• Lanzara

    2008 Sommarbröllop, tråd 2

    MsNordqvist

    80-100 låter bra... Man berhöver kanske inte ångra sig sendan/skämmas över att man inte har bjudit någon då.

    Jag har inte gjort något med budgetverktygen, men kollade in det nyss och det verkar väldigt bra! Nu vet jag vad jag skall göra ikväll!

    Har ni annars egna bröllopssidor (det antar jag om ni använder verktygen)? Är ni anonyma fortsättningsvis/när har ni tänkt visa dem för allmänheten?

  • Lanzara

    Oj vad ni har varit aktiva idag igen!

    MsNordqvist

    Ja, planerings- och gästlistan (verktyg) har jag använt... Men inte bordsplacering eller budget. Men åtminstone budgeten skall jag börja titta på lite när jag får tid. Bordsplaceringen vet jag inte hur det blir med ännu, det är inte omöljigt att vi inte skall ha någon sådan. Bordsplacering är inte speciellt vanligt här, har bara varit på 1 bröllops som har haft det. Men borden närmast brudparet är reserverad åt de närmaste. Dey har nog funkat bra tycker jag... Men vi får se!!

    MrsNyberg2B

    Ysch, färgtemat är inte bestämt. (som om det vore ngn panik ännu! ) Har också varit inne på vinrött & creme... Men jag tror att det kommer att ändra till eventuellt lime, creme och kanske ngt till. Så jag skriver inte in mig på listan ännu!! Ursäkta att jag är jättedum, men vad är cerise????

    June20

    Ni är nog verkligen aktiva, men som sagt skall jag börja kolla på budgetverktygen snart här på BT också... Kanske det vore smart att inte åka till ett JÄTTEJÄTTEdyrt ställe på bröllopsresa, men...

    vilse i djungeln

    Ingen panik fast du inte har börjat planera ännu!! Har några 2 halvbekanta par som skall gifta sig i sommar och började planera runt jul. HUJJ, och jag som planerar REDAN!! Men jag tror att det är vi som är tidigt ute... Ifall du inte känner att du har tid att börja planera ännu så tror jag helt enkelt att du skall strunta i det och bara ha det lite i bakhuvudet än så länge. Jag planerar inte för att jag känner att jag måste ännu, utan för att jag ÄLSKAR det!!!

    Vi skall annars gifta oss i Finlad eftersom vi bor här!!

  • Lanzara

    MsNordqvist

    Nej, inte är det för mycket ifall färgerna matchar och de är vackra!! Det är ju det viktigaste att man är nöjd och att de ser bra ut, så får det vara hur många färger som helst, eller hur?

    Okej, "mörkrosa typ", det låter bra! Jag har nämligen funderat lite på rosa också... Det är vackert, och i början av mars har solen börjat titta fram på dagarna och det vore därför vara roligt att ha lite vårigare färger... Eller vad tycker ni??? (tar gärna emot tips!)

    Kollade annars in er bröllopssida!! (vår är anonym ännu, vi är lite hemlighetsfulla, dels för att vi är så unga!) Vilket roligt sätt ni hade träffats på!!! Man får känslan av att ni verkligen passar tillsammans!!

  • Lanzara

    MsNordqvist

    Ja, rosa låter verkligen bra. Snart får jag skriva in mig på "färgtema-listan"! Ska snacka lite me gubben ikväll...

    Får man annars vara nyfiken och fråga vad du studerar??

  • Lanzara

    MsNordqvist

    Ja de e klart att jag bestämmer färgerna i slutändan, men jag måste ju i alla fall låtsas fråga honom... Ysch, vad man är hemsk, men det är ju ett faktum att de inte bryr sig lika mycket och dessutom har vi kanske ett lite bättre sinne för vad som ser bra ut??!!

    Jag går i gymnasiet ännu (på 18:e året bara)... Och efter det har jag tänkt studera teologi och historia för att bli klasslärare så småningom... Så ser mina planer ut nu i alla fall... (Och som du har märkt gillar jag att planera långt på förhand! )

    Annars, testade just att skriva budgetlistan... Fick en liten chock... Resultatet blev: 156 400.... Så, kanske man borde tänka om lite, men det var inte många av dedär kostnaderna man kunde dra ner mycket på. Förståss lite på alla, men...Måste fråga lite av er:
    - Vad kostar mannens kläder att hyra?? Han skall ha en sån (ysch, jag vet FORTFARANDE inte vad det heter!) där "jackan" går längre ner över baken, en väst under osv. Jag tror ni vet!! Skulle vara tacksam om ni kunde namnge den!
    - Vad är kuvertpriset på maten och efterrätten i normala fall? Mer än 500 kr/person? (jag har verkligen ingen aning, men det var maten som drog upp kostnaderna!)
    - Vad kostar tackkort + foto från fotografen? Lönar det sig att göra egna??
    - Vad blir cirka-priset på inbjudningskort om man gör dem själv. Förstår ju att dethär kan variera beroende på materialet, men vad har ni tänkt er??

    I alla fall insåg jag att det var bra att jag testade detta nu!! Så kanske det blir lite mer motiverande att spara!!

  • Lanzara

    Ysch, som vanligt skriver jag, postar och läser SEN!!!

    Rättelser: Jag går inte 18:e året i gymnasiet, utan blir det i år!! Och jag vill bli ÄMNESLÄRARE, inte klasslärare!

  • Lanzara

    ...Och kuvertpriset gällde bara huvudrätt, efterrätt, dryck (alkoholfri!)... Inte all städning, festlokal mm. som ibland också räknas in...

  • Lanzara

    Tack MsNordqvist

    Exakt, jackette var det jag menade... Har hört det förr, men lyckats förtränga det! Och det var ca 1000 kr billigare än vad jag hade räknat med!

    Matbudgeten gick ner lite då också!

    Tackkorten kan vi göra själv!

    Men HUR kan det vara så billigt att göra inbjudningskorten??! Hade räknat med lite mer, men det är ju bara bra...

    Nu skall jag räkna om lite och hoppas att jag hamnar på en något lägre summa!! Vad har ni annars för budget på bröllopsresan, jag lade 50 000 kr, kommer vi till Maldiverna för det?

  • Lanzara

    ... Nu ligger budgeten på 124 100, så lite bätte... Dessutom hoppas jag att komma undan lite billigare med en del av sakerna!!

Svar på tråden 2008 Sommarbröllop, tråd 2