jag tog hand om muttan på bästa sätt. Tog en ny ren hyvel för män, rakade försiktigt, smörjde in med vitt vaselin efteråt, luftade, gick i bomullstrosor men så kom svampen. Faaaaaaan. Jag är så sur för att jag ska behöva lida av det här så mycket.

  • martinibruden

    Tack Pickolina!

    Har bokat en tid hos gyn men får vänta 3 veckor -väntetider plus att jag fick mens. Men nu är svampen borta igen. Så nu rakar jag på igen och går i syntet för måste ju odla tills mitt gynbesök ;)

    Gillar att raka därnere. Det blir rent och fint och sambon gillar det ju. Fast sexet var inte så fasansfullt mycket bättre. Tyckte det blev FÖR nära när vi gjorde det. Men oralt är det ju bäst såklart.

    Jag är både för och emot rakning hur paradoxalt det än låter.

  • martinibruden

    Vad menar du CareBear??
    Vad gör du om din fru av medicinska skäl inte kan raka sig i framtiden? tex en graviditet som gör att allt blir jobbigt och magen är ivägen för att nå dit? Ska du lämna henne då?

    Allt är inte svart eller vitt. Jag tror inte man kan vara helt emot någonting sådant som ett orakat kön. Visst kan man föredra rakat, det har jag full förståelse för men man måste kunna vara lite flexibel också. En halv centimeter hår som är ansat tillexempel borde även rakningsanhängarna godkänna, särskilt om det föreligger medicinska skäl.

    Men det finns machokillar som ser tjejer som objekt också. Som ska ha rakad mus och massa andra krav. Sådana killar betackar jag mig för.

    Och, jag är på uselt humör just nu så om jag lyckats provocera blir jag bara glad.

  • martinibruden

    killar brukar generellt inte märka små detaljer så du nojar nog i onödan. Jag åkte på en svampinfektion nu senast när jag helraka mig. Tog tablett mot det igår men det svider och kliar fortfarande. Jag är ledsen. Vill så gärna vara slät och killar till lags men så får jag sådant lidande. Inte kul.

Svar på tråden Hur mycket könshår ska man raka?