• roffan
  Äldre 14 Apr 17:40
  7992 visningar
  98 svar
  98
  7992

  Åsa.Hjärta.Antti!

  Hej! Är du här? Vore kul att höra hur det går för dig med planeringen, eftersom vi ska gifta oss samma dag och tydligen hade en hel del gemensamt! :)

 • Svar på tråden Åsa.Hjärta.Antti!
 • Åsa.Hj­ärta.A­ntti
  Äldre 16 May 09:07
  #0

  Hej!

  Förlåt för att jag är seg på att skriva. Har verkligen haft hur mycket som helst att göra känns det som, och har fortfarande!

  Det var ju möhippa för mig i lördags å svensexa för mannen i fredags. I söndags Fixade vi en massa grejor inför bröllopet + att vi tillagade värsta middagen bara för oss själva och myste lite.
  Igår var jag hos min syster som hjälpte mig med gästaskarna och så var vi hos frisören och pratade ut lite om våra frisyrer.
  Här är det verkligen full rulle, nu hoppas man bara på fint väder till på lördag också. *håller tummarna*

  Jag vet inte varför dansbanorna lutar i Finland, men jag vet att de har nationaldag den 6 december för då är det min M2Bs föräldrars bröllopsdag!

  Jag vet inte om vi ska ha den där som du skrev, eftersom festen är en överraskning från vår tostmaster och vår toastmadame...

 • roffan
  Äldre 16 May 16:28
  #0

  Usvh, det var bara ett dåligt skämt, men dansbanorna i Finland lutar för att blodet ska rinna av... Och Finlands nationaldag är skär-torsdagen... Har som sagt fått höra det några gånger. TYcker finlandshistorierna är värre än Norgehistorierna :)

  Oj, du har verkligen fullt upp, precis som jag. Idag ska vi på vigselträning och så har jag fortfarande inte gjort bordsplaceringen och plac.korten färdiga... Har dock lyckats köpa trosor och stayups idag! :)

  Är skolan slut ännu?

 • Åsa.Hj­ärta.A­ntti
  Äldre 16 May 17:59
  #0

  Vi hade också vigselträning! Men halva bunten hade ju glömt, så där stod ju vi som två fånar och ursäktade oss inför prästen... Men det var iaf några som dök upp som tur var.

  Jag blev faktiskt lite sur när folk glömmer en sådan viktig sak!
  Men vad ska man göra? Det var tre stycken som inte kunde komma, resten fick åka dit i ilfart efter ett samtal från oss.

  Jaja, så kan det vara!

  Jo, vi har också lite kvar att göra. Är faktiskt riktigt stressad nu. Skolan är verkligen inte slut, utan det är full rulle! Bara det gör en ju stressad... Snart är det över! *puh*
  Skämt i åsido, det kommer nog kännas lite tomt sen efter lördagen. Fast ganska skönt kommer det ju bli att kunna ägna sig fullt ut åt skolan. Får se hur det känns i nästa vecka då!

  Hur gick det på er vigselträning då??

 • roffan
  Äldre 16 May 19:14
  #0

  Det gick bra, mannen blev nervös och jätteflamsig :) Men det känns skönt att veta vart och hur man ska gå, när man ska knäböja osv.
  Synd att ert följe hade glömt... Hoppas inte de glömmer på lördag bara!

  Håller med dig, det kommer att kännas tomt efter lördag. Vad ska man nu hitta på att oroa sig för? :)

 • Åsa.Hj­ärta.A­ntti
  Äldre 16 May 20:33
  #0

  Jag kom på att jag vet inte när kyssen är... Vet du?? Säger prästen: "Nu får du kyssa bruden", eller vadå?

  Har helt glömt bort att fråga det ju. *PANIK*

  Kul att det gick bra för er. En sak mindre att oroa sig för då!

  Brudföljet glömmer nog inte på lördag med tanke på att vi nog inte lät så glada i telefonen. De ska ju komma en timme tidigare också. Tillsammans med oss andra.

 • roffan
  Äldre 16 May 21:11
  #0

  I svenska vigselordningen ingår ingen kyss! Vill ni att prästen ska annonsera det får ni be honom om det innan vigseln. Annars är kutym i Sverige att man tar kyssen på kyrktrappan efter vigseln :) Så det löser sig nog!

  Känner själv hur paniken kommer nu... Och, herre gud, har jag valt rätt man???!!! :) :)

 • Åsa.Hj­ärta.A­ntti
  Äldre 17 May 17:44
  #0

  Va?! Ingen kyss?? Det ska vi nog tala om för prästen att det vill vi ha minsann! En stor, fet, blöt kyss!!

  Men när kommer kyssen om man nu ska ha kyss då??

  Idag kände jag hur paniken bara vällde fram i mig. Det känns som man har tusen grejor kvar att fixa, men typ ingen tid alls till det! Hoppas det löser sig på nåt sätt iaf.

  Ska nog gå å pyssla nu så man slipper sitta på nätterna. Man får ju inte sova för lite nu så man blir sjuk, det skulle ju vara katastrof!!

  Börjar du tvivla på mannen din??

 • roffan
  Äldre 17 May 19:40
  #0

  Nej, jag tror jag halt valt rätt och nu vore det väl ändå försent att ångra sig eftersom vi har två barn ihop! Hur länge har ni varit ett par och har nin ågra barn? Vore kul att höra hur ni har träffats!

  Kyssen kommer i så fall efter vigselakten, dvs efter att prästen har sagt "Jag förklarar er nu man och hustru". Efter ringväxlingen tror jag.

  Sjuk är jag redan (förkyld och ont) och sova, ja... Har inte sovit mer än fem timmar någon natt på snart fyra år... :)

  Vi ska också pyssla ikväl! Hoppas man kommer en bit på väg. Min största oro är inte bröllopet utan svärmorsbesöket... ;)

 • Åsa.Hj­ärta.A­ntti
  Äldre 18 May 09:27
  #0

  Så ni har kommit så långt på vägen så ni har skaffat barn?

  Jag vill också ha en liten söt knodd att gulla med, men det får vänta till efter studierna. Men jag skulle aldrig göra abort om jag blev gravid nu!

  Vi har varit tillsammans i lite över fem år nu, förlovade i 2½ år...
  Vi träffades faktiskt på internet för snart sex år sen!

  Vi har faktiskt en hemsida inför bröllopet om du har lust att kika.
  www.asa-hjarta-antti.com

  Jag är 20 år och min m2b är 23, så vi är rätt unga...

  Hur träffades ni då? Hur länge har ni varit tillsammans? Hur många barn har ni hunnit med och hur gamla är de?? *nyfiken*

  Jag ska säga det till prästen innan vigseln på lördag. Det är ju bara TVÅ dagar kvar nu!! Man börjar bli RIKTIGT nervös nu...

  Det där med förkylningen låter ju inte bra! Det måste du göra något åt tycker jag... Du kan ju inte snora ner folk på lördag när du kramar dem!
  Sömn har det inte blivit så mycket för mig med de senaste veckorna, men jag ska inte klaga. Du har det säkert värre som inte fått sömn på flera år...

  Kommer svärmor i morgon då, eller? Det går säkert bra när hon kommer, du kanske är så upptagen med allt inför bröllopet att ni knappt hinner prata.

 • roffan
  Äldre 18 May 09:40
  #0

  Men oj, vilket gulligt par ni är!!! Och jättefinhemsida. Det verkar vara en fin kille du har fått tag på och du verkar jättesöt själv också! :)
  Vi har varit tillsammans i fem och ett halvt år, och har två barn. Jag har ett år kvar till 30 och han ett par år kvar till 40, så vi känns riktigt gamla i jämförelse... Tiden går så fort!

  Någon som invänder mot att ni är så unga och gifter er? Ni har ju dock varit tillsammans länge.

  Svärmor kommer i morgon kväll. Hoppas allt är rent tills dess! :) Annars är jag inte så ororlig för snoret, mest för att rösten inte håller och ögonen inte klarar linserna.

Svar på tråden Åsa.Hjärta.Antti!