• Merlin

    uddevalla med omnejd

    Hej
    Här kommer en till! Vi gifter oss i Trollhättan 19 augusti...

  • Merlin

    Tackar tackar...

    Klänningen hänger klar i garderoben!

    Det blir borgerligt på Villa Elfhög hade vi tänkt. Hon som skulle viga oss backade ur, så nu vet vi inte riktigt hur vi ska göra med det. Lite sent att leta kyrka nu och inte riktigt vår grej heller. Det löser sig nog...

  • Merlin

    ina3-
    Hur löste du problemet med inbjudningskorten förresten? Fick släktingarna ett överstryket "19.."?

  • Merlin

    Vi kommer att ha alltihop som ett "vanligt" bröllop fast utan präst. Vi är inte så jättereligiösa och det känns väl lite pinsamt när man inte tror på det som sägs. Men vi får fixa en annan vigselförrättare helt enkelt.

    Lite coolt med inbjudningskorten. He he!
    När och var gifter ni er? Var har ni festen?

  • Merlin

    Nej, vi har inte kommit så långt i planeringen om jag ska vara ärlig. Vi har mest haft fullt sjå med att komma på vart vi ska resa bort någonstans efteråt. Vi har ingen större lust att gå till jobbet på måndagen och våra chefer vill väldigt gärna veta hur länge vi är borta. Vi har fortfarande inte fått ordning på det, men det löser sig nog.
    Vi kommer ha ett ganska litet bröllop, vi blir max 25 personer. Kommer göra all mat och tårta själva för att få det lite mer personligt och för att slippa åka runt och provsmaka mat överallt. Vi är lite småkräsna, så då är det lika bra att göra det själva.

    Det låter väldigt trevligt ute på Orust-vi har festen i samma lokal som vi gifter oss i vilket är rätt praktiskt med tanke på transporter. Det är rätt skönt att slippa tänka på det. Det är tillräckligt att tänka på ändå.

    Har ni planerat in någon bröllopsresa?

  • Merlin

    Vi har inte bestämt oss än som sagt. Vi ska iväg på en långresa i mars-april till Hong Kong, Australien, Nya Zeeland och Sydafrika, så tanken var egentligen bara att komma hemifrån lite grann och slippa jobba direkt på måndagen. Men vi får se. Vi har börjat få lite Japan-sug så vi får väl se vad som händer.

    Förstår att det är svårt att be om ledigt precis när du bytt jobb. Inte lätt för honom att komma i väg heller som egenföretagare.

    Om jag ska rekommendera en minihelg så är Thorskogs Slott det bästa jag gjort på evigheter. De har små weekendpaket där. Vi var där en helg i januari och hade valt till slottsmiddag. Vi fick hela källarplanet för oss själva, egen kypare och kocken kom ut var och varannan stund och berättade om maten. Och vilken mat... Jag lovar-det är värt varenda spänn och det tar bara en helg. Otroligt mysigt slott. Jag har varit på ganska många slott med jobbet, men Thorskog stack verkligen ut.

  • Merlin

    ina3
    www.thorskogsslott.se/
    Vi tog en miniweekend och lade till för slottsrum och slottsmiddag-det senare kan jag definitivt rekommendera. Vi var ju där mitt i vinterrusket och trodde det skulle bli lite trist, men vad man misstog sig. Källaren med alla tegelklädda väggar och tak, öppna spisar som brann mm. Helt otroligt!
    Man kan ju gifta sig där också. Det hade jag definitivt gjort om jag hade övervägt ett stort (läs dyrt) bröllop.

    Min blivande regade just en domän där vi kommer slänga upp någon hemsida i framtiden, mest resbilder antagligen. Vet inte om det kommer bli ngn liveuppdatering, men det kommer definitivt att bli någon form av dagbok när vi kommit hem.

  • Merlin

    Januari -07
    Vad kul! Vi hade en fundering på vinterbröllop alt påsk, men det brukar vara ganska söligt runt Villa Elfhög då. Vi brukar gå förbi där ganska ofta. Men i januari kanske det är fruset och jättefint. Då kan ni ställa marschaller över hela gårdsplan. Det kan bli hur fint som helst!

  • Merlin

    Hänger på:
    25maj-ina3, Flatö kyrka, Flatö skola
    5aug-orustbrud, bokenäs nya kyrka, kärlingesundsgård
    19 aug-Merlin, Villa Elfhög

  • Merlin

    ina3
    Har du inte kollat efter den caketoppern på ebay? Garanterat billigare...

Svar på tråden uddevalla med omnejd